Лечение с протеолитични системни ензими (2-ра тема)

• 158 128
  • 747
  •   1
Отговори
# 420
easypeasy - кафе - може, мляко - не!

Е, по малко, може. (съдържа протеини)

# 421
Пинк, не мога без мляко, поне засега Sad
По принцип го разреждам 1 към 1 (дозата е за еспресо). Ще пробвам да го намаля. Благодаря ти!

# 422
hot pepper, хайде момиче - никакво чудене, направо пристъпвай към действия!  Wink Само отстрани като гледаш ти излиза страшничко - не мисли, няма да съжаляваш! Знаеш го! Оказва се, че Хашимотото никак не пречи на бременността - има адекватна терапия и с помоща на Пинки - нямаш грижи!  Grinning

Пинки, по схемата, която ми направи мога ли да взема по по-мързеливия метод тези витамини http://www.healthstore.bg/Prenatal-Vitamins-120-kapsuli.html?key … D1%86%D0%B8%D0%B9
допълнително още В12 и Метафолин.
Аз започнах да пия L-Тироксин 50 заради Хашимотото. Трябва ли да е далеч от приема на витамините?
И последният ми тъп въпрос: Витамин D - 400  IU на колко М.Е. е равно?
Ако се сетя за нещо по-тъпо, пак ще се включа.  Embarassed

Последна редакция: пт, 10 сеп 2010, 01:37 от spasdidi

# 423
  • София
запис и от мен, от 3 години имам повечето за синдром на хроничното възпаленние проблеми и си набавям и останалите по малко, да не ми е скучно. Вече ме имат за хипохондричка, а той отговора бил толкова лесен - ензими.  Днес купих папаята, ще набавя и останалите, но на предишната тема стигнах до 34 страница. Ще взема да чет и тази. От 3 години имам чувтвото, че се разпадам малко по малко. Пинки ако се оправя, незнам как ще ти се отблагодаря   bouquet

# 424
  • Тука, под липите стари...
Не съм Пинки, но той беше писал, че МЕ=IU (международни единици).

# 425
spasdidi - ох, трудно се напасват: вит. А е твърде много - 10 000 М.Е., вит. D пък съвсем малко... Трябва да пиеш по три вместо по четири хала и да добавяш вит.D. И башка рибеното масло...

Л-тироксина се пие винаги сутрин, а витаминте - с храната. Връзка няма.

х_diabet_mama - признавам, че много малко разбрах от какво се оплакваш. Хроничното системно възпаление е предпоставка за появата на много заболявания (главно автоимунни), които се тветират различно, съчетано с мерки за подтискане на хроничното възпаление.

Ензимите са част от този подход, и то не най-важния...

Така че... повече нформация.

# 426
  • Плевен
PinkPanther  моля за съвет. Имам ендометриозни кисти, рязали са ме веднъж и ги изчистиха, сега пак са се появили. От 3 месеца пия див ямс, понеже уж помагал при това заболяване, но явно няма ефект от него. Насочила съм се към ензимната терапия с цел да избегна ако е възможно втора операция. На 32 години съм. Може ли да ми препоръчаш на кои ензими точно да наблегна и в каква доза и продължителност да вземам, и дали имам шанс за подобрение поне малко. Благодаря ти предварително  Hug  bouquet

# 427
  • София
От както родих преди 4 години се започна, а бях много здрав и трениран човек в отлична форма. Странното е също, че по време на бремеността сънувах, често че детете в мен ми изпива здравето - буквално. Явно мозъка се е опитвал да ме предупреди.
И така от кръвно 60/90 преди сега стигам 100/150 - сърце в перфектно състояние.
Инсулинова резистентност и хиперинсулинемия.
Ужасни оттоци с неясен произход по крайниците, най-вече лятото  и то когато съм на море.
Утайка която от 2 години е с няколко единици над норамата, а сега е 25.
AST 400 при норма 200, ревматолога е категоричен, прблема ми не е при него.
Сега ми откриха и синузит, за които не знаех, защото нямам никакви симптоми, но УНГ е категоричен, не може да повлияе АСТ то.
+20 кг за 4 години, най вече в областа на корема, заради повишения инсулин.
Миналата година хормоните ми бяха ОК, тази година още не съм ги мерила. На УВ щитовиднта ми жлеза имаше леки промени, но доки каза, че по-скоро здрвословните проблеми, които имам се отразяват на жлезата, отколкто жлезата да ги причинява.
Остана ми да се видя и със зъболекар, макар, че имам здрави зъби и нямам оплаквания.
Общо взето търсим причината за утайката и АСТ то и докато не ги свалим немога да направя снимка за проходимост на тръбите, за да видим пък защо така не забременявам този път. Въобще една верига и май почти се върнах в изходна позиция.
А за докторите не ми се говори, просто ми предписват тонове лекарства, от които ефект нула. Едни кардиолози ми казват "абсурд връзка няма", други ми казват " е как, неразривно свързани са", как въобще да им се довериш?! Но определено като прекаля със захартам вечерта съм с високо кръвно, но може и да се повиши без да съм яла въглехидрати.

Последна редакция: пт, 10 сеп 2010, 16:54 от х_diabet_mama

# 428
Имам въпрос за серрапептазата и приемът и от малки деца. Ако детето може да пие капсулата цяла, проблем ли е да не се дава със сок, ами само с вода? И какво е количеството течност горе-долу за дете и колко време не трябва да се храни след това?

