Отговори
# 390
Konikonkoni, много интригуваща статия! Човекът ми се струва, че е стигнал от едната крайност в другата.  Crazy Съгласна съм, че не е нужно да натоварваме един организъм с прекалено много ваксини, някои от които са даже срещу сравнително не -много често срещащи се заболявания. Обаче да се приписва невъзможността за концентрация на ваксините или пък агресията... Това е просто смешно. Нима за агресията не са виновни родителите, които си крещят и трошат чинии всяка вечер пред детето си, а ваксините?!  #Crazy От къде да знаем, че този някой си Майк не някой вманиячен сектант примерно, който има интерес да срине медицината и здравеопазването и точно той не е от онези дето целят депопулация и т.н.
Абе не знам. А това, че за ваксини се ползвали абортирани човешки ембрионални тъкани е просто върхът! И от къде ги вземат така масово тези "суровини за производството на дадена ваксина" . Тук има много предположения на човек, който явно е навътре в нещата, явно се е сблъскал отблизо и с лошата страна на нещата, такава винаги има. Нищо не е 100% добро или лошо. Моя приятелка ми каза, че детенцето на нейня братовчед е починало на 2 месеца, 5 дни след поставяне на ваксина. Може би причината за съжаление е във ваксината. Не зная. Тъжно е. Но и голяма част от нещата тук са абсолютно крайни. Трябва да запазим все пак здравия си разум.

# 391
Момичета, в тази статия пише, че за реимунизация за деца, родени 2009 Пентъксимът е безплатен.
http://news.ibox.bg/news/id_1114366325

# 392
  • Пловдив
mama_pettty ,безплатен е за всичик деца пентаксима,да.Само Синфлорикса е за деца,родени след 1 февруари 2010 г

autumnsphere ,дали някой е само на гърне или дали ползва гърне?Ние ползваме гърне

# 393
Наистина трябва да запазим здарвия си разум.Много добре казано,а за рисковете от ваксините съм съгласна,че крият такива,но нали се надяваме че имат и положителна страна.Макар,че за тези случай със смъртност и разни видове парези се говори много малко,защото лекарите уж не вярват и крият ако имат такива в практиката си.За това съм абсолютно сигурна,защото моята племенница направи реакция от ваксина и всичко се потули.Дори не им обърнаха внимание.Родителите се вманиачавали и така приключи всичко.
Иначе и при мен отказването на кърменето както при Дорето беше повече от лесно.Дори и не съм предполагала,че ще е толкова лесно и безболезнено за двете страни.Така,че ако си решила да сложиш край не отлагай. Peace

# 394
И ние ползваме гърне smile3534 newsm03.
А свекърва ми наистина е кулинар,но понякога "боцка",иначе няма проблем.
Много се радвам за Пентаксима,че и за нас ще е безплатен,така трябваше да е от самото начало,НО по-добре късно отколкото никога. smile3501
И ние учудващо лесно се отбихме,на около годинката.Просто една вечер беше много изморена и заспа докато се къпех.На другата вечер си потърси,но и казах че няма вече и всичко мина и замина.Пожелавам на всички отбиващи същия лесен резултат. Praynig

# 395
Леле, в какъв филм се вкарах с тая статия  Rolling Eyes Sad Почувствах се ужасно виновна пред децата си. Виновна ли съм, че съм невежа  Outta Joint Господ да ни пази децата  Praynig

# 396
  • пак там
Момичета, не се изнервяйте толкова с ваксините. Първо, от една статия, особено в Литературен вестник, ако се не лъжа, трудно можете да си направите правилни изводи за вредата или ползата от ваксините. По-добре погледнете, мисля че в Здравния подфорум, има няколко теми за и против ваксините, включително с доста линкове към сериозни издания и на двата "лагера", и тогава се шашкайте, ако решите де...  Simple Smile

Относно парезите - допреди десетина години повечето ваксини са били живи и ако се падне някоя партида с не съвсем "доубити" причинители, наистина се е стигало до подобни случаи. Сега, доколкото съм чела, повечето ваксини са по-скоро синтетични, макар че и те могат да дадат странични реакции. Всъщност като всяко друго лекарство.  Hug

Аз лично слагам само тези, които са препоръчани от педито, тоест не всички. И винаги гледаме поне десет дни преди ваксината детето да е било здраво, като допълнително ударно му подсилваме организма преди ваксината. Засега, да чукна на дърво, не ми е реагирал отрицателно на ваксина....

Относно гърнето: учим се, с променлив успех. Имаме си договор - ако се изака в тоалетната, а не в памперса - го пускаме в коритото за половин час (на мама жабчето...) Горе-долу в 80% от случаите се справя за момента. Е, има и поне трийсет фалшиви повиквания на ден, когато се сети, че му се плува, се прави че ака...  Mr. Green

# 397
За ваксините- няма какво да се вкарваме в излишни филми, ама няма нужда и да се ваксинира чак и от ухапване на малоазийска муха.  Peace Mr. Green
За отбиването- не съм съгласна, че колкото повече порастват, толкова по-трудно става. Напротив, мога да твърдя и от опит, че идва един момент, в който се иска съвсем леко побутване от страна на майката и краят идва леко и естествено, без никакви драми и за двете страни.
Денят Х за варненската среща е петък, 21 май от 14 часа. Изпращам призовките, който не получи да знае, че с една глава толкова мога и да не се чувства засегнат.  Peace Wink

# 398
Момичета,
подхванахте болната ми тема за ваксините.
Аз съм почти 99% сигурна, че при Йоан всичко, което се случи беше реакция от ваксинта, която предзвика на по-късен етап усложнения.

Четох листовката на Приорикс и 90% от описаните странични реакции , той ги прояви. Да не говорим, че попаднах в нета на теми, в които се разискваше, че деца с АБКМ не трябва да се ваксинират с тази ваксина или тя да се отложи.
Но какво да направя, за да предпазя детето си- да следвам медицина, да седя нон-стоп по форуми , за да чета или  newsm78

Но никой не иска да поеме отговорност за това, в смисъл да се предприемат нужните действия и този случай да се отнесе към РИОКОЗ.
И защо?
Защото ако педката подаде докумнти следват продължителни проверки за нея:
- проверка на партидата с ваксини
- проверка на цялата й документация с ваксинирани деца
- проверка на хладилник и т.н. и т.н.

И само , защото тя не иска да се вкарва в този филм, това ще остан поредния потулен случай и както казват момичетата от здравния, после пак ще ни убеждават, че страничните реакции от ваксините били 1:1 000 000

В момента ме е страх дори Пентаксим да му сложим. Въпреки, че досега и трите боцкания ги понесе добре. Но този път , дали ще бъде така?

Дони, много кураж ти пожелавам. Но според мен трябва да го притиснеш малко твоя съпруг и да се осъзнае малко той баща, съпруг и глава на семесйтво ли е или какво?

Tolo, kremucka честити ви проходили крачета

Доре, Йоан не ще и да чуе за гърне вече. Преди свършваше нещо там с променлив успех, кога да, кога не. Но в момента, може да седи на него и 30 мин и пак нищо да не направи.
Но сега съм взела решение лятото , докато съм в отпуска да махна памперса , да му купя детски гащички пък каквото сабя покаже.

Лек и успешен ден. По-късно пак ще намина.

# 399
Момичета,
подхванахте болната ми тема за ваксините.
И при нас темата е болна. Освен че след нея се обезводни и беше на системи оттогава Симона се разболява три пъти, затова спомогна и яслата, но началото беше въпросният Приорикс.
Деси, изчетох ти темата в Здравния, някои неща и при нас са така, имам предвид, че повечето лекари се отнасят пренебрежително като изкажеш предположение за реакция от ваксина, джипито ми даже се изсмя, а дори не я беше прегледал преди ваксината #Cussing out
Такава темерутщина и мърляшко отношение не съм виждала. Хубавото е, че юни идва, лошото е, че пак ще вземем да попаднем на глуха акула...
Пентаксим не съм убедена, че ще позволя да сложат.
В момента сме с гнойна ангина от бактериална инфекция /стрептококова/, тъпчем я с АБ.
Как ще си възстановяваме имунитета не знам.

Понеже отдавна не съм писала,
Маринче, честито, лека бременност и здраво бебче на финала!
М@м@ честит ти син щъркел!

На гърне сядаме всяка сутрин и понякога като станем от сън следобед, сутрин успехът е почти 100% Simple Smile

# 400
  • София
Днес отидох да подам документи за детска кухня-е като стане абитуриент Алекс все ще вземем някое бурканче  Twisted Evil #Cussing out #2gunfire
Много ни е зле държавата, в такива моменти ми се иска да не живея тук.Много съм ядосана, защото ми казаха да звънна чак ноември месец  #Cussing out
Яслата същото положение, е как да не се ядосва човек.Плащам егати осигоровките, данъци и такси, винаги си плащаме всичко навреме и какво......
Държавата нищо не дава.
Съжалявам за гадния пост, но трябваше някъде да си излея мъката.
За ваксините не съм чела още, но ще прочета сега.Алекс досега не е проявявал към никоя реакция.

На всичкото отгоре отказва да яде.От сутринта е хапнал няколко лъжички кисело мляко с бисквити и това.Вечер чак хапва след гладуване.Отдавам го на зъбите, но ще видим.

за гърнето-сутрин имаме голям успех, но през деня е доста трудно.

Като се поуспокоя пак ще пиша.

# 401
Привет и от нас   bouquet
Честити ходещи крачета на толо и кремуцка, нека винаги ги водят в правилната посока  Wink
larakroft1 , леле то си е за ядосване работата! Чак толкова ли са много чакащите деца, че то ще тръгне на училище детето тц тц. Тук, във Варна си подадох документите и същия ден си закупих купони и от следващата седмица почнах да вземам папо  newsm78 . А иначе за не яденето- не се притеснявай, явно си минават през такива периоди. И Ема понякога така стачкува, а аз изпадам в голяма чуденка какво да я правя, но после всичко се нормализира.
Червеношийке, момичетата са ти дали много съвети. Ние все още имаме сутрешно и вечерно кърмене. Спряхме дневните хранения много неусетно. Честно да си кажа се чудя на акъла си, как след всички проблеми все още продължавам  да се мъча- то не бяха запушени канали, поне 4 пъти правих мастит, рани на зърната, от които 2 бяха забрали. След всяка случка се заричах че спирам, ама все не ми стискаше. Сега да си призная ме е страх да спра, защото съм сигурна, че щом пропусна едно от кърменията ще пак ще се "затлача"- пак температури и чудесии   #Crazy Дайте акъл как ако и спра сутрешното кърмене да си регулирам така кърмата, че да не се задържа и да не прави проблеми. Мога ли да пия нещо или да отида на лекар да ми изпише  newsm78 Сори за фермана  Blush
За ваксините- винаги си имам едно на ум, със сигурност трябва да се внимава и да не се товари излишно детския организъм. Все пак като се замислиш има доста логика в думите на човека, от интервюто. В организма ни се въвежда чужд генетичен материал- независимо, че причинителя е инактивиран или убит- все пак неговите гени си остават- нищо чудно, че може да има последствия. И все пак се осланям на факта, че съотношението на полза: риск, е в полза на положителния им ефект.
Айде за сега, че моя кривчо дава зор да спи ( само 1 час ми отне да напиша поста)  Joy

# 402
Кремуцка много гадно с тези кухни,ние във Варна явно сме добре от тази гледна точка.Аз като Виви като подадох док-те си взех купони за другата седмица.Не мога да разбера как са го измислили да стане на места,а на места не Close

Коте,Иве, честит ви придобивки,със здраве да си ги ползвате много дълго време Peace

За  кърменето баткото го кърмих до 1г.,а Краси до 1,2г, но не съм имала проблеми в смисъл,че усещах как кърмата намаля,намаля и така намалях кърменията до това кърмене до което усещах,че има най-много като количество.Яна е дала съвети, които може би ще свършат работа Peace

И да споделя и аз тук:сутринта разбрах,че сме приети в ясла, до 1.06 трябва да потвърдим и като ми стана едно кофтииии.Като подавахме док-те, директорката каза, че най-вероятно ще ни приемат м.09 и аз така се бях настроила.Баткото не го приеха на ясла и с триста зора почна от 01.2010 градина и се гледахме и сега за Красито дето е още с памперс и не може да си каже нищо ми стана мъчно, въпреки че е добре да е приет, че  не се знае и аз кога и къде ще почвам работа CryХем исках да е приет,хем ми се дорева че е приет.От друга страна добре, че е приет,баткото пък от 01.06 не е на градина до .09-ще санират градината 3 месеца-вчера събираха и по 30 лв за боядисване на стаите и др.за след санирането.Уф извинете ама и аз да си споделя с вас.

Ламтурниче мерси за поканата,но ние не спим навън,а по това време трябва да спим,а и утре от сутринта ще ни остъкляват терасата.Весело изкарване Hug

# 403
Добър ден!
Нямам мн желание за писане и ще бъда кратка.
Честити ходещи дечица на толо и кремуцка Flutter Бързо да тичат и малко бели да правят! Whistling
Виви, може да пиеш Летицин, съвместим е с кърменето. Води се хранителна добавка и уж помага да не се запушат млечните канали като намаляваш кърменията.
Доне, прочетох и за вашата одисея. Аз също кърмя, няколко пъти все се засилвам да отбивам, ама почвам да чувствам вина. И Сияна ми се буди с рев през нощта и освен с гърдичка, др успокоение за нея няма #Crazy Кураж и  дано мъжа ти почне да помага повече Hug
Лара, и аз мн се ядосвам на българската работа във вс ooooh!
Днес съм си седнала в градската градина и се сещам, че май е четв. като ден, а не съм купувала купони. Беше 12 без 10, а те до 12:30ч. продават. Направо супер мама бях Crazy за 15 минути да сляза почти до гарата да си купя и после по обратният път да мина да си взема и кухнята  Joy
На гърне от скоро я слагам. Купих и едно наподобяващо столче с капаче, което се вдига и се ползва като гърненце. Няколко пъти се е изхождала, ама за пиш, пиш-а трудна работа. Става почва да се разхожда и прави някъде локвичка на паркета ooooh!
 Лек ден на всички!  bouquet

# 404
Честити ходещи крачета забравих да кажа на Толо и Кремуцка

Ние още гърне не сме ползвали.

И да питам пак ако почне ясла Краси ми се спират и тези 240 лв разбрах,но съм назначена фиктивно във фирма на свекърва  ми и идеята с платения отпуск май отпада, нали, за времето на адаптация на детето в началото.По-добре да ме съкрати и отида на борсата ли, така като съм на Бюрото по труда също ли не се вземат тези 240 лв?То не се знае колко въобще ще ходи на ясла.Елфи и др-те компетентни?

Извинете ме за въпросите, но прочетох че се подава в 3 дневен срок от почване на ясла декларация, че са настъпили промени, а фирмата ми не е във Варна  Sad

Общи условия

Активация на акаунт