Отговори
# 375
Гледам, че ви е доскучало и се чудите за какво да се ядосвате. Дони, Инче  Hug аз на моя с годините съм спряла да му забелязвам моментите на невменяемост  Crazy
Ето ви следобедно кафе, за който може да го достигне, както и обещаната снимка с новата прическа

Впрочем вчера моите мъже бяха на консултация, малкия е 12кг. и 82см (големия не са му го мерили Wink)

# 376
Е, той поне ще се върне това денонощие...Венци тогава замина на море с приятели.... #Cussing out #2gunfire #Cussing out #2gunfire
Хич не се ядосвай! Ще се справиш!!! И добре че Криско си има такава майка! Heart Eyes Hug

Aх, да, сега си спомням!  Close Както казваше една приятелка "тези мъже все едно една майка ги е раждала - един дол дренки са всичките".
Знам, че ще се справя и в крайна сметка положението не е чак толкова трагично, но имах нужда да похленча на нечие рамо. Благодаря ви, че ви има!  Hug
Свекито нали ще идва скоро и имам надежда, че тя ще помогне за отбиването като се да опита да приспива Крисето. Не зная дали ще и е възможно да помага, защото тя ще е на лъчетерапия, но казват, че тя леко се понасяла. Каквото-такова. Ако не, ние ще се справяме, дано свеки поне да се оправя, че това е по-важно.

Никчо да е жив и здрав, че черпи с кафенце, имам нужда! И прическата е супер! Party

Десита, на теб поне през деня ти помагат, а Криско е лепнат за мен като гербова марка 24/7. Обаче от друга страна всеки ден си повтарям, че той е такова слънчице и благодаря на съдбата, че го има! Погледнато от тази страна - бели са ми кахърите, нали!  Wink

Последна редакция: ср, 19 май 2010, 14:12 от 4erveno6iika

# 377
  • в сърцето на един мъж...
Благодаря, изчервихте ме Embarassed
Гал, тая бира я пихме преди време, тези снимки  повчето са по-стари, само от Италия са сравнително нови. Имам още, около 600 Embarassed, но ме мързи да ги оправя и да избера по-хубавите.
Червеношийка, не си сама, и аз кърмя. Вярно е, че е сутрин и вечер само, но и мен много ме измаря. А малката е супер крива в последно време, все крещи, врещи, тръшка се за нещо, не искаше да яде два дни, от вчера не иска и да се къпе - реве, все едно я колят. Моя мъж уж помага, ама колко, само той си знае Confused За отбиването си трябва помощ, иначе не става. Просто говори с мъжа си и го помоли да се комбинирате и да ти помогне с това, защото иначе няма да се справите. И моите са залепени за мен, ама няма как, това е положението Confused
Деси, честита моделка  bouquet

# 378
  • Sofia
Аууу, Калинче, какъв голям и сериозен мъж си имате  Grinning Страхотен е! Много е сладък, голяма слабост ми е Wink

# 379
Закуската беше солени палачинки(с сирене,майонеза,топ.сирене,шунка),а марулата беше украса.Това свеки го направи за цветница,че и тя е цвете(по-скоро бодил Twisted Evil).
То аз докато ви отговоря станало ракиено време,в този студ. ooooh!

# 380
Деси, честита моделка  bouquet

А мерси, мерси!  Simple Smile

Калинче, много съблазнителен поглед има тоз твоя син...как ли ще ги лъже девойките  ooooh!

# 381

Калинче, много съблазнителен поглед има тоз твоя син...как ли ще ги лъже девойките  ooooh!

