Лечение с протеолитични системни ензими (2-ра тема)

• 158 272
  • 747
  •   1
Отговори
# 705
Тук някой спомена за Мужик Корен. Знаете ли как е английското му наименование и дали може да се намери в айхърб, например?

Peace Сътава му е спиртен извлек на Astragalus membranaceous /Астрагал/ и Hedysarum neglectum/Мечи корен/.

В айхерб намерих тези ;
http://www.iherb.com/Search?kw=Astragalus+

Последна редакция: чт, 24 фев 2011, 12:33 от Ne Da

# 706
Ензимите засилват действието на антибиотиците. В това няма нищо лошо. Можеш да ги пиеш.

Единствено не разбирам как могат да се дават антибиотици "за всеки случай" без да е ясно, че има инфекция?

# 707
  • гр.Добрич
Пуснали сме изследване на секрет, така че след неговите резултати, лекарката ще реши какъв да е антибиотика. Няма да го пия без резултати.

# 708

Peace Сътава му е спиртен извлек на Astragalus membranaceous /Астрагал/ и Hedysarum neglectum/Мечи корен/.

В айхерб намерих тези ;
http://www.iherb.com/Search?kw=Astragalus+

Мисля, че това, което се продава в момента в България, не е истински Мужик Корен. Затова исках да го намеря отвън... Мужик Корен си е билка и няма нищо общо с Мечи корен или Астрагал...засъжаление май отново ни подхлъзват  ooooh!

# 709
 Въобще не знам дали трябва да пиша тук, моля да ме извините ако мястото на поста ми не е тук.

Историята е следната- появи ми се разрастване на венеца преди три месеца. Лицево-челюстния ми хирург освен всички други изследвания ме прати и на ендокринолог. Той ми назначи изследвания, които излязоха тази вечер, но той е на кабинет чак във вторник, а дотогава място няма да мога да си намеря. Може ли някой да ми даде мнение за това как са резултатите. Ето ги и тях:

A- TG / TAT/ - 2 U/L

A- TPO / MAT/ - 10 U/L

FT3 CRP- 5 pmol/l

hTSH - 5.0 mlU/ml

Благодаря ви   bouquet

Последна редакция: пт, 25 фев 2011, 19:47 от simpatiuh4e

# 710
  • Пловдив
Намаше ли референтни граници? Всяка лаборатория ги пише. На мен ми приличат на изследвания за щитовидната жлеза. Виж си границите и попрочети в темата за Хашимото -
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=560981.0.
Само да не се стреснеш повече. Там много е писано, но не е задължително и ти да имаш това заболяване. Не е толкова тежко положението, щом са единични стойности.

# 711
 Има референтни ст-ти.

A- TG / TAT/ - 2 U/L ------<4 U/L

A- TPO / MAT/ - 10 U/L------< 20  U/L

FT3 CRP- 5 pmol/l--------- 3.58-5.44   pmol/l

hTSH - 5.0 mlU/ml--------0.47-5.01 mlU/ml

Аз вече попрочетох, но все пак докато не направя консулт с поне двама лекари, ако диагнозата е кофти, няма да се самонавивам, че положението е лошо.  Peace

# 712
  • Пловдив
Абе не е много лошо. ТСХ ти е на горна граница, ама има къде къде по-тежки случаи.Антителата са ти в норма и това е супер! Може да е нещо временно. Като след раждане, например. Трябва да ти направят и ехография на жлезата, за да се види има ли проблем. МОже след известно време всичко да е отминало от само себе си. Ако ти поставят диагноза, не бързай да почваш Еутирокс, че да пиеш изкуствени хормони не е песен. Пробвай нещо алтернативно като за начало. Хомеопатия или подобно.

# 713
Поздравления на автора за полезната тема. Аз съм с хашимото, реших да експериментирам и към комплекса добавки, които ползвам и 5-та тибетци , добавих един курс с ензими и мисля, че от тях показателите ми са значително подобрени - спадане на хормона с 2 единици. Смятам да направя нов курс сега пролетта, защото според мен ензимите имат прочистващ ефект, а програмите за чистене са най-добри пролет и есен. Благодаря за алернативата, даваща нова надежда!  Но въпросът ми е - има ли случай на изчистване на фиброаденом.

# 714
  • гр.Добрич
PinkPanther, би ли ми напомнил по колко приема трябваше от ензимите? 3 х 1, ли защото ми се струва че някъде четох 3х2. Ще топим миомата уж. От 10 дена ги пия 3х1. Не усещам някакво неразположение, освен че често ходя до ВС. Simple Smile

# 715
По принцип се пият 3 х 1, но ако искаме да засилим нещата дозата може постепенно да се повиши.

Горната граница е когато ензимите предизвикат разтройство. Други ограничения (освен цената) - няма.

# 716
# 717
webdevil - почваш с едно дневно и постепенно ги вдигаш до три. Не са много.

Но строго на гладно - един час преди и два часа след хранене.

# 718
  • София
Възможно ли е ензимите да действат само докато се пият?
Моят мъж 2 месеца го мъчи гърлото. Пи 2 пъти антибиотик , като спре да го пие и пак започва да го боли или хващаше нов вирус, или нещо рецидив. След това му казаха фарингит, но след още 10дни друг лекар се сети за миркобиология и искаше да предпише 3ти антибиотик, но докато излезе резултата той започна ензимите 3 х2 и се оправи. Пи ги 2 седмици и като ги спря за 2 дни, каза че пак има дискомфорт в гърлото.

# 719
Ензимите имат трайно въздействие при автоимунни процеси. При бактериални инфекции действат докато се пият. Явно сте ги пили твърде кратко. Нека да прави гаргара със серрапептаза още седмица.

Общи условия

Активация на акаунт