Лечение с протеолитични системни ензими (2-ра тема)

• 157 871
  • 747
  •   1
Отговори
# 540
Искам да похваля серрапептаза и да благодаря на Пинко, че ме открехна за нея   bouquet
Миналия понеделник или вторник сутринта си сецнах кръста. Пих разни обезболяващи, мазах се, но нямаше никакъв ефект. Ранния следобед взех 2 капсули бодифлекс и един час след това започнах да чувствам облекчение. Продължих да го пия следващите 2 дни 3х2 капсули 1 час преди хранене. Вече почти се оправих, чувствам все още слаба болка, но вярвам скоро ще отмине напълно  Grinning
Понеже изпих бодифлекса, това ли беше достойния заместител?

# 541
Да, това е, но напоследък се ориентирам към "конската доза" серрапептаза - 120 000 HUT:

http://www.iherb.com/Doctor-s-Best-Best-High-Potency-Serrapeptas … e-Caps/23747?at=0

защото се пият само по 1-2 на ден.

# 542
  • София
За белезите да ви кажа. Има един мехлем "Панавейксал" - продава се само във ветеринарни аптеки, защото се използва предимно за животни с кожни проблеми и открити рани. Струва около 20лв. 150мл. Докторът, който го препоръчал на свекърва ми и казал "с това лекарство лекуват расови коне с травми, струващи милиони долари... много е добро за хора".
Основната му съставка е папаин, включва още трипсин, химотрипсин, ретинол палмиат (вит. А) и токоферол ацетат (вит. Е).
Преди около 5 месеца претърпях манипулация по прочистване на бактерия в коляното, която остави грозен и голям белег. Някои от вас може да си спомнят, но тогава освен антибиотици, излекувах бактерията и с приемане на големи дози серрапептаза. След като раната се затвори напълно, в края на юли започнах да я мажа с този мехлем. Сега, четири месеца по-късно белегът е леко розов и съвсем плосък.
Имам в къщи серума с хиалуронова киселина (много коментиран в другата тема за хранителните добавки), та се чудя, мога ли да го мажа и на коляното?

# 543
  • Пловдив
Оф Пинко сума ти четене изчетох ГОЛЯМО благодаря за темата /и за другата също/ , но като влезнах в и-херб видях че има готови комбинации от тези ензими , МНОГО МОЛЯ препоръчай някоя от тях че с толкова шишета ще се омагьосам

http://www.iherb.com/Now-Foods-Plant-Enzymes-240-Vcaps/726?at=0 гледах това има и други ,поне да понамалим броя на  тубичките , моля   bouquet

иначе от всичко изчетено и от книгата на Д-р Хироми Шиния напълно съм убедена в необходимостта от допълнителния им прием особено в моята възраст/ 36г вече/ и стресовия начин на живот
аз лично съм с алергии, камъни в бъбреците , операция за пародонтоза ........

дъщеря/15г/ ми постоянно прави някакви странни кръстоски на настинки с алергии и постоянни налепи по носа...........

изобщо убедила съм се колко безпомощни са докторите , а и колко са де мотивирани........друга тема

# 544
Готовите комбинации са храносмилателни ензими, а ние обсъждаме системни протеолитични ензими (които се пият на гладно). Затова се налага да се пият много хапове.

Съжалявам, и на мен не ми е приятно това, но няма как...

# 545
Кратко включване от мен. Баща ми и баба ми пият вече 2 седмици ензими. Резултати:
- Баща ми е добре, чувства се добре, кръвното му е ниско (а е хипертоник) - 95/55. Сега пие ензимите с кафе Grinning
- баба ми ще ги спира че и било много тежко на стомаха, въпреки че ги пие с много вода. Не е вдигала кръвно откак пие ензимите.

# 546
  • Paris, France
Здравейте,

MAMA GALQ , на дъщеря ти САМО ензими едва ли ще помогнат. За да намаляват оток в устната кухина, синусите, евстахиевата тръба е необходимо ензимите да се разтварят в устата а не да се поглъщат. Трябва да търсиш "chewable enzymes" - серапептазата помага много. Когато ние имаме запушен нос, възпалено ухо или гърло си правим промивки на носа с наситен разтвор на калиева и натриева сода в съотношение 50:50, гаргара с този разтвор и отделно непрекъснато смучене на ензими като дневното количество не трябва да е по-малко от 200 000 ХУТ. Много помага гаргара с четвърт супена лъжичка лют сух червен пипер. Капсацинът отваря синусите и успокоява болката. Допълнителен прием на чесън, лук, ябълков оцет, люти чушки, куркума, джинджифил помагат много. Като чета твоите и нейните симптоми си мисля, че допълнителен магнезий, общо алкализиране на организма, драстично увеличаване на приема на вода само биха ви помогнали и на двете.

