Лечение с протеолитични системни ензими (2-ра тема)

• 159 164
  • 747
  •   1
Отговори
# 390
След 25-27 г възраст панкреасът без друго става мързелив (по-скоро се изтощава) Но организмът никога не е синтезирал бромелаин или серрапептаза, та да му дойдат много...

По-скоро очаква да ги получи от храната (сурова).

# 391
Здравейте! И аз прочетох двете теми и тъй като ужасно много се запалих по ензимите, поръчах пълния комплект ензими. Тъй като още кърмя, за огромно мое съжаление не смея да ги пия, но започнах да разпределям по домашните ей така:

Първо на мъжа ми, на когото искам да излекуваме синузите - давах му 15 дена от целия комплект (годините - 20), а сега продължаваме само със серапептазата. Тъй като принципно е здрав, не забелязва някаква пормяна в себе си, за съжаление и по синузита няма промяна, което малко го обузкуражава, тъй като очаквахме по-бърз ефект. Мислех си да го накарам и гаргара да прави и тамън го прочетох и в няколко поста по-назад. Дано да не се откаже да пие междувременно... Смуче папаин, но за сега забелязвам слаб ефект по тъмния налеп от вътрешната страна на зъбите. Допълнително ще споделя за всеки нов резултат.

Майка ми пие от 15-тина дена пълния комплект и за сега каза, че е получила прилив на енергия. При нея борим щитовидна жлеза (хипер функция, но не пие някакви хапчета в момента), хипертония, артрит и всичко друго, което вероятно има от възрастта Simple Smile Само се чудя колко време трябва да пие пълния комплект (извън стандартното годините -20) и може ли после да продължи само с някой от видовете?

Аз, въпреки кърменето, реших да пресека едно силно възпалено гърло, което тръгна и към едното ухо и успях с 3 серапептази - две през 2-3 часа първата вечер и една на следващата сутрин - възпалението беше минало до края на втората вечер. Това ми се случва за пръв път в живота, тъй като мен гърлото ме държи винаги много дълго. Взех ги като ги изсипвах под езика за 3-4 минути, след това гаргара с малко водичка и гълтах. Почерпих и една колежка с няколко ензима и тя пребори гной по гърлото за 3 дни. Освен това мисля, че доста помогнах и на мойто дете (1 г. и 7 месеца), като му дадох 2-3 пъти в устичката прахче серапептаза ( по 1/4 или даже по-малко от капсулата) и малко водичка след 2-3 мин., когато и той заболя от вирусна ангина - струва ми се че това му помогна по-бързо да му се оправи възпалението и от това да пребори температурата.

Сега остават брат ми и баща ми, но за тях искам да питам, че там по-сложна ситуацията:

Баща ми има диабет и хипертония (63 г.) За диабета е на хапчета, за хипертонията също. Може ли да пие пълния комплект по схемата годините -20 и след това да продължи с някои от ензимите или да пие по-дълго целия комплект?

Брат ми (30г.) има какво ли не - хипертония (пие бизогама), хитална херния (пие хелицид), рефлукс езофагит, хемероиди, разширени вени, пие антидепресанти (центрокуин, сертан), последно му казаха че има и пиелонефрит - и тъй като букета от болести е доста голям, не посмях да му дам ензими без да питам. Ако може да ме посъветвата може ли да пие ензимите, целия ли комплект и т.н. - стандартните въпроси Simple Smile Освен това е 120 кг...

Май доста дълго стана, и въпреки че четох и записки водих, ще съм благодарна, ако помогнете да взема решение на кого какво, по колко и колко дълго да продължа да давам  Hug

# 392
Общо взето - добри новини.

За синузита - да се излекува, трябва да е активен, да има възпаление. Простият тест - да се наведем да погледнем под дивана - веднага се усеща тежест в синусите и около очите.

Впрочем, гаргарата е част от лечението. От ларингит до отит.

