Лечение с протеолитични системни ензими (2-ра тема)

• 158 108
  • 747
  •   1
Отговори
# 405
А зеления чай има и други достойнства - епигало катехини (антиканцерогенни).
Да, точно така.
Силно антираков. Пие се на гладно.
Пинки, и аз да се наместя с едно питане. Майка ми в последните 2-3 месеца има доста болезнена и продължителна менструация, като единия път едвам избегна абразио. Чудя се дали са подходящи ензимите за нея, защото имам смътен спомен, че имаха антикоагулантно действие, или се бъркам?

Последна редакция: вт, 07 сеп 2010, 03:22 от zila1

# 406
zila1 - при метрорагия не бива да пие ензими в края на месечния цикъл.

Благотворно влияние оказат преди всичко прогестерона, а също така масло от пореч и вит. В6.

# 407
  • Варна
Пинки,благодаря ти!   bouquet 
Ще имам може би още  много въпроси, но след прегледа при ендокринолога.

# 408
Искам и аз да попитам във връзка с месечните работи  Mr. Green
Аз съм с хормонална спирала от около 2 години, не би трябвало да имам някакъв проблем да направя един курс с ензими, нали ? Извинявам се за тъпия въпрос , ама предпочим да питам все пак. Grinning

# 409
Няма никакво противоречие между контрацептивна спирала и протеолитични ензими. И двете си вършат работата необезпокоявано.

И обеци да носиш - същата работа. Не пречи.

# 410
Благодаря за отговора, ще докладвам резултатите след няколко седмици. Grinning

# 411
Здравейте на всички!
Може и някой да ме помни! Аз се включих преди 2 месеца и имам подарък от PinkPanther  Grinning- готова, разписана, подробна терапия с ензими за моите 2 автоимунни заболявания Хашимото и Синдром на Сьогрен. Проблемът е че аз се опитвах да забременея от 1 година и изчаквам с терапията. Та така - да се похваля днес видях  EFP и сега имам нова молба.
PinkPanther, какво мога да пия по време на цялата бременност за да не ме "изсмуче" бебето. Четох някъде по старите теми и го има сигурно 100 пъти казано, но не си спомням какви ензими точно се пият. Тогава бях много учудена зощо не казват на бременните жени в България от какво има нужда организмът им, пък те сами да преценят дали да го вземат или да рискуват. Знам, че нуждите от калции и кой знае още колко елемента стават критични, а никой нищо не ти казва. Оправяй се както можеш. Късмет ми беше тази тема, че сега ще мога адекватно да реагирам. Имам вече 2 деца, с които нищо не приемах. Гинекологът ми каза - добавки циганките да приемат, ти ако ядеш балансирано - не ти трябва нищо!  Shocked Е, сега няма да е така! Стига да не е късно, защото на всичко отгоре съм и на 38 години! Благодаря предварително!

# 412
Поздравления!

За сега остави ензимите на страна, ще помислим и за тях. Сега, най важни са:

1.Фолиева к-на, но във формата  Метафолин - 800 мкг, има го на Solgar.

2. Рибено масло - 4-5 капсули дневно, за да не се изсмуква DHA от твоя мозък.

3. Калций - 1000 мг + магнезий - 400 мг дневно за да не се изсмукват от твоите кости.

4. Вит.D - поне 2000 М.Е. дневно, за да се усвояват калция и магнезия.

5. Здрава, пълноценна храна.

Успех!

# 413
spasdidi, поздравления   bouquet !

# 414
Още да допълня:

Вит В12[/b] - важен за правилното изкраждане на мозъка и нервната тъкан. Търси го под формата на метилкобаламин - ~1000мкг дневно.

Желязо - важно за хемоглобина. Или да се яде повече месо, или добавка, осигуряваща около 30 мг желязо дневно.

Успех!

# 415
Пинки ,а какво ще кажеш ,като специалист за  Тази ,комбинация В12+ фолиева
Също има в комбинация калции ,магнезий и витамин Д.
А аз ,ако се наложи ще ползвам ензими за съмнение за ДХ  Blush

# 416
PinkPanther, благодаря сърдечно! И за поздравите и за схемата! Незаменим си! Сега се чувствам много по-спокойна, че всичко ще е наред. Hug
Отивам по аптеките да търся каквото има, че нямам търпение да ги почна веднага. А после ще пробвам да поръчам /за първи път ще ми е/ от АЙ ХЕРБ някоя от добавките, ако я имат.
Аз в момента пия рибено масло по 3-4 капсули на ден. Значи ще го засиля.
PinkPanther, знам че си против комбинираните препарати, но дали няма комбиниран калций, магнезий и желязо на някоя фирма? Във витамините за бременни на пазара, предполагам, че всичко това е в недостатъчни дози. И сигурно съдържат много излишества.
Как ми се иска на всички бременни да кажа, че е добре да пият тези добавки за да са добре и те, и бебетата им, но няма как да стане! Дано тук четат повече!
Palia, мерси! Аз съм много-много  Grinning  Party  Laughing

# 417
Vanq 66 - нормална фолиева к-на и нормален вит. В12. Трябва да струва около 5 лв за 60 табл. Да, ама не!

Същото се отнася и за другите неща на нашия пазар - ужасно скъпи. Затова пазаруваме от iHerb.

Дискова херния се лекува бавно по протокола за ставнодегенеративни проблеми + метаболизиран  вит. В12 - метилкобаламин (а не цианкобаламин).

Да, пак от iHerb...

spasdidi   - можеш да пиеш комбиниран калций и магнезий (1000/400), но друго от нашия пазар няма да те устрои. Нали ще ги пиеш 2 години.

В iHerb има всичко.

Побързай с Метафолата и Метилкобаламина - важни са през първия триместър!

А и да кажш на всички бременни - полза никаква. Не можах да убедя дъщерята на моя позната - слуша ме внимателно, после го съгласува в гинекологията и там отсичат:"В никакъв случай!"... Дадох и материали...Файдасъс!

# 418
  • Пловдив
Браво, бе , spasdidi, много се радвам за теб! Напомни ми за мен - и аз съм на 38 и имам 2 деца + Хашимото. Не че искам 3-то дете ама се чудех какво ли бих правила, ако се окажа бременна един ден на тез години и с тази диагноза. Май нямам сили за такова нещо. То си е геройство. Стискам палци всичко да е наред.

# 419
Пинк, днес ми пристигнаха ензимите. Ще пия всичко по схемата без протеин дайджест. Него ще го добавя др. месец ако ми позволят финансите. Започвам също Б комплекс и пробиотик. Кю 10 и риб. масло си ги пия. Искам да те питам сутришната доза, след като я поема, мога ли веднага да пия кафе с мляко? Кафето ще обърка ли усвояването им? Почти съм сигурна, че нямаше проблем с това, но все пак да питам. Flutter Чудя се как ще ги взимам на обяд докато съм на работа, освен да си слагам дозата в една кутийка. newsm78
И последно питането ми е за пробиотика. Него кога да го взимам?
Тенк ю!  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт