Лечение с протеолитични системни ензими (2-ра тема)

• 158 131
  • 747
  •   1
Отговори
# 360
Ензимите ще ликвидират възпалението и болката, но вените няма да се скрият.Това се оправя с операция. Ще изчезне отокът. И ще спре процесът. Сигурно ще имаш и други полезни последици.

Това може да се съчетае с прилагането (външно) на предписаните кремове.

По принцип, когато имаш възможност, дръж си краката на високо (възглавница).

А рутинът укрепва съдвете да не се пукат. Полезно, но не при разширени вени.

# 361
Пинк, четох, че рутинът помага при хемороиди. Ти би ли препоръчал и нещо друго и в какви дози? Аз се спрях на тези продукти от Ай Херб:
http://www.iherb.com/Carlson-Labs-Rutin-500-mg-Quercetin-250-mg- … Tablets/9454?at=0
http://www.iherb.com/Natural-Factors-Rutin-250-mg-90-Capsules/2640?at=0

# 362
  • София
Имам разширени вени и пия рутин 500мг. 1 на ден+вит.С,отделно и ензимите.
Според теб за вените каква доза да пия

Пробвай  доза от:
3000 мг дневно за 2 седмици и после 2х 500 мг поддържаща доза за 3 месеца .

Ако получиш някакво неразположения, напр. СЧР/стом. чревн. разт-во/ - намали дозата

Ако забележиш, че М ти е по-оскъдна от преди от Рутина е.

И една забележка за Рутина:
Не го приемайте, ако сте бременна /начална бременност/ или искате да забременеете/

Най-простичко казано  рутина свива капилярите, а в дните на О. и след нея Матката започва да се кръвоснабдява, но Рутина възпрепядства това.
Кръвоснабдяването на матката е ценно за зародиша, за неговото 'изхранване'
Свивайки капилярите рутина може да предизвика загиване на ембриона , респ. аборт.

Така, че в дните преди О. и дните след О. не се пие Рутин и вит.С.

За вит. С сигурно сте чували , е същото но в по-голяма степен е и за рутина

Не си спомням кой го е писал, но това вярно ли е или не  Rolling Eyes

# 363
easypeasy - първо, и двете ги няма...

второ - ето списък на препаратте за хемороиди. Същите са и за раширени вени. Рутин, няма:

http://www.iherb.com/Hemorrhoids?p=1&sr=0

emy_emy - това е стилът на denis.  Нека ти каже какъв е резултатът.

# 364
Emy-emy, това го беше писала Денис. Peace
Пинк, благодаря ти!  bouquet Знам че го няма, но все някога ще го заредят. Аз не смятам сега да поръчвам, но се интересувам за мой приятел. Иначе в един от продуктите, които ми посочи се съдържа Japanese Sophora (Sophora japonica) Flower Bud standardized to contain 95% rutin. Значи все пак правилно съм разбрала, че едно от приложенията на рутина е за този проблем.

# 365
# 366
От няколко дни почнах всички ензими без Протеин Дигест, защото го забравих.
За сега всичко е наред, не усещам нищо притеснително.
По напред из темите, пише да се приема Б-комплекс, за подсилване на ефекта на ензимите. Аз си мислех че става дума за българския вариант, но там  в никакъв случай не са цялата гама Б-та а и са в доста под 50мг.Пия и невробекс 3х1 на ден. По колко  е добре да пия спорд вас Б комплекса, докато си поръчам от "нашия сайт"

Спряла съм се на три варианта:
този малко по скъп, има малко витамин Ц от което явно дигат цената
http://www.iherb.com/Now-Foods-B-50-Complex-with-C-250-Capsules/394?at=0

И тези два единия е хапчета другия капсули. Не ми е ясно коя от двете форми е за предпочитане.
http://www.iherb.com/Now-Foods-B-50-Vitamin-B-Complex-250-Tablets/409?at=0
http://www.iherb.com/Now-Foods-B-50-250-Capsules/410?at=0

Всъщност има още няколко варианта  на други фирми но с по 100 капсули.

Купих си и биотин на капсули, но като взема Б комплекса няма да е нужно да го приемам отделно.

И един въпрос за маслото от Пореч. По колко капсули на ден  е добре да се пие при положение че съм с кожно заболяване.
Иначе пия:вигантол, омега3, калций+магнезий+цинк, селен, лецитин

Последна редакция: чт, 12 авг 2010, 22:55 от dalil

# 367
dalil - избираш Вкомплекс с по 50 мг от основните В витамини и допълваш с биотин, ако искаш да подсилиш косата и ноктите.

Маслото от пореч е достатъчно една капсула на ден, съчетано с три капсули рибено масло. Първи резултати - след месец.

Капсулите са за предпочитане.

А в невробекс-а май няма почти нищо...