Взел е очите на майка си умре циганката дет' ме хвалеше, впрочем с това се изчерпва приликата ни  Flutter дано пък са му на късмет Simple Smile

# 382
Момичета, има доста начини за постепенно намаляване и спиране на кърменията. Но, на първо място мисля че трябва да поговорите с мъжете си и да ги помолите за помощ. Всяка една от нас има нужда от малко време за себе си. Ако намерите начин да получите почивката, от която имате нужда ще имате повече сили и за отбиването:)
Иначе аз смятам че кърменето за приспиване може да е последното, което отпада. Опитайте, на първо място да действате на принципа "не предлагам-не отказвам". Често по този начин отпадат доста кърмения (инициирани от майката за по-лесно успокоение например). После махнете междинните кърмения през деня като отлагате и отвличате вниманието на децата (като давате само "в краен случай"), после откажете кърменията на събуждане, като ставате като се събуди детето, без да го залъгвате с кърмене преди това. Нощните кърмения може да се намалят и махнат като:
Вариант 1- някой друг се заеме да успокоява детето през нощта- като го вдига и разхожда, пее песнички, люшка, дава вода.
Вариант 2- самата майка опитва да успокоява с носене, люшкане, пеене. Може да опитате докато е още сънено бебето да отлагате (казвайки "ей сега" или след малко ще ти дам"). Ако бебето не се успокоява може все пак да му дадете да суче, но постепенно то ще приема все по-дълго да го носите преди сукане или да заспива без кърмене.
И при двата варианта 1 човек няма да се наспива добре известно време, но за седмица-две бебетата разбират че когато е тъмно няма мамино мляко.
ВАжно е да действате на етапи- да започнете с кърменията, които ви е най-лесно да махнете и после едно по едно да махнете и трудните кърмения.
Накрая, седмица две след като останат само кърменията за приспиване (следобед и вечер) може да опитате да приспивате детето без кърмене. За целта го приспивайте по-късно от обикновено, така че на детето да му се спи. Ако много плаче-накърмете го и опитайте пак на следващото приспиване. Може да опитате да обясните че "сега няма мляко, но ще се събере за довечера/утре" Не казвайте на детето че е голямо и не трябва да суче повече- трудно е да приемеш че никога вече няма да получиш нещо любимо, но ако просто отлагаш ден след ден е по-лесно- представете си че ви кажат че никога вече няма да ядете шоколад- аз лично само за шоколад ще мисля после. Но ако ми кажат че днес няма да има шоколад, но утре пак ще ям ще го приема по-леко. И така, ден след ден, може да не ям шоколад дълго Simple Smile
Спирам засега, че стана дълго, желая ви успех!

# 383
Нелинда,свекърва ти може и да е "бодил",но не може да й се отрече,че е майстор кулинар... Laughing

Да ви се похваля и аз най-накрая,че моята мързеланка от 2-3 дни ходи сама из къщата !

Червеношийке,не знам какво да те посъветвам,но от мен  Hug . А и има светлина в тунела.Все пак най-накрая мъжът ти е намерил подходяща работа и това ще му се отрази добре на самочувствието,а от там и на настроението и отзивчивостта,надявам се!

# 384
  • Пловдив
Да ви се похваля и аз най-накрая,че моята мързеланка от 2-3 дни ходи сама из къщата !

ние сме така от седмица
мислех,че сме единствените мързели

толо,честити краченца на прекрасната Раличка.Да я водят все на хубави места

# 385
  • София,Младост 3
здравейте, мили момичета
         bouquet първо искам да честитя бебе Чавдар на kuko_pate,да  е жив и здрав и много да радва мама и тате  bouquet
да се похваля ние вече сме приети в детска ясла(тези които са от София,знаят защо това е за хвалба)
страхотни бебоци момичета,аз не съм влизала от месеци,но не съм ви забравила
по - често съм във фейсбук,ако го посещавате Доротея Борисова-Сечанова там са и снимките на моето малко и на моето голямо слънчице.  bouquet

Относно кърменето,ние спряхме в началото на12 месец.За щастие без никакви проблеми.Сега се наливаме с чай.