Аз преди месец, след лека ангина получих жестоки болки в ухото. Оказа се отит и запушена евстахиева тръба. Антибиотиците не ми се разминаха, но и след 2 курса жестоката болка продължи. Искаха да ми пукат тъпанчето и да ми слагат тръби в ушите. Не се съгласих. Започнах да смуча по 400 000 ХУТ бромелаин, серрапептаза и наттокиназа + 8 литра вода на ден. Още първия ден си отпуших ухото с маневрата на Валсава - поемане на въздух и духане със запушен нос до пукване в ухото. Успях Mr. Green  Mr. Green. Маневрата не е за препоръчване, защото е опасна и може да предизвика кръвоизлив в очите и даже отлепяне на ретина, но ме спаси  Laughing. Нямам бактериална инфекция в гърлото по резултатите, но продължавам да имам болки и парене зад сливицата до болното ухо. Трябваше да спра серапептазата заради неприятни странични ефекти и сега продължавам с бромелаин и папаин.

Hug

# 547
bai_Petko - баща ти да не пие още нещо за кръвното? Не е логично...

За бабата - намали и хаповете - да останат само серрапептаза и наттокиназа, защото трябва да ги пие.

# 548
PinkPanther - за кръвно не пие нищо. Допълнително приема рибено масло, магнезий, CoQ10, пие по малко сос от нар  и яде по 2-3 лъжици сусамов тахан. Защо да не е лигично, само преди 1-2 сраници по темата има предупреждение че кръвното пада!?