# 368
Браво, Далил! Непременно сподели след време дали забелязваш някакъв определен ефект (в което съм убедена) и какъв. Praynig
Аз също исках да започна целия комплект, но ми се наложи да направя няколко поръчки от Ай Херб с др. неотложни добавки, а финансите не стигат за всичко. Money Така че в края на месеца мисля да поръчам само серрапептазата и бромелаина или панкреатина и първоначално да започна с тях. По-добре отколкото никакви ензими. Аз ще лекувам синузит и 12-годишни белези, като външно ги мажа с масло от роза москета, богата на ненаситени и есенциални мастни киселини, ретинол и вит. Ц.

# 369
  • София
Now Foods, Bromelain 2400 GDU/g, 500 mg, 60 Vcaps
Source Naturals, Vegetarian Pancreatin, 475 mg, 120 Capsules
Doctor's Best, Best Serrapeptase, 90 Veggie Caps
Doctor's Best, Best Nattokinase, 2,000 FUs, 90 Veggie Caps
Now Foods, Papaya Enzymes, Chewable, 360 Lozenges
От всичките 3х1 на ден - на гладно 1 час преди храна и 2 часа след - това важи ли и за папаята ако е с цел изчистване на зъбния камък или трябва след храна?  Пия Кю10 и рибено масло.
Пинки, ето това съм избрала да пия, придържала съм се към твоя списък, но не е същия /ще ги пия само аз - за разширени вени/, нещо да съм пропуснала или по твое усмотрение да го промениш  newsm78
С ниско кръвно съм около 100/70, четох, че Bromelain го смъква още и се чудя дали да го пия или ще сплитам крака по улиците?
Станаха много въпроси, сигурно ще има и още  Crazy

# 370
аз също съм хипотоник 90/60 и нямах проблем с пиенето на ензимите.Не почувствах замайване.Опитай и ще разбереш дали ти влияят Peace

# 371
Почни ензимите постепенно и се наблюдавай. Не вярвам да се стигне до драстично падане на кръвното - ти ще си първата.

# 372
И аз съм с ниско кръвно и не забелязах допълнително понижаване , докато пиех ензимите .

# 373
  • Варна
Здравейте, изчетох огромна част от първата тема за тези ензими и съм много впечатлена!
Ако правилно съм запомнила (че след толкова четене може и бъркотия да се е получила), ако се започне с Серазим и тези ензими, ще се покрият нужните видове. Остава да доуточня дневната доза за мен и мъжа ми.
Редактирам си сама заключенията. Прочетох, че Супер ензимите са повече храновмилателни, така че ще ги взимам аз - имам нужда. За мъжа ми ще взема чист Бромелаин и каквото друго намеря. Тъй като смятаме да взима и Акай и CoQ10 заради кръвно и наднормено тегло, дали ще се съчетаят добре?
Извинявам се, че все давам примери с Now, но тях добре познавам. Аз лично след почти едногодишно лечение с Morinda citrifolia (Noni) и Pau D'Arco, се радвам на доста добра имунна система и "приспани" и с намален брой миомни възли.

Сега имам въпрос: От четеното досега не срещнах нищо за астматици, взимали ензими, и ефекта от тях. Питам за майка ми - дългогодишен астматик с кортизонова зависимост. Не го препоръчвам на никого! В последната година-две с различни методи успя почти да стопи взимането на кортизон, но това е много трудна работа, отваряща и други проблеми, например полипи... Та се чудя ако й дам същата комбинация, разбира се в началото по-малки количества, мога ли да й навредя с нещо? Четох за лекарства, с които не се пият ензими, нейните ги няма там.
Мнения?

Последна редакция: ср, 18 авг 2010, 16:41 от svetli

# 374
Светли, явно Пинк е доста зает тези дни, но бъди сигурна, че като се появи ще ти отговори за астмата.
Досега наистина не се е коментирало в темата как ензимите вклияят при това заболяване или аз поне не си спомням. Не мога да ти дам кой знае колко компетентен отговор, но ако пишеш в гугъл asthma + enzymes ще намериш информация по въпроса. От това, което набързо прегледах става ясно, че ензимите определено могат да помогнат в случая. Пише, че астмата се характеризира с хронично възпаление, активиране на цитокини и тъканно изменение (tissue remodelling, не съм сигурна за термина). Протеолитичните ензими играят важна роля при тъканното изменение и коригирането на дихателните пътища. Това от тук: http://ajrccm.atsjournals.org/cgi/content/full/172/5/559Също така, че помагат при справянето с алергиите и по този начин спомагат за намаляване на заболяването.
Ензимите не са токсични и трябва да се внимава при приемането им заедно с лекарства, които разреждат кръвта, за да не предизвикат кръвоизлив. Иначе няма др. ограничения по принцип.
Питаш за Ко Кю 10, да определено много добре се съчетават с него, а също така и с вит. Б комплекс, и бозвелия за овладяване на системното възпаление. Това сме го коментирали преди в темата.
Дано да съм била полезна. Peace

Общи условия

Активация на акаунт