Машина за хляб-32 част

• 44 790
  • 735
  •   1
Отговори
# 165
  • София
Така... то тая тема за "Е-тата" - тя е нескончаема. Затова в блога на форума съм публикувал пълен списък с тия добавки, подобрители, химикали и т.н. барбар с някои характеристики за тях.

Ще забележите, че има и невинни такива, но има и доста опасни. По-надолу пък във втория документ ще видите списък с разрешените такива по видове хранителни продукти.

# 166
  • София
Maме, благодаря за отговора!   Simple Smile Нямах нет до сега и направих нещо...ама май ми прилича на питка....някак не е като хляб.Пък и втасва в хладилника/някъде за два часа се напълни купата/ после го оформих и след 1ч.втасване го пекох....нищо общо  с харесвания от мен хляб......Ще се пробвам пак и ще спазя указанията!!!  bouquet Simple Smile                  & … /5af6c91125e9.jpg

# 167
Така... то тая тема за "Е-тата" - тя е нескончаема. Затова в блога на форума съм публикувал пълен списък с тия добавки, подобрители, химикали и т.н. барбар с някои характеристики за тях.

Ще забележите, че има и невинни такива, но има и доста опасни. По-надолу пък във втория документ ще видите списък с разрешените такива по видове хранителни продукти.

ииииииии златен Simple Smile Grinning

# 168
Здравейте! Търся си рецепта за хляб с кълнове, някой да е попадал на сполучлива такава????  Whistling

# 169
Дядо Хаджия да си жив и здрав!   bouquet
А може ли да питам нещо че ми е съмнително  Thinking ензимите каква роля играят ако ги има в брашното? Мъжо е закупил едно такова на Софиямел. Пише че има аскорбинова киселина /зная я нея/ и ензими  newsm78
От няколко дни меся хляба с мед вместо захар и се чудех дали от него или от брашното /защото го смених/ хляба става почти като козунак, страшно вкусен, мек и не се рони на следващия ден. Разкош  Crazy Няма снимки щото не оставан нищо  Embarassed

# 170
Да се оплача и от Мулинекс 5003,вчера я пуснах преди работа за да направи хляб за обяд,но никои не се е прибрал да обядва в къщи.Като се прибрах вечерта машината въртеше в несвяст,а хлябът беше на идеалната галета newsm78 Shocked
В понеделник ще е в сервиза.........Случвало ли се е на някой подобно чудо????Сега като я пусна продължава да върти на мах.Зацикли

# 171
  • София
...
А може ли да питам нещо че ми е съмнително  Thinking ензимите каква роля играят ако ги има в брашното? Мъжо е закупил едно такова на Софиямел. Пише че има аскорбинова киселина /зная я нея/ и ензими  ...

Отговорил съм ви за ензимите в блога на форума.

# 172
...
А може ли да питам нещо че ми е съмнително  Thinking ензимите каква роля играят ако ги има в брашното? Мъжо е закупил едно такова на Софиямел. Пише че има аскорбинова киселина /зная я нея/ и ензими  ...

Отговорил съм ви за ензимите в блога на форума.
  bouquet  Blush Вече съм сред последователите  Flutter
Явно новия вкус и вид на хлебчетата ми се дължат и на ензимите. До скоро месех със брашно получено от мелница след предадено зърно, а вече със купешко  Rolling Eyes

# 173
Дядо Хаджия, благодаря и аз за положения труд   bouquet Страхотен си!

Здравейте! Търся си рецепта за хляб с кълнове, някой да е попадал на сполучлива такава????  Whistling

Аз правих миналата седмица с пшенични кълнове, че ми бяха изостанали и  никой не искаше да ги яде  Wink Добавих ги към обикновен бял хляб - брашно, вода, мая, сол, захар. С точна рецепта не мога да помогна, че при мен всичко е на око. Прибави ги към някой хляб и сложи по-малко брашно, после си добави докато се образува хубаво топче. Предполагам знаеш, че полезностите им си заминават по тоя начин   Peace

От мен днес, едно калорично хлебче с кашкавал, слънчогледови семки и кимион  Laughing

# 174
Дядо Хаджия, и от мен newsm20 smile3525

А от мен МЛЕЧНИЯ ХЛЯБ на Лабрекс,но малко с инпровизация-в половината тесто сложих 1 с.л. лютеница,разточих две кори,сложих една върху друга,малко кашкавал на кубчета и завих на руло,стана божествено хлебче.

Лабрекс smile3525 благодаря ти за страхотната рецепта.

# 175
  • София
Другарката Мама Цоцолана и другаря Ердинч да се засрамят.
Само подстрекават другите другари от партията с разни технологии и снимки и развалят линията на партията (разбирай фигурите).

Впрочем това е днешния ни домашен хляб. Не е чак пък точно направена по технологията на Ердинч, ама си е горе долу по неговата.

Между другото трябва да поработя аз върху оформянето на тестените изделия, явно там ми е слабото място.

# 176
Другарката Мама Цоцолана и другаря Ердинч да се засрамят.
Само подстрекават другите другари от партията с разни технологии и снимки и развалят линията на партията (разбирай фигурите).

Впрочем това е днешния ни домашен хляб. Не е чак пък точно направена по технологията на Ердинч, ама си е горе долу по неговата.

Между другото трябва да поработя аз върху оформянето на тестените изделия, явно там ми е слабото място.

Дядо Хаджия,аз моя млечен хляб го правих по технологията на Ердинч,и наистина тестото стана с много по-хубава консистенция от друг път.

# 177
  • София
Много са ви хубави хлебчетата!! Браво на вас!  Peace
 Дядо Хаджия, по технологията -престой в хладилник и после програма за френски хляб ли го направи този прекрасен хляб????

# 178
Много са ви хубави хлебчетата!! Браво на вас!  Peace
 Дядо Хаджия, по технологията -престой в хладилник и после програма за френски хляб ли го направи този прекрасен хляб????
предполагам ,че програмата не е за френски хляб.
печен е в фурна , а не в хлебопекарна - поне така виждам.
ама все пак автора да си каже майсторлъка

# 179
  • София
О,...да бе съвсем се обърках,то се вижда че не е машинката печен....ама се захласнах по него и ....грешки стават.... Sick

Общи условия

Активация на акаунт