Лечение с протеолитични системни ензими (2-ра тема)

• 157 862
  • 747
  •   1
Отговори
# 525
joya - ударно се приемат само ензимите, вит.D и рибеното масло се приемат редовно.

Преди да включиш нов препарат, измери си тироидните хормони!

Иначе добавката може да се добави към коктейла от ензими.

Серрапептазата помага за спирането на бактериални възпалителни процеси, собено в носоглътката.

За целта се дава разтворена в чаша сок. Децата я пият бавно, а възрастните правят гаргара.

Подходяща е за всяка възраст.

Прилага се до три пъти дневно. Ако до два дни няма резултат, се спира (вирус!).

afwitch Код за 5 $ отстъпка в iHerb XIX862

# 526
Здравейте търсих в темата за iherb кремчета против белези от които сте доволни, тъй като си махнах оперативно няколко бенки днес и лекарят е доста резервиран към помощта, която оказват мазилата (с две думи не помагат според него), и видях че има доволни от протеолитичните ензими точно за скриването на белези.
Бихте ли препоръчали в моя случай да ги пия, вместо да се занимавам с кремове и какво точно е най-добре да взема?
Благодаря   bouquet

# 527
  • София
и аз искам да допълня питанетона shine_day за белезите - деца от каква възраст могат да ги пият по случая?

shine_day, в момента най-доброто на пазара за белези било тази лепенка, ние я купихме за сина ми:
http://global.smith-nephew.com/us/CICACARE_8966.htm

в iherb съм хвърлила око на 2 натурални мазила, все още се чудя.

# 528
Аз бих препоръчал съчетаването приема на пълния пакет протеолитични ензими с локалното прилагане на кремове/лепенки. Последните не ги познавам, но е логично да имат синергичен ефект с ензимите.

Започнете приема на ензими час по-скоро, преди да са зараснали раните, за максимален ефект.

При децата единствения ограничаващ ефект е неспособността да се гълтат капсули. Може да се дава серрапептаза разтворена в сок, но ефективността в организма е по-малка.

При дозирането има ясна граница - дозата не трябва да предизвиква разтройство.

Освен това, на децата не бива да се дава наттокиназа.

Да уточня още неднъж - над 1 годинка, на децата могат да се дават протеолитчни ензими на гладно (без наттокиназа) в дози, непредизвкващи разтройство. Това е някъде около 100 000-120 000 HUT, но има и отклонения.

# 529
  • Варна
Включвам се с отчет, макар и само за 1 ензим.
Когато търсех за мъжа ми инфо, прочетох някъде, че Папаинът действа много добре при метеоризъм - образуване на газове в червата. Тъй като отдавна си страдам от това, реших на своя глава да опитам. Почти 3 месеца по-късно мога да кажа, че оплакванията ми са сведени до минимум. Взимала съм по 2-3 таблетки на ден само (смуча, не дъвча). Ако усетя след някаква храна да се "надувам", 1 таблетка оправя нещата. Много съм доволна!
От друга страна не забелязвам някакво отражение по зъбите ми, както сте описвали преди. Явно е до организъм.

# 530
Дали ензимите могат да повлияят на миома на матката и на псориазис. И може ли да ми кажете как се осъществява поръчката и доставката на ензимите. Живея в малък град в северна България , могат ли да бъдат получени по пощата.

# 531
Миомата е фиброзно образувание, което успешно се атакува и разагражда от ензимите. Шансовете за успех са много добри, но леченето може да продължи няколко месеца.

При псориазис успехът е променлив - не винаги се получава само с ензими. За по-сигурно се добавят големи дози вит. D и масло от пореч.

Пазаруването от сайта iHerb има точно това предимство,че колетът идва в пощата. Транспортът до България е 4 долара и няма никакви други мита и такси.

Изпробвано в десетки градове и градчета на България.

Има тема за пазаруването от iHerb:

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=538075.0

# 532
Благодаря за съветите  Hug
galita на мен доктора ми изписа Dermatix и то по мое настояване да изпише нещо, а днес питах и за лепенките в клиниката и за тях също мнението им е че не помагат, но аз ще ползвам със сигурност едно от двете, все пак трябва да има някакъв, макар и минимален ефект Rolling Eyes

PinkPanther прочетох, че пълният комплект включва protein digest, bromelain, pankreatin, serrapeptase, papaya и nattokinase (дано не греша), но въпросът ми е колко време да ги пия - аз съм на 24 г. и по формулата, която си дал из темичките ( още не съм изчела всичко) ми се пада само 4 дни  newsm78
Отново много благодаря   bouquet

# 533
shine_day - ти ще ги пиеш не за профилактика, а с конкретна цел - до изчистване на белезите. Колкото по-скоро започнеш, толкова по-кратко ще ги пиеш.

Един цитат от лично съобщение до мене:

"П.П. След идния понеделник ще докладвам в специалната тема за ефекта, който оказа пакетът ензими след направената ми дерматологична операция. Както ми бяхте казали така и стана - нямах оток, нямах болка, и най-важното, няма наченки на образуване на келоид. По-подробно ще пиша за ефекта, след свалянето на конците."

И аз чакам продължението...