# 429
Здравейте отново! Вчера си закупих добавките от магазина на NOW FOODS и дадох 102 лв.  ooooh! Лошо ми стана, но исках да започна веднага. За другия път ще си поръчам от правилното място! Явиха ми се 3 въпроса към PinkPanther :

1. Пинки, никъде на можах да намеря това нещо, което ми препоръча Метафолин 800 мкг. Взех си това от NOW FOODS - http://www.nowfoods.bg/Vitamin-V-9-Folic-Acid-800-mkg-+-B12-25-m … eyword=FOLIC+ACID . Метафолина какво съдържа?

2. В крайна сметка си купих витамините за бременни - http://www.nowfoods.bg/Prenatal-Vitamins-120-kapsuli.html , защото видях, че съдържат калций и магнезий, колкото ти ми беше препоръчал. /дори малко повече/.
И допълнително смятам да пия 4 капсули вит. D- http://www.nowfoods.bg/Vitamin-D-400-IU-180-drajeta.html .
Така от бременните витамини набавям вит.D-400 IU и още 4х400 IU само вит.D общо стават 2000 IU. Ейййй, как си го направих сама по-сложно!  Crazy
От тях ще пия по 3 капсули. Защо казваш, че вит.А 10 000 IU е много? Опасно ли е за нещо? Гледам, че в повечето вит. за бременни вит. А е все в такова количество.

3. Такова чудо Метилкобаламин в магазина на NOW FOODS няма в чиста форма. Момчето ми предлагаше нещо, което съдържа 15% метилкобаламин, 15% цикло........ не можах да го запомня. Но в чиста форма го няма. Какво В12 да си взема?
Ох, съжалявам, че зададох отново 100 въпроса, но не мога да се оправя нито с имената, нито с дозите. А и много ме е страх да не объркам нещо, защото смятам да не питам въобще гинеколога си. Знам, неговия отговор!  Mr. Green
Пинки, благодаря!  Hug

P.S. Също пия и рибено масло такова - http://www.nowfoods.bg/Ultra-Omega-3-Fish-Oil-90-drajeta.html?ke … D0%B5%D0%B3%D0%B0 по 5 капусули.  Laughing

Последна редакция: нд, 12 сеп 2010, 20:07 от spasdidi

# 430

5 капсули от ултра-омегата е прекалено много. Две са напълно достатъчни.

# 431
  • София
spasdidi, метафолин  можеш да си поъчаш от iherb.com :

В същия сайт има и много мултивитамини за бременни : http://www.iherb.com/Multivitamins-Prenatal

Надявам се, че занаеш за темата за пазаруване в  iherb.com : http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=523474.0 

# 432
# 433
Ох, много въпроси...

musita - да, очаква се значително подобрение от съчетаването на дивия ямс (прогестерон) с протеолитични ензими.

По принцип се пият целия пакет ензими, защото те не са специализирани според заболяването, а според това, къде режат протеиновата молекула.

Препоръчва се с тях да се пие и вит. D - 3000 М.Е. дневно.

х_diabet_mama - мисля, че си попаднала на правилното място.

Ензимите биха могли да решат много от проблемите, но трябва да ги съчетаем в "системен подход" към състоянието ти.

По принцип у нас не се говори за хронично системно възпаление, а се лекува на парче. По-подробно обяснение на феномена има в темата за мазнинте - "Наситени, ненаситени, Ω-3, Ω-6 и най-вече рибено масло" - някъде по-назад.

Индикатор за системно възпаление е С-реактивния протеин  (CRP) в кръвната картина. Стойности над 3.0 са сигурен индикатор за това.

Като прескачам теорията, направо на препоръките:

1.Пиене рибено масло - 3 капсули по 1000 мг дневно.

2. Максимално изключване на олиото от храната (омега-6) и заместването му със зехтин.

3.Приемане на вит.D - ~2000 М.Е. дневно.

4.Провеждане на един курс с протеолитични ензими.

Тъй като това не са лекарства, а хранителни добавки,ефектът от прилагането им ще се прояви в рамките на един месец.

Успех!

оrange - зависи от заболяването. При проблеми с горните дихателни пътища и носоглътката, разтворената серрапептаза е по-ефективна.

При гълтане на цели капсули се изчаква с храненето един час.

spasdidi - всичко, което ти препоръчах го има в айХерб. И е най-евтино.  От тук си вземи временно само фолиева к-на (800 мкг) докато ти дойде поръчката. Не отлагай!

!0 000 М.Е. вит.А (ретинол) е горна гранична стойност, ако не приемаш вит. А от никаде другаде. Но вит.А има и в месото. Предозирането на вит.А в първия триместър би могло да доведе до увреждане на зрението на детето! Внимавай! Прочети за Хипервитаминоза А.

От твоето рибено масло, 2-3 капсули стигат. Разбира се, ако пиеш повече - не вреди.

Ако пиеш препоръчаните ти добавки, ще направиш икономия от лекарства по-късно.

# 434
оrange - зависи от заболяването. При проблеми с горните дихателни пътища и носоглътката, разтворената серрапептаза е по-ефективна.

При гълтане на цели капсули се изчаква с храненето един час.

Благодаря ти - пробвах разтворена капсула на д-р Бест сутринта и вечерта, изчаках поне час да не яде детето, но за съжаление нямаше никакъв ефект.

Общи условия

Активация на акаунт