Калоян ходи от 11 месец,имаме 6 зъбчета 11,240кг, 82см, 1г.и 3м.Почти не спим през ноща,само хленчим.през деня 2 - 2,5 часа след 12 часа

# 386
И аз се просълзих и нямам търпение малките ни слънца да ни зарадват така след време  Heart Eyes

Толо,Валето се държа "мъжки"по време на пострижката,защото го фризира на девера гаджето,а той я познава (всеки ден си пием кафето у нас).Преди да започне му даде машинката да си я разгледа,даже му я пусна .Беше седнал в стола за храна и бързо приключихме  Peace

Да не ви споменавам как се  опитва вече да манипулира с рев,но аз не му се давам Crossing Arms,но елате да видите другите  ooooh!

червеношийка,дано бързо намериш изход от проблемите  Hug.Моят "Убосник" у нас почти не  обръща внимание на сина си(компа и колата са по-важни),но ела го виж вън- става най-грижовния и мил баща  bash

Последна редакция: ср, 19 май 2010, 16:10 от radka80

# 387
толо, елфи, честито ви ходещи крачета!   bouquet

# 388
Здравейте,момичета не съм писала от цяла веченост,но да се разпиша да не ме забравите съвсем!
Честито бебченце на Куцо пате!Много да ви радва и да е най-послушното детенце,а Краси най-грижовния и мил батко!
Честито и на всички осмелили се да бъдат отново мами!Възхищавам ви се!Искам и аз,но още нямам смелост!
Много хубави снимчици на големи и порастнали деца видях!
Честити крачета на проходилите и да тичат по-бавно,без много падания и рани и да водят към по-малко бели!
Дони,относно кърменето и аз бях на същия хал!Яна те в посъветвала какво да направиш.Всичко това подейства при нас,но аз изпозлвах и хомеопатия след като бях намалила кърменията само до 1-2 през ноща и едно рано сутрин.От хомеопатията на 4 ден вече нямах напрежение в гърдите и Виктор не помнеше какво се прави с гърдата.Тогава беше на 11м и малко.Проблемът обаче е,че колкото по-големи стават са все по-големи тарикати и ще ти е по-трудно.Ако искаш да си поговорим повече за това ми пиши на лични.
Тези дни съм в чуденка дали да слагам ваксината Превенар и чета много из нета за нея.Чета за сравненията и предимствата и на Синфлорикс.Кажете вие ще слагате ли?Тъкмо се навих да слагам и попаднах на тази статия и направо останах с ококорени очи Shocked
http://geom-bg.com/?p=13135
Дали изобщо е нужно да натоварваме организма на децата си с и без това излишни антитела.Но пък отзивите за Превенар в нета са добри.Доста е намаляла заболяевамостта  особено в по-ранна възраст и както предстои тръгване на ясли.Споделете какво е вашето мнение?
Ето и една снимка от нас.Така се пазим от микроби Mr. Green hahaha

# 389
  • София
Момичета, има доста начини за постепенно намаляване и спиране на кърменията.

Да ви кажа, при мен се получи много по-лесно отколкото очаквах. Просто няколко нощи го гледаха баба му и баща му, а после отведнъж го спрях. То и без това със захранването кърменето не е сериозно. И категорично: като спрях да го кърмя, спря да се буди по 10 пъти на нощ.

Я да ви питам: има ли ВЕЧЕ ДЕЦА НА ГЪРНЕ?

Елфи, толо, честито прохождане, сега ще ви е много по-леко!

Между другото аз на Йойо му взех от презрамките за прохождане и мисля, че имат само положителен ефект. Аз не го дърпам или нося на тях, а само ако хукне към улицата, го спирам. Но той през повечето от времето си ходи в правилната посока. Laughing Heart Eyes Та така намалихме возенето с количка на минимум.

Кони, ние сложихме Синфлорикс два пъти вече. Нямаше никаква реакция.

Последна редакция: ср, 19 май 2010, 18:29 от autumnsphere

Общи условия

Активация на акаунт