# 534
  • ULPIASERDICA
   Ето накратко каква е ситуацията при мен шест седмици и четири дни след операция по отстраняване на невус с размерите приблизително на монета от 1 лев в областта между мишницата и предмишницата.
   Два дни преди операцията започнах приема на пакета протеолитични ензими, който беше от по една опаковка от следните продукти:
Doctor's Best, Best Serrapeptase, 90 Veggie Caps

Doctor's Best, Best Nattokinase, 2,000 FUs, 90 Veggie Caps

Now Foods, Bromelain, 500 mg, 120 Vcaps

Now Foods, Pancreatin, High Potency, 4x - 500 mg, 250 Capsules

Now Foods, Protein Digest, 60 Vcaps

Паралелно с тях взимах и коензими http://www.iherb.com/Country-Life-Coenzyme-B-Complex-Caps-120-Ve … e-Caps/14591?at=0
  Както се вижда, едновременният прием на всички ензими от пакета беше 20 дни (3 x 1 капс. от всеки ензим на гладно). На двайстия ден свърши Protein Digest-a, а на трийстия – Sеrrapeptase и Nattokinase. Тогава прекратих приема и на Bromelain и Pancreatin, което не знам дали беше правилно решение в случая, но нямах възможността да попълня отново пакета с другите ензими.
   Останах леко разочарован обаче, когато на четвъртия ден след свалянето на конците, които стояха двайсет дни, белегът (6-сантиметров) започна да се разширява и да образува келоид. Може би беше добра идея да продължа приемането на пълния пакет ензими още месец поне… На третата седмица след махането на конците започнах да мажа веднъж дневно с Dermovate cream (кортикостероиден препарат... по лекарско предписание), така за около 4 дни се изглади почти напълно. Естествено, мястото  червенее в момента, но се “изравнява с околния терен” така да се каже.

След като се запознах с тази статия http://www.optipure.com/optipure/pdfs/injuv.pdf , започнах да пия 2 x 2 от хиалуроновата к-на с ниско молекулно тегло   http://www.iherb.com/Source-Naturals-Injuv-Hyaluronic-Acid-70-mg … oftgels/1468?at=0  Приемам също по 8 капсули от рибеното масло на Now foods (180 EPA и 120 DHA), както и Now Foods, Borage Oil, 1000 mg, 120 Softgels

Solgar, Glucosamine Chondroitin MSM with Ester-C, 180 + 70 Bonus Tablets

Now Foods, Pantothenic Acid, 500 mg, 250 Capsules

Now Foods, Biotin, 5,000 mcg, 120 Vcaps

Видимата полза от протеолитичните ензими за мен се изрази в пълната липса на оток и болка във всеки един момнет след операцията. Ше отбележа, че около 9 месеца по-рано на същото място ми беше направена първична операция и след нея за около месец си имах оток и болка в областта на цялата предмишница.
............................................................................
Моят iHerb код -  LAV649

Последна редакция: пт, 05 ное 2010, 00:17 от magister militum

# 535
Да ви следя   bouquet

# 536
Да  ви следя   bouquet

# 537
  • София
такаа, и аз да задам въпроса си - за съпруга ми става въпрос (на 33 г.) - има оплаквания най-вече със стомаха - метеоризъм, киселини, подуване и съпътстващи, и другото е - със ставите - все се е схванал в гърба или кръста, вероятно има проблем с някакъв нерв в кръста, тъй като от повече от 1 год. се опитват да му лекуват изтръпване на кутрето на лявата ръка. То сигурно е от начина му на живот - нередовно/непълноценно хранене, не-спортуване,  пушене, твърд алкохол всяка вечер  Embarassed... иначе няма наднормено тегло. Но работата му е много стресова, включва някои дни по 12 часа/ден на компютъра с цифри.
Видях основния пакет ензими по-назад, но няма да го навия да пие по една шепа хапове на ден, но съм преговаряла все пак да пие, та за това съм се спряла на тези http://www.iherb.com/Now-Foods-Super-Enzymes-180-Capsules/857?at=0.
Пинко, какъв ти е коментара? Достатъчно ли ще бъдат и по каква схема да ги пие? Ти какво ще предложиш?

# 538
magister militum - по принцип колкото по груб е белега, толкова по забележим е ефектът.  Аз препоръчвам да се съчетава приеменето на ензими с локално прилагане на подходящи кремове.

В твоя случяй това е станало последователно.

Ще следа внимателно ефекта от прилагането на хиалуронва киселина.

Струва ми се, обаче, че външното прилагане на подходящ крем пак с хиалуронова к-на би дало по-бърз ефект.

Дръж ни в течение.

galita - трудно се променят навиците на друг човек...

Засега остави ензимите.

Бих препоръчал за начало да пие по 4 капсули рибено масло (за всички оплаквания) + сутрин и вечер - бозвелия за кръста.

На тебе се пада задачата да го убедиш...

Ефект от рибеното масло - след месец.

afwitch Код за 5 $ отстъпка в iHerb XIX862

# 539
  • София
благодаря! ще се преместя в iherb-Темата, за да попитам още нещо.

Общи условия

Активация на акаунт