Лечение с протеолитични системни ензими (2-ра тема)

• 158 149
  • 747
  •   1
Отговори
# 435
И аз имам няколко несполучливи опита със серрапептаза за овладяване на положението при гърлобол. Отказах се накрая и дълго време стоеше опаковката в шкафа. Добре че баща ми го заболя коляното   Joy та я оползотвори.
ПП и папаята не ми действа при гърлобол.

# 436
  • Пловдив
spasdidi, за друго не мога да ти помогна, но единственото, което намерих в бг като метафолин е това Неофолик Мета

# 437
PinkPanther Тъй като сега открих тази тема, а вече си поръчах ензимен продукт искам да попитам като съпоставка спрямо ензимния комплект как стои и дали е добър?
http://www.iherb.com/Natural-Factors-Multi-Enzyme-High-Potency-V … apsules/2655?at=0
Искам да попитам още, дали има нещо, което да премахне или намали липомите по тялото?

Благодаря предварително.

# 438
  • София
х_diabet_mama - мисля, че си попаднала на правилното място.

Ензимите биха могли да решат много от проблемите, но трябва да ги съчетаем в "системен подход" към състоянието ти.

По принцип у нас не се говори за хронично системно възпаление, а се лекува на парче. По-подробно обяснение на феномена има в темата за мазнинте - "Наситени, ненаситени, Ω-3, Ω-6 и най-вече рибено масло" - някъде по-назад.

Индикатор за системно възпаление е С-реактивния протеин  (CRP) в кръвната картина. Стойности над 3.0 са сигурен индикатор за това.

Като прескачам теорията, направо на препоръките:

1.Пиене рибено масло - 3 капсули по 1000 мг дневно.
2. Максимално изключване на олиото от храната (омега-6) и заместването му със зехтин.
3.Приемане на вит.D - ~2000 М.Е. дневно.
4.Провеждане на един курс с протеолитични ензими.

.......

Благодаря ти Пинки omm, жив и здрав да си Kissing Heart , от няколко дни чета темата ти за рибеното масло и започнах да го пия+ махнах олиото+50 гр. тахан на паста на ден (сега търся и рецепти).
Ще започна и вит. Д (това става ли http://www.iherb.com/Now-Foods-B-50-250-Capsules/410?at=0) и хормоните eat, само да допрочета smile3529 и тази тема да видя последната справка на "маркетинг и логистика" (дами, страхотни сте  bouquet)
Четох и за CRP и другия тест, които служат за доказателство, и ще си ги направя.

Ето и моите въпроси Rolling Eyes :
1). След като слънчогледовото олио ми е противопоказно, отнася ли се същото за суровите слънчогледово семе (обичах да си го слагам в таратора).
2). С какво да заменя олиото в таратора - зехтина му придава странен аромат.
3). Помня, че в къщи спряхме да готвим с мас защото ни ставаше лошо на коремите (идеи защо?).
4). С какво да готвим  в такъв случай, в супите може ли да се слага от течното палмово олио?

Последна редакция: вт, 14 сеп 2010, 14:23 от х_diabet_mama

# 439
  • Варна
Пинки,обръщам се към теб за мнение и съвет.След посещение при ендокринолог се установи ,че имам микро възел с неясни граници.Лекарката ме посъветва да се консултирам със специалист от София.Иначе изследванията ,които направих вчера ,по нейните думи са добри:
  FT3  4.19pmol/I
  TSH  2.690mU/I
  AntiTG   17.0 U/ml
  Anti TPO  2.8 IU/ml
миналата седмица бях поръчала следните неща,които очаквам скоро да дойдат:
Doctor's Best, Best Serrapeptase, 90 Veggie Caps(DRB-00149
Now Foods, Omega-3, 200 Softgels(NOW-01652
Now Foods, Super Enzymes, 180 Tablets(NOW-02962)
Разчитам на помощта ти.

# 440
afwitch Код за 5 $ отстъпка XIX862

х_diabet_mama - за вит. D - това:

http://www.iherb.com/Carlson-Labs-Vitamin-D3-2000-IU-360-Soft-Gels/8743?at=0

За цяла година.

Целта на намаляване на олиото е балансирането приема на омега-6/омега-3 до към 4/1.

Няма забрани, стремежът е да се намали.

Не искам да си променяш вкуса, прилагай го колкото е възможно.

За таратора (освен зехтин и олио) според мен става само сусамово масло (ако ти харесва аромата).  Палмововото се залоява.

Щом ви става тежко от мас - пакреатин за добро храносмилане. Това е проблемът.

За супите - също ще се залоява и ще залепва за лъжицата.

Все пак, потърси по-лек зехтин за готвене, който да понасяш. Иначе има разни екзотични масла, но са скъпи.

петърр - това са дигестивни ензими, за добро храносмилане. Пакетът, който препоръчвам съдържа високи дози протеази подходящи за системно приложение и приемане на гладно.

Ако има надежда за консервативно изчистване на липоми, то ще е свързано точно с използването на ензими.

kinoa - провеждай си изследванията (вида на възела) и си пий ензимите. Имаш шанс да се излекуваш сама. Хубаво би било да вземеш пълния пакет ензими.

# 441
  • Варна
Благодаря ти Пинки  bouquet,ще поръчам и другите ензими.

# 442
т.е. да разбирам, че мога да започна прием на комплекта с ензими по схемата, която е дадена, и да очаквам резултат ?
първоначално един курс ли трябва да направя ?

Последна редакция: вт, 14 сеп 2010, 19:45 от петърр

# 443
  • София
Благодаря ти Пинки  bouquet , поръчах всичко - има няма 160 долара. Очаквам ги с нетърпение и ще докладвам.

# 444

петърр - активността на тези ензими е ниска и ефектът при приемане на гладно ще е слаб. Протеазите първо ще лизират собствените липази и амилази (също пртеини) и активността ще падне още.

Препоръчвам ти да ги приемаш с храната, за добро храносмилане.

Преди да поръчаш други, прочети темата.

Да знаеш какво да очакваш.

# 445
  • Плевен
musita - да, очаква се значително подобрение от съчетаването на дивия ямс (прогестерон) с протеолитични ензими.

По принцип се пият целия пакет ензими, защото те не са специализирани според заболяването, а според това, къде режат протеиновата молекула.

Препоръчва се с тях да се пие и вит. D - 3000 М.Е. дневно.]
]

Пинки, Благодаря много   bouquet Hug, ще поръчам целия пакет ензими и ги почвам. Всичките заедно накуп преди ядене ли се пият?  А на коя марка витамин Д  да взема?

# 446

Аз пия това:

http://www.iherb.com/Healthy-Origins-Vitamin-D3-5-000-IU-360-Softgels/18335?at=0

Може да се пие и през ден, ако ви се струва много. (вит. D се натрупва)

# 447
  • Варна
Включвам се с резултати от ензимите, макар и от кратко пиене.
Съпругът ми пие от 12 дни. Оплакванията му са основно високо кръвно, задържане на течности, наднормено тегло.
Пие Серапептаза, Бромелаин, Папаин в комбинация с Акай, всичко на Now.
Дотук още в първите дни забеляза, че много по-често ходи до WC, не е така подут. В последните 3-4 дни има спад в кръвното му с 10 единици (не пие други лекарства за това). В килограмите още няма ефект, много е рано, но той казва, че се чувства по-леко, каквото и да значи това.
Продължаваме в същия дух  Grinning

# 448
Здравейте на всички!
Днес като се зачетох по опаковките на шишенцата в къщи и гледам, че май се предозирам.  newsm78
Пинки, може ли да ме посъвтваш като пия това -  http://www.iherb.com/Now-Foods-Prenatal-Caps-240-Capsules/759?at=0 ,където има фолиева киселина 800 мкг. и това - http://www.iherb.com/Now-Foods-Folic-Acid-with-Vitamin-B-12-800- … -Tablets/601?at=0 , дали съм попрекалила вече?!?

# 449
Здравейте,

Включвам се, за да докладвам как се отразява пиенето на ензимите на майка ми - прие пълния комплект около месец и вчера ми каза, че вече не я болят краката, когато ходи. Според нея има някоя от формите на артрит и много трудно се раздвижваше, дори и след кратко стоене, седене и прочие. Сега казва, че може да ходи километри без да я заболят стъпалата и краката и без да е необходимо да се раздвижва. След месец ще мери холестерола, който и беше леко завишен.

С мъж ми обаче май ударих на камък - опитвахме се да лекуваме синузит и след като се консултирах тук му казах, че трябва да прави и гаргара - ама цъ - не се сещал, пък и нали до сега нямало ефект, та що да продължавал да се мъчи, та сега смятам да му предложа да пробва с гаргари 10 дни и тогава да видим има ли ефект - ако няма никакво подобрение, го оставям на мира, пък аз като спра да кърмя ще пробвам върху себе си, за да докажа ефективността на серапептазата Simple Smile

Това е за сега от нас. Като събера финанси ще тествам и баща ми и пак ще пиша.

Общи условия

Активация на акаунт