Папаинът дезинфекцира устата - разглеждайте го като "Тик-так".

За майка ти - следете кръвното (да не падне много). Нека си изкара курса,  да си прецени състоянието и да мине на поддържаща доза - веднъж дневно.(А болките в ставите?)

При тебе - аналогичен случай - има възпаление, има и ефект. Плюс ползата от гаргарата.

Същото е при детето. Но давай серрапептазата предвартелно разтворена!

Баща ти - много подходящ за терапия. Но следете кръвното, да не падне. Очаквам и диабета да се облекчи.

Брат ти - не са ли му много болестите за 30 години?

За хипертонията - да пие ензими,
За хиаталната херния - ензими,
за езофагиалния рефлукс - ензими  + рибено масло.
За разширените вени и хемороидите - ензими (премахват само възпалението, дегенерацията остава),
За депресията - рибено масло +вит. D (+предписаните лекарства),
За пиелонефрита - ензими.

При него - един месец. След това, поддържаща доза.

Рибено масло - по 4 г дневно, цял живот!

А 120 кг са тема за отделен разговор!

Подържаща доза ензими е полезна за всеки над 20 години (целогодишно или на почивки), стига да ви понася на кесията...

При възрастни хора, ефектът е по-подчертан.

# 393
Благодаря ти много за бързия отговор!  Hug Почти бях сигурна, че правилно съм накупила големите опаковки, но при толкоз болести не посмях само на своя глава, така че продължавам родата поред. Но искам само да попитам още нещо - то уж ясно, ама...:

За синузита - значи ли отговора ти, че според теб хроничен синузит няма да се излекува? Или просто ще стане по-бавно. Защото е сигурно, че има синузит, усеща и малка тежест в синусите, а едната ноздра му е непрекъснато запушена, но не е в някакво изключително възпаление. И колко пъти на ден да прави гаргара. Много ще ме е яд, ако не става при хроничен синузит  ooooh!

А брат ми... да, доста са му болестите, уви и за това се надявам да намеря начин да му помогна, доколкото мога, поне да му се облекчат частично.

# 394
  • София
Здравейте! И аз прочетох двете теми и тъй като ужасно много се запалих по ензимите, поръчах пълния комплект ензими. Тъй като още кърмя, за огромно мое съжаление не смея да ги пия, но започнах да разпределям по домашните ей така...

Серапептазата може да се пие от кърмещи, когато има нужда. Аз все още кърмя и благодарение на нея излекувах бактерия в коляното...
На децата давам по една разтворена капсулка в чаша портокалов сок, половин час преди хранене, когато се налага. Пробвала съм и с други сокове и вода, но портокаловия е идеалния за целта. От март месец насам, големия ми син е правил само веднъж гнойна ангина.

# 395
kinoa - прощавай, пропуснал съм те...

При всякакъв тип алергии ензимите се отразяват благоприятно защото нормалзират имуноглобулините.

Бих препоръчал един курс с ензими + гаргара със серрапептаза.

Освен това - вит D - 3-4000 М.Е. дневно (от сайта)

и коластра - пак от там.

Лено - за синузита - просто трябва да се атакува в острата фаза, по ефикасно е. И задължително - гаргара със серрапептаза!  Три пъти дневно. Ще отпуши носа.

# 396
  • София
След усилено четене и аз много се зарибих по тези ензими. Най-много ми харесва техния ефект на прочистване - също като дълго гладуване, само където не мога да навия половинката да го прави. Сега остава да поръчам ензимите и да го накарам и да ги изпие, че той големи хапове въобще не може да приема.

Като начало мисля да направя един курс годините -20 и да видя ефекта. Той е дългогодишен пушач, има алергичен ринит, който се отключва от прах и силни миризми, леко наднормено тегло.