# 549
  • Пловдив
5.ЕНЗИМНА НЕДОСТАТЪЧНОСТ. ВИДОВЕ ЕНЗИМИ И ЕНЗИМНИ ДОБАВКИ
Ензимната недостатъчност е сериозен проблем за здравето на хората. Обикновено недостиг на ензими има при наличие на факторите старост, диети, заболявания, стрес, храносмилателни проблеми и др. Някои хора не могат да консумират аспартан /подсладител/ тъй като в организма им липсва ензима фенилалани хидролаза. Поради този недостиг фенилаланина, който е съставна част от аспартана не може да бъде разграден. Този факт е налице при заболяването фенил-кетонория. По подобен начин при липса на ензима β-галактозидаза /лактаза/ някои хора притежават лактозна нетолерантност. В тези случаи лактозата от прясното мляко не може да бъде усвоена и тя преминава от тънките черва към дебелите черва, където се разгражда от някои микроорганизми, при което се отделят неприятно миришещи газове. Много често при ензимна недостатъчност се получават свободни радикали в организма, които предизвикват стареене на организма и симптоматични признаци за бавно възстановяване, сбръчкване на кожата и поява на някои видове заболявания. Някои ензими, които са известни като антиоксиданти /супер-оксид дисмотоза/, /каталаза/, /пероксидаза/ действат окислително в организма и освобождават свободните радикали появили се в организма. Понякога ензимната недостатъчност може да бъде преодоляна с добавката на ензимни суплименти, но има случаи за съжаление при които не може да се компенсира ензимната недостатъчност. Ензимната терапия може да бъде проведена чрез добавяне на идентични ензими и на комплекс от ензими. Предпочитат се комбинираните добавки тъй като по този начин може да се обхване по-широк рН интервал, в който да се изявят всички ензими от комплекса активността.
Най-често използвани хранителни добавки:
1. α- галактозидаза - разгражда въглехидратите, които най-често се срещат в бобовите растения. При липса на този ензим въглехидратите не могат да бъдат разградени в тънките черва и преминават в дебелите черва, където се усвояват от микроорганизмите. Този ензим разкъсва 1,6глюкозидната връзка откъм нередуцирания край на полизахаридите. Най-много се съдържа в краставиците. Този ензим има микробиален произход от плесени гъби.
2. Амилаза – разгражда 1,4глюкозидните връзки на нишестето, разкъсва само вътрешните връзки като се получават олигозахариди и в малки количества глюкоза и малтоза. Хората, които имат проблеми с усвояването на мазнините обикновено повишават приема на въглехидрати, за да покрият енергитичните си нужди. Но при излишък на въглехидрати се появява амилалзна недостатъчност. α-амилазата се намира в ръж, картофи, пшеница, овесени ядки, банани, цвекло. Тя може да бъде извлечена от говежди и свински задстомашни жлези.
3. Бромелин – този ензим се изолира от ананаса. Той подпомага храносмилането и адсорбацията на хранителни вещества. Активен е в широк рН интервал и може да замества трипсина, химотрипсина и пепсина при техния недостиг в стомаха. Този ензим има странични действия. Той е полезен при артрит, намаля отоците, потиска образуването на фибрин и стимулира имунната система. Най-добър източник на този ензим са свежите ананаси.
4. Диастаза – този ензим разгражда въглехидратите. Открива се в малца, свежата ръж. Допълнително се приема в таблетна форма.
5. Инвертаза – субстракт на този ензим е захарозата. Тя се разгражда с помощта на този ензим до фруктоза и глюкоза. Съдържа се в картофите. Промишлено се изолира от хлебопекарните дрожди.
6. Лактаза – разгражда лактозата, която се намира в млякото до глюкоза и галактоза. Приема се във вид на таблетка и при лактозна недостатъчност. Тя се добива от говежди черен дроб или от микробиални източници. Може да бъде набавена от домати, ябълки, праскови, бадеми и др.
7. Липаза – разгражда липидите до глицерол и висши мастни киселини и по такъв начин организма усвоява мазнините. Липазата се синтезира в панкреаса, но при недостатъчен синтез е необходимо да внасяме отвън. Изолира се от говежди и свински панкреас, от някои растения – царевица, кокосов орех и др.
8. Малтаза – използва се за разграждането на малтозата и на разклонени въглехидрати. Съдържа се в ечемика, бирената мая, цвеклото, бананите и др.
9. Панкреатин – това е комбиниран препарат от трипсин, химотрипсин, липаза, амилаза и малтаза. Той действа върху протеините, въглехидратите и мазнините. Използва се при недобро храносмилане гастрит, колит. Изолира се от свинска и говежда задстомашна жлеза.
10. Панаин – действа подобно на химотрипсина, но разгражда освен протеините и мазнините и въглехидратите. Подходящ е при приемане на високо белтъчна храна. Изолира се от папаята.
11. Фитаза – разгражда фитиновата киселина. Той подпомага приемането на Са2+, Mg2+, Fe2+ в червата. Механизма на взаимодействие е свързването на ензима с отрицателно заредена фитинова киселина. Среща се в царевица, соя и др.
12. Фицин – подобно на папаина. Изолира се от листа или плод на смокиня. Подпомага отоците и възпаленията заздравява рани след хирургична намеса и др. Изолира се от свински и говежди панкреас и може да се възприеме чрез таблетки и инжекции.
13. Целулаза – разгражда целулозата, която се съдържа в плодовете и зеленчуците. Прилага се при проблеми с храносмилането и при по-голяма консумация на плодове и зеленчуци. Намира се в авокадото, синтезира се от много микроорганизми.

Това по темата
а открих и протеолитични ензими в комбинации  http://www.iherb.com/Search?kw=proteolytic+enzymes#p=1&sr=0 или пак нещо  съм чела недочела ...

# 550
bai_Petko - ензимите нормализират повишеното кръвно като прочистват съдовете, а не го свалят директно.

Затова се учудвам.

# 551
  • Плевен
PinkPanther може ли при болки в ставите да се взима пълния пакет ензими едновременно с глюкозамин с хондротин и бозвелия с куркума? Майка ми има страхотни болки в колената и стъпалата и й поръчах всичките горепосочени. Започна да ги пие ензимите 1 час на гладно преди храна, а останалите след ядене. Отделно взима рибено масло и витамин Д. Проблем ли е да се пият всичките тези неща едновременно или първо ензимите и след като ги свърши останалите добавки за стави.

# 552
  • София
Припомнете ми кои ензими мога да взимам за подобряване на инсулиновата резистенност?

# 553
musita - правилно, да пие всичко по този начин. Даже увеличете серрапептазата на две капсули на прием до преминаване на болките.

Целта на това лечение е не да направим болките поносими, а излекуване!

Stelitka - инсулиновата резистентