Машина за хляб-32 част

• 44 734
  • 735
  •   1
Отговори
# 705
  • София
здравейте,

не знам дали сте пробвали, но приятелите във турския форум са импровизирали с нещо различно, хляб във чашки  Hug

Малко по-подробна информация няма ли - като рецепта па печене и т.н.

Аз правя един триминутен кекс в чаша и го печа в микровълновата ама едва ли е подобна технологията.

# 706
  • Бургас
А докато чакаме Ердинч да ни зариби отново с това интересно начинание, ти дядо Хаджи да вземеш да ни споделиш на ухо технологийката на това триминутно кексче Flutter

# 707
  • София
А докато чакаме Ердинч да ни зариби отново с това интересно начинание, ти дядо Хаджи да вземеш да ни споделиш на ухо технологийката на това триминутно кексче Flutter

Ми то не е за хлебопекарна. То си се бъркат там нали продуктите айде у чашата и за три минути в микровълновата на най-висока мощност и после го ядеш. Това е - проста работа.

# 708
  • Бургас
Проста, проста, ама ще видим дали ще сколасам нещо ставащо за консумация hahaha Много обичам кексове, ама пусто една рецепта нямам изпитана Tired

Извинявам се за спама Embarassed

# 709
  • София
Я ходи виж там в темата за рецептите дал нямаше един каков кекс за хлебопекарна.
Моите умират за него щото става страхотен, ама сега до септември ще почакат, машината замина в съседната стая на ваканция.

# 710
Ох, дядо хаджия като каза ваканция, че.. да ви питам, как съхранявате хляба, за да не се разваля от жегите?
Ние сме само двама - правя един хляб, не успяваме да го изядем и той хваща плесен за няколко дни и хвърлям.
Дали и аз да не изпратя машината във ваканция  newsm78

# 711
Ох, дядо хаджия като каза ваканция, че.. да ви питам, как съхранявате хляба, за да не се разваля от жегите?
Ние сме само двама - правя един хляб, не успяваме да го изядем и той хваща плесен за няколко дни и хвърлям.
прави хляб с по-малък грамаж.
за 3-4 дни нищо няма му стане

# 712
Най-малкият, който правя е 750 грама...е, не успяваме да го изядем Sad
Макар и да купувам, сигурно пак няма да можем да го изяждаме.

# 713
  • София

По принип вече година и нещо не пека в хлебопекарната а във фурната на печката.
Затова правя по малки хлябове. Тези които са предвидени по следващи дни ги чакам да изстинат хубаво и после ги замразявам в камерата на хладилника. Вадя ги на вечерта на предишния ден, когато ще ги ядем и ги оставям да си се размразят.

Само, че аз пък нямам спомен хляба да ми е мухлясва. Това означава, че го съхранявате по начин, по който се задържа влагата на хляба. Бихте ли споделили дали има такъв проблем.

# 714
Най-малкият, който правя е 750 грама...е, не успяваме да го изядем Sad
Макар и да купувам, сигурно пак няма да можем да го изяждаме.
какво ти пречи да правиш хляб от 400-500 грама ?
като гледам твоята машина става и за бегети.
сега е момента да ги правиш - те са по-малки на грамаж и ще ги изхрупкате за ден-два  Laughing

# 715
Багетите ми се струват играчка, ако трябва да бъда честна.. но и никога не съм правила, но това си е идея. Благодаря

дядо хаджия, допускам, че плесенясва и заради това, че държа в торбичка, тоест от там идва влагата, но честно казано не се сещамв какво друго мога да го държа  newsm78

# 716
Багетите ми се струват играчка, ако трябва да бъда честна.. но и никога не съм правила, но това си е идея. Благодаря

дядо хаджия, допускам, че плесенясва и заради това, че държа в торбичка, тоест от там идва влагата, но честно казано не се сещамв какво друго мога да го държа  newsm78
според мен в торбата има влага от хляба - тя я задържа.
а иначе торбата възпрепятства навлизането на външна влага. това е мое мнение

# 717
Като ми остава хляб, след третия ден го държа в хладилника. Там може да изкара много.

Снощи така изкиснах контейнера, че сега не знам дали изобщо ше проработи машината Crazy. Почистих основно мястото, където влиза бъркалката, а накрая тя просто излезе от отвора newsm78. Бая чернилка падна. Сега не съм в къщи, но като се прибера ще пусна едно пробно тесто да видим ще я бъде ли мойта Thinking. Честно казано я отписах май Rolling Eyes.

# 718
Ердинч, пусни един линк към този форум  Hug

И аз процедирам като дядо Хаджия, слагам го в камерата. Понякога, ако е от машината го режа на филии и го слагам в камерата. Много бързо се размразява и стават страхотни тостове  Wink  При нас е малко влажен климата, но дори и след 4-5 дена не съм имала  мухлясал хляб, иначе в торбичка стои завит  newsm78

# 719

Малко по-подробна информация няма ли - като рецепта па печене и т.н.

комшу няма точна рецепта, може да се импровизира почти със всяка

по източника на рецептата в снимката:
300 ml вода.
1 сл прясно мляко  
4 сл краве масло/омекотено
1.5 чл морска сол
3 чч бяло брашно  за общи цели
1 чч пълнозърнесто
1.5 чл инстант мая

бъркаме всичко в машината по метода дет бях разправил за изчакването с 20 мин

1вото втасване е в машината
след 1вото втасване вадим тестото раделяме на 7 топки (горната рецепта)

намазваме чашките със олио(зехтин), пълним порцелановите купички и покриваме с кърпа

след 2то втасване(около 30 45 мн ) намазваме с яйце

печем 40 45мн в 205градуса предварително стоплена и напръскана малко преди печеното с вода(с пулверизатора 15  20 пъти, или слагаме на дъното чашка вода) фурна

ако вземе да се зачервява много отгоре, покривамре със хартия за печене

Цитат
Аз правя един триминутен кекс в чаша и го печа в микровълновата ама едва ли е подобна технологията.

да знам,    и аз бях пробвал неярецепта

Hug

Последна редакция: нд, 13 юни 2010, 11:47 от Ердинч

Общи условия

Активация на акаунт