Лечение с протеолитични системни ензими (2-ра тема)

• 159 168
  • 747
  •   1
Отговори
# 225
Много не съм се задълбочавал (не ме се видя перспективно, може и да греша...):

Германият, като елемент от четвърта група (по Менделеев) заедно с въглерода и силиция, има способността да образува органични съединения.
Едно такова съединение, с пореден номер 132 се оказва мощен антиоксидант и започват опити за лечение на редица заболявания.

Но тъй като ние знаем много различни антиоксиданти, а реактивните радикали са само 7 вида, не се впечатлих много, особено къто видях цената.

За сега ще изчакам да видя по-убедителни резултати.

(това е мое първо впечатление, което не искам да налагам никому!!!)

# 226
Кажи хубав антиоксидант, и какво е реактивен радикал?  Blush

# 227
Реактивен редикал наричаме йонизирана молекула, силно реактивоспособна, която върши поразии, до каквото се докосне. Неутрализира се с антиоксиданти.

При децата и младите хора ензимите вършат тази работа.(каталаза, супероксид дисмутаза и глутатион пероксидаза)

Освен тях - вит.А, вит.Е + вит. С.  Коензим Q10. глутатион... А, щях да забравя - мелатонин!

Впрочем, него го препоръчвам и на всчки които заспиват трудно.

А това, за антиоксидантите е въпрос за цяла тема.

Запомнете едно - те са за възрастни хора!  Младите нямат нужда.

Моят код HEF911

# 228
  • Düsseldorf
Привет, PinkPanther!

От няколко дни съм малко като зомбирана - покрай онзи сайт за доставки на хр. добавки се впечатлих от писанията ти и прескочих в другите теми, които си започнал. Честно казано, чак ми се струва невероятно, че някой, който е отделил толкова време да се занимае с темата за мазнините и ензимите, след това отделя още повече време, за да разяснява всичко на всеки, който го попита! Не знам как с другите потребители можем да ти се отплатим за безценната информация, която ни даваш!!!  Hug
Наистина се възхищавам на духа ти и ти благодаря от сърце!

Щях да пусна този пост и без да имам лична необходимост, но току-що изникна казус с малката ми дъщеря (на 3 и половина г.), за който , уви, няма да имам време да изчета всички теми и да търся подобен. И ще се наложи да прибягна до съвет от теб, ако може....

С няколко думи - днес малката беше на аудиограма и се установи, че не чува добре и с двете уши (" и с ушната мида, и с костта). Изписали са й Xyzal  някакъв спрей за нос, искат да отстранят версията да не чува заради алергия, това била едната възможна причина, и след това се  насочват към третата сливица - това била другата възможност.  На 12-ти пак тр. да ходи на изследване.
Аз обаче никак не искам от сега да мислим за операция... дано не е и алергия де!... с две думи, доста се притесних. Мъжът ми е доста скептичен към алтернативните начини на лечение, но аз определено бих опитала първо с някакво пречистване на организма да повлияя, преди да се хвърлям към друго. От друга страна със слуха шега не бива. Дъщеря ми по принцип я лекувам с хомеопатия, единственият път, когато е пила антибиотици, беше заради възпаление на ухото. Това беше през декември 2009. Тогава също пробвахме първо с по-меки средства, накрая проби и след доста дни изтичане на секрети лекарят каза, че не иска да рискува повече и изписа АБ...

Имаш ли идя какво да търся, какво може да повлияе на слуха, като дори не знаем причината за проблема с  него?....  Thinking

Ще съм МНОГО благодарна за всяка насока!!!!!   bouquet

Последна редакция: ср, 30 юни 2010, 11:29 от alex_shu

# 229
Здравей ,Пинки! Аз страдам от анкилозиращ спондилоартрит / Болест на Бехтерев/. Моля те кажи ми конкретната комбинация ,която трябва да прилагам с ензимите . Благодаря предварително за отговора!

# 230
alex_shu - доста се притеснявам, когато трябва да предлагам доста радикални алтернативни решения за много малки деца, въпреки всички оправдания, че не съм лекар и пр.

По същество: Пише в литературата, че възпаления по слуховия тракт се повлияват успешно при третиране с ензими. Тъй като никъде няма конкретни рецепти, трябва да се придържаме към най-безобидното - жабуркане (ако умее) със серрапептаза разтворена в сок. На гладно.

Една капсула Drs. Best в чаша сок, два пъти дневно. Поне за 10 дни. Независимо от останалото лечение.

И дано помогне.

Ушните лекари едва ли са чували. Но не пречи да ги питате.

Поне е абсолютно безвредно. Така много майки лекуват настинки с кашлица и сополи при децата.

Успех! И чети в интернет.

# 231
lordor - утре ще ти обърна повече внимание. (на работа съм) Ако можеш потърси в Гугъл   ankylosing spondylosis +serrapeptase     и виж какво излиза . Има шанс!!!

