Лечение с протеолитични системни ензими (2-ра тема)

• 159 123
  • 747
  •   1
Отговори
# 255
Ваготил не беше ли за афти? Не съм се сещала да си обирам гнойта с това до сега.Използвам тампон навит на молив с  мед с полепнала сода на него.Първобитен строй какво да се прави ,но помага Peace

Ами по принцип на упътването пише, че се ползва за вагинални промивки, но моят педиатър каза да не се стряскам - отстранява мъртвата, гнила, гнойна, ненужна тъкан!  Laughing
И аз така - памук, навит на молив - като вретено. Методът при нас работи успешно вече 7 години, като първата гнойна ангина беше унищожена, когато дъщеря ми беше на 1 годинка!  Crazy Разбирасе се, пиеше и АБ - просто с тампона по-бързо изчезва гнойта и по-лесно се преодолява ангината!
feyaa, права си за първобитния строй - така е!  Simple Smile

# 256
  • В сънния Люлин, прибулен...
От сайта на д-р Марио знам, че гнойна ангина НЕ МОЖЕ да мине без антибиотик, заради очаквани отражения върху сърцето. На мен ми е достатъчно, но пък и малкият не ми е правил ангина, че да изпадам в дилеми да давам или да не давам (АБ).

# 257
Вчера попаднах на темата и вече чакам да стане утре да си купя всичките тез буркани и да почна да гълтам от сабале хаповете, та едно питане имам - ПКЯ оправят ли се или да не се надам ного

# 258
  • Пловдив
Гранофурин се продава по нашите аптеки. Виждам, че е производство на Балканфарма - Троян АД     http://www.medicine.bg/lekarstva/granofurin-h
Брей, samuel, браво, че си открила отново Гранофурина. Мислех си, че завинаги са ни лишили от него. Но и той май като много други български лекарства, е бил спрян временно от производство и сега пак са го почнали. Дано го открия!
Лечението на гнойна ангина е много трудна и рискована работа без антибиотици. И моето дете боледува миналата седмица и още пие Панцеф. В началото се позачудих дали да не пробвам някаква алтернатива, но ме е страх. Той, горкичкия, е толкова слаб, че всяко по-сериозно заболяване му се отразява съществено. Сега е направо прозрачен, като скелет! Преди време бях тръгнала да го лекувам с хомеопатия и веднъж като имаше ангина, се оправи само с хомеопатични, но аз не мога да преценя добре гърлото, и не можех да му го разгледам добре тогава, та все се чудя дали наистина е било гнойна ангина. В друг случай, обаче, хомеопатията не помогна и влязохме накрая в болница, той много отслабна, та после цял месец не може да се възстанови. Та сега ме е много страх и си давам антибиотика, без да му мисля. Струва ми се, обаче, че има различни причинители на белите налепи по сливиците. Понякога се е случвало детето да има бяло петно, но не вдига температура, дори на градина си ходи и нищо. А в други случаи се вдига 40 градуса и заболяването протича остро. Не ги разбирам много тези неща, но с децата шега не бива, че може да се получат усложнения. Виж на себе си мога да изпробвам какво ли не. Откакто си имам ензими в къщи, щом ме заболи гърло, си пия от тях по 2-3 пъти на ден, дори и без гаргара, и ми минава много бързо. Много съм доволна.

# 259
hot pepper бебка няколко пъти имаше налепи по гърлото, без да има Т. Педиатърката каза, че не е ангина ами нетипични не знам какво си .... изписа едно мазило с гентамицин и й минаха. Явно за тези налепи има различни причинители....но когато е гнойна ангина характерното е високата Т. и без АБ не виждам как ще мине.

# 260
  • София
Големият ми син правеше гнойни ангини по два пъти на месец до началото на март тази година. Пил е какви ли не антибиотици. Бяхме се хванали за главата... ще разсипем детето от лекарства. Баща му, като малък е бил по същия начин. Като му се изчисти гърлото от налепите, купихме цитросепт джуниър и започнахме да му даваме по два пъти на ден. Добавихме детски мултивитамин под формата на желирани мечета и рибено масло. Като се оплаче, че го заболява гърло, разтварям една капсула серрапептаза в чаша сок и след половин час му давам да закусва. Да не казвам голяма дума, но до днес не е правил гнойна ангина. Миналата седмица беше с налепи по гърлото, но му мина бързо за три дни само с хомеопатия.