Покрай него и аз ще изкарам един прочистващ курс. При мен искам да повлия кървящи венци, синузит и ако има да изчистя някакви сраствания от секцио (всъщност как се разбира дали има сраствания от операцията - аз до сега не съм имала никакви проблеми, нито пък гинеколог го е установявал). Предполагам, че това няма да е достатъчно, но като за начало ...

# 397
Идеята е добра, ама знаеш ли какъв зор е да накараш мъж да пие лекарства? ("Я ми се разкарай от главата с тия боклуци!") Иначе хаповете не са големи.

Все пак, дано да сте изключение...

За срастванията - ако при крайни усукващи движения или при по-бурен секс не усещаш нещо да ти опъва, най-вероятно нямаш. Но не пречи да се пробва (Ензимите, не секса...). Mr. Green

За венците - задължително и рибено масло!

# 398
Аз съм с прясно секцио на 6 месеца. Ензимите и заради него почнах. Напоследък усещам сърбеж по шева, виждам на две места линийката е избледняла доста и почти не се вижда, но на другите още си е релефна и червеникава.

# 399
  • София
Идеята е добра, ама знаеш ли какъв зор е да накараш мъж да пие лекарства? ("Я ми се разкарай от главата с тия боклуци!") Иначе хаповете не са големи.

Все пак, дано да сте изключение...

За срастванията - ако при крайни усукващи движения или при по-бурен секс не усещаш нещо да ти опъва, най-вероятно нямаш. Но не пречи да се пробва (Ензимите, не секса...). Mr. Green

За венците - задължително и рибено масло!

Е, аз му говоря от 6 месеца за прочиствания и гладуване, пък и нещо се е притеснил за здравето и фигурата си, така че надявам се да имам успех.

За рибеното масло - цялото сем започваме, и за синчето (с атопичен дерматит) - масло от пореч заради GLA. А мога ли да го мажа с него - усвоява ли се през кожата (мисля че дори беше препоръчал кремове с GLA).

# 400
Да споделя ефекта при мен от едномесечен прием на ензимите +рибено масло+Q10+вит.С :
1.Изключително подобрение на хемороиди и разширени вени /пих и рутин/.Заради хемороидите трудно и рядко посешавах WC,сега всеки ден.Вените също почти не ги усещам.
2.Имах синузитна болка в главата,която мога да кажа,че вече почти я няма.
3.Страхотен прилив на енергия.
Сигурно има още ползи,но това ми бяха проблемите и съм изключително доволна от ефекта.
4.А,как забравих,намален апетит и съответно -2кг

PinkPanther,от 4 дни пак пия ензимите,но се чудя колко време да продължа.Накупила съм доста неща свързани със женското здраве,дали ще е удачно да ги комбинирам с ензимите или ..Съвет?

# 401
dalil - ензимите могат да се съчетаят с мазане с кремове против белези, за ускоряване на процеса.

pkrassimira - разбира се, че може да се маже с масло от пореч, включително и при деца. Трйбва да бъде съчетано с прием на рибено масло и вит. D (през есента, зимата и пролетта).

калисто - много се радвам, като чуя такива добри новини. Ако си доволна от крайния резултат може да минеш на поддържаща доза от един прием на ензими дневно. При нужда ще ги увеличиш наново.

За синузита прави гаргара със серрапептаза - три път дневно. Това се оказа задължително.

Ензимите, а и останалите добавки могат да се комбинират с всичко. Няма ограничения. Не спирай рибеното масло и Q10. Останалото - по твоя преценка.

P.S. Днес има промоция на редуциран Q10 - Убиквинол. 20 % намаление. Той е около 8 пъти по-активен и обикновено ~3 пъти по скъп. Вижте го.

Промоцията важи до утре сутринта - 10.00 часа.

# 402
PinkPanther  bouquet
Значи от ензимите х 1 на ден?

# 403
Да, това е поддържаща доза. Ако се наложи, ще я увелчиш.

# 404
И аз тук  Blush

Общи условия

Активация на акаунт