# 232
Пинки извинявай ,но просто искам да вмъкнеш и цената .

# 233
  • Düsseldorf
PinkPanther, много ти благодаря за бързия отговор!
  bouquet
Снощи купихме изписаните лекарства и като прочетох упътването на едното (спрея) съвсем се втрещих - Назонекс се казва, и е предназначено за лечение на сенна хрема! На всичкото отгоре има дозировка за възрастни и за деца от 6 до 12 г., деца на възрастта на дъщеря ми не е предвидено  да го ползват изобщо. Категорично отказах да експериментирам с детето и да се опитваям с тежки лекарства да лекувам нещо, което я го има, я го няма. Няма никаква доказана алергия или сенна хрема, изумявам се как лекарите предписват лекарства да стрелят в тъмното!!!!!!!  #2gunfire #2gunfire

Иначе започнахме със серрапептаза, добре, че тъкмо ми беше пристигнала поръчката. И в едни немски сайт за ензими намерих, че ринити, синузити и др. проблеми на слуховия тракт и носа се повлияват добре точно от нея. Да не ти казвам колко струваше там една опакова от 100 табл. .. 49,90 евро!

Във всеки случай ще отида на още един лекар УНГ, когото ми похвалиха, преди да правя каквото и да било друго...

# 234
Моят код HEF911

alex_shu - предполагам, че ушните търсят запушване на евстахиевата тръба (глъхнат ушите), което се опитват да оправят с този препарат за сенна хрема.  Серрапептазата ще свърши и тази работа.

Продължавайте и успех!

Стискам ви палци.

lordor  - един едномесечен курс  ензими излиза около 60 долара, купени от интернет. Но...още сме далече от парите.

Да се разберем - аз не съм народен лечител, а просто разполагам с доста информация, която предоставям на всеки желаещ да чете.

В твоя случай те пратих да търсиш материали, досежно анкилозиращ спондилит и приложението на ензими за облекчаване на състоянието. Да, на английски е, но няма как. Накратко, там пише да се пие серрапептаза (+останалите ензими) и да се спазва протокола за ревматоидни заболявания.

А той включва  рибено масло, вит.Д, глюкозамин, хондроитин и MSM, а също така противовъзпалителни от сорта на Бозвелия и Куркума.

Само за сведение ще добавя, че съгласно литературата, добър ефект има и лечението с LDN. (друга тема)

Така, че четене му е майката! А аз ще помагам.

Последна редакция: ср, 30 юни 2010, 13:53 от PinkPanther

# 235
alex_shu не знам от кой немски сайт пазаруваш на тези цени ....... за този сайт нали знаеш www.iherb.com

# 236
  • Düsseldorf
alex_shu не знам от кой немски сайт пазаруваш на тези цени ....... за този сайт нали знаеш www.iherb.com
Да, да, знам, само цитирах колко ме ужаси цената!.. Мерси все пак!  Hug

# 237
  • Düsseldorf
Отново привет!  Hug Вчера и д-р Райнов потвърди, че не е изключена алергия при малката, а понеже от 10000000 възможни алергени те тествали за 20, а при децата и без това 50% давали фалишиви резултати, сега нямало смисъл да се прави такова изследване.
Да пръскаме спрея, който освен срещу алергии, повлиявал добре и  на третата сливица, която при нас е уголемена, и след 20-30 дни да отидем да направим пак аудиограма, пък тогава ще го мислим. Но според него ще отнеме 2-3 месеца лечението, ако не се повлияе ще мислим за отстраняване на третата сливица...
Аз мисля да поровя и за други начини за борба с алергиите и така.....
Дано всичко се оправи безболезненено!!!  
Във всеки случай не спирам серапептазата.
Пак благодаря за цялата информация!!!  Hug

Един съвсем друг въпрос ме гложди обаче също: чета старателно купищата страници, които сте изписали последните 7-8 месеца, и се натъквам на инфо, че нищо не пречи бременните жени да пият растителни ензими. Следва изводът, че това се отнася и за кърмещите. Обаче сигурно ли е това? Понеже аз поне си представям, че ако организмът почне да се "чисти", ще "изхвърля", образно казано, всички токсини от всякъде, от където може, т.е. дали няма да ги има и в кърмата? На тези мисли ме наява например методът на пречистване на д-р Емилова чрез лечебен глад, който тя позволява по време на бременност, но не и по време на кърмене newsm78 newsm78

# 238
alex_shu прегледай и темата за омега 3 6 9 . Мисля някой се беше похвалил, че след 6 месечен прием на рибено масло тази год. сенната хрема била минимална....

# 239
  • Düsseldorf
alex_shu прегледай и темата за омега 3 6 9 . Мисля някой се беше похвалил, че след 6 месечен прием на рибено масло тази год. сенната хрема била минимална....

Благодаря много!  Hug
Не съм го написала, но и рибено масло давам отското на малката. Дано помогне!  Което и да е от нещата... Peace

Общи условия

Активация на акаунт