# 261
spasdidi - страхувам се, че съчетаването на прилагане на системни ензими и забременяване в същото време би било трудно. Ензимите атакуват всякакви чужди протеини, а без чужди протеини забременяване не става (изключение - Света Богородица). Все пак ще ти извадя целия списък с ензими, пък вие продължавайте с тренировките. Embarassed

За пържене с мас - добре, но за готвене и салати - чист зехтин.

За всички - в духа на темата: щом детето не може да прави гаргара, да пие по малко, но начесто серрапептаза разтворена в сок. Дневно - две серрапептази (д-рс Бест) или четири от маг. "Лечител"

Това не пречи на друго лечение!

Съчетаване на профилактка с рибено масло, вит. Д (през зимата) + коластра ще намали инцидентите до минимум.

За майките, които дават коластра на децата си - при настинка, увеличете дозата 3 пъти (от 2 на 6 табл. дневно).

# 262
  • Тука, под липите стари...
Какво е количеството Коластра в една капсула, за да мога да сметна по колко да давам от моята (тя е прахообразна)?

# 263
Моят код HEF911 afwitch

tututluto - да, с протеолитични ензими се лекува успешно и синдром на Щайн-Льовентал (ПКЯС). Разбира се лечението изисква и други препарати, като метформин, вит. Д, Прогестогел и ензимите, разбира се.

И ще трябва да ги пиеш не само сабале, ами и по икиндия... Mr. Green

Аз ще дам списъка с ензимите, но общото лечение е въпрос на по-дълъг разговор...

# 264
samuel - аз не знам от коя коластра си взела, но дозата е посочена за възрастни. Дозата за деца е половината от дозата за възрастни - виж шишето. Ако се разболее - до три пъти повече.

# 265
Моят код HEF911 afwitch
Оптималният вариат включва:

-Now Foods, Protein Digest, 60 Vcaps (NOW-02971) - 3 бр.

-Now Foods, Bromelain 2000 GDU, 500 mg, 180 Tablets  - 1 бр.

-Now Foods, Pancreatin, High Potency, 4x - 500 mg, 250 Capsules (NOW-02946) - 1 бр.

-Now Foods, Papaya Enzymes, Chewable, 360 Lozenges (NOW-02972) - 1 бр.

-Doctor's Best, Best Serrapeptase, 90 Veggie Caps  - 2 бр.(или 270 Veggie Caps -1 бр)

-Doctor's Best, Best Nattokinase, 2,000 FUs, 90 Veggie Caps  - 2 бр.

Това е максимално-оптималният вариант, разчетен за три приема дневно за два месеца. Или двама души за един месец. Така излиза най-евтино.

Обща дневна активност - около 300 000 HUT.

Така направената комбинация се хваща в две отделни поръчки в оптималния обхват 60-80 долара.

Ако поради намаленията, втората поръчка не "влиза в нормата" - добавяте още една серрапептаза или наттокиназа. Няма да станат зян.

Големите буркани заради теглото ги разпределяте в двете поръчки. Двете поръчки си правят една след друга, щом сте готови.

Това е за spasdidi и tututluto

# 266
  bouquet  bouquet  bouquet Безкрайно благодаря на всички за мненията и съветите! Бяхте ми изключително полезни и резултатът е налице! Днес бяхме на контролен преглед - все още гърлото е малко зачервено, но няма температура. Както hot pepper писа, вероятно има различни причинители на налепи по сливиците. А и нали затова го пием това рибено масло и всичко останало - за да изкарваме по-леко болестите .
След малко отивам до пощата да си взема поредната поръчка от iherb  Simple Smile   beer за този, който откри и ни насочи към сайта !

# 267
Горепосоченеят пакет излиза ~134 долара или 2 поръчки по около 67 долара, без отстъпките и транспорта.

Цялото тежи 1.37 кг и лесно ще се раздели на две.

Това са по около 100 лв на месец.

# 268
Какво е количеството Коластра в една капсула, за да мога да сметна по колко да давам от моята (тя е прахообразна)?

Между 400 и 500 мг. Peace Аз давам на моите деца сутрин и вечер по 1 капсула от 500 мг., без да са болни.

# 269
PinkPanther, благодарим, аз за сега си купих панкреатина и бромелайна на Now Foods , и не може ли да мина метър само с тез буркани а требе и другите, че кат гледам списъка ....,то май  на работа ,че се оди с  раница то се е видело.

Общи условия

Активация на акаунт