Клуб Бургаски Ветренски мами-7

• 37 111
  • 742
  •   1
Отговори
# 585
Плами извинявай мила , понеже много хора писаха и мислих , че не е нужно  Hug
Значи , аз знам че трябва да се въведе , след като си въвела месо , а аз още месно пюре не съм въвела. Към края на 6-я ще въведа месно , и към средата или края на 7-я ще въведа глутен 1-во с овесена каша  Heart Eyes Аз захраних Михи късно и затова не бързам с нищо , следвам късната схема на захранване  Peace

# 586
цветиту,интересуваше ме и твоето мнение,защото знам,че късно захрани.аз също исках по-късно ама нали Мики по-бавно наддаваше и се наложи да почвам.иначе и аз мисля с овесена каша ей сега като направи 7 месеца ще го въведа.и когато вече е въведен ще започна попарата,че и сирене не съм давала още

# 587
Мама89,аз още не съм захранила Вяра,
след 4-5 дни смятам да и дам зеленчуково пюре,после месно,а чак тогава Безглутенова каша,т.е. по мои сметки към 9-я месец ще и въведа глутен-а

# 588
  • Бургас
аз да похваля Симона ( на Вили), че вече ходи. Тя майка й няма да се сети...Simple Smile Май е пръвото ни форумче, което проходи Hug

# 589
аз да похваля Симона ( на Вили), че вече ходи. Тя майка й няма да се сети...Simple Smile Май е пръвото ни форумче, което проходи Hug
Браво на симона! А майка и да разкаже как е минал ПРОЩАПУЛНИКА,че има и други дето ги чака скоро това събитие:)))

# 590
Ха здравейте и от мен Simple Smile Не съм писала от доста време ,да ме прощавате  Blush
Както е казала лелята на Симона  Heart Eyes,дребната вече проходи (официално направи първите си стъпки сама на 03.08 ),отделно излезе и първия и зъб  Laughing,абе голяма лудница Simple Smile Покрай зъбака проблеми нямахме абсолютно никакви ,нито температура,нито излишни истерии,с 2 думи гладко мина всичко,да видим с другите как ще е положението.
С ходенето все още се учим,още търси за какво да се хване и като види зора и сяда,но съм решила повече в проходилката да не я слагам,така че да се спасява Simple Smile
мама89 да,направихме и прощъпулник .Купихме питка,мед и обиколих на бегом комшиите(много интересно ме гледаха разни хорица,докато бягах обляна в пот в най-голямата жега от вход на вход с питка в ръка(в свекито  Rage разбира се,за да не изтърве и тя сеира)  Simple Smile
Ох,почвам да чета назад,че доста нещо съм изтървала Simple Smile

# 591
VioletaSD, е хайде да ви е честито събитието!!!  bigdance2Дано и останалите бебета се похвалят скоро с такива постижения!!! Peace

# 592
Мами,гласувайте за нашата Светла http://www.iventas.bg/iventas/index.php?/bg/Akusherka-okazala-po … /menu-id-121.html
или за някоя друга акушерка

# 593
Момичета имам един въпрос към вас,понеже майките,които пишат във форума за захранването са доста непоносими.Освен това на вас имам по-голямо доверие!Доста изчетох по темата за хранене на 7 месечното бебе.На всякъде пише едно и също:

06:30-АМ
10:00-попара + 50 мл. сок
13:00-през ден зеленчуково и месно пюре (като в зел. се слага жълтък)
17:00-каша (кисел) + 50 мл. сок
21:00-АМ
Въпросът ми е,може ли вместо сок да си давам плодово пюре и как мамка ми то да е по-голямо количество? Тези 100 мл. на ден много малко ми се виждат  newsm78

# 594
mama89 , нямам конкретен отговор на твоето питане,но искам да ти кажа следното!Синът беше гледан като по книга-хранеше се с каквото трябва и беше захранен твърде рано, спеше по едно и също време, будех го за нощната баня и ред такива глупости от време оно, който доста изнервиха и мен и него и изобщо всички около нас!!!Сега със Сияна не процедирам така, а съм се оставила (както обичам да казвам)-детенце да ме води!!!Оставям тя да ми даде знак кога да се храни, да спи и прочие!ТЕзи примерни менюта може да важат за 100 бебета, но не и за твоето, така че пробвай различни варианти и виж кое ще е най-добре за нея!!!И стига с тези жълтъци бе момичета!!! SickУспехи дано съм била полезна поне мъничко!!!! Hug

# 595
goguna,благодаря за бързото включване! А за жълтъка-докторката ми каза да го въвеждам заради желязото.Аз обаче го давам много рядно.На 4-5 дена веднъж и то по по-малко от 1/4.
До сега съм давала 3-4 пъти

# 596
Плами не са малко според мен 100мл. плод ,добре са Михи на ден яде по 50 -80 - спокойно Wink
За попарата не е ли рано  newsm78 и тозии жълтък в това топло време - не го давай , за хемоглобина от местното ще се вдигне , но с този жълтък аз не бих  рискувала  Tired

# 597
Цветка за попарата докторката ми беше казала като станем на 6 и половина да почваме.Сиренето и маслото (в умерени количества) били изключително полезни.От друга лекарка знам,че маслото (става въпрос за чисто истинско краве масло) е много полезно за черния и белия дроб при бебенцата.Свекървата направи за Мики домашно сирене.За протокола да кажа,че от 5 литра краве мляко изкара по-малко от 1 килограм.Мисля като направи 7 пълни месеца и да я почвам.Яйцата също са ми домашни (от щастливи кокошки  Mr. Green). Иначе за топлото си права и мен малко ме е страх за това ще гледам още да разредя даванията.

# 598
Добро утро мами!
Да споделя и нашия режим на хранене, който малкия сам си определи и тъй като след кърмата отказва да яде АМ е захранен рано - от 2-ри месец сок, от 3-ти плодово пюре, от 4-ти зеленчуково пюре, от 5-ти - месно пюре и кис.мляко (със жълтъка изчаквам да се разхлади, тъй като и аз и мъжа ми сме алергични) :

7:30ч    120мл АМ+4-5 бисквитки
11ч        90мл АМ+60мл плодово пюре
14:30ч   60мл АМ+90мл зеленчуково/месно пюре
18ч        130мл кисело мляко+30мл плодово пюре
21:30     60мл АМ + 100мл. готова млечна каша "лека нощ"

Това му приготвям, но никога не си изяждаме цялото количество, винаги остават по 30-40 мл. Сокче 100мл. за целия ден, като му го редувам с водичка като ожаднее.

Напълно съм съгласна с goguna , че детето само си определя и режима и менюто.

# 599
Добро утро мами!
Да споделя и нашия режим на хранене, който малкия сам си определи и тъй като след кърмата отказва да яде АМ е захранен рано - от 2-ри месец сок, от 3-ти плодово пюре, от 4-ти зеленчуково пюре, от 5-ти - месно пюре и кис.мляко (със жълтъка изчаквам да се разхлади, тъй като и аз и мъжа ми сме алергични) :

7:30ч    120мл АМ+4-5 бисквитки
11ч        90мл АМ+60мл плодово пюре
14:30ч   60мл АМ+90мл зеленчуково/месно пюре
18ч        130мл кисело мляко+30мл плодово пюре
21:30     60мл АМ + 100мл. готова млечна каша "лека нощ"

Това му приготвям, но никога не си изяждаме цялото количество, винаги остават по 30-40 мл. Сокче 100мл. за целия ден, като му го редувам с водичка като ожаднее.

Напълно съм съгласна с goguna , че детето само си определя и режима и менюто.

Оле кво направихте вие бе, ние все още сме яли само морков и картоф и то от преди около седмица ама сега пак сме почивка че малко е посран.
Аз явно с мойте темпове на захранване ша захранвам до годинката хи хи

Общи условия

Активация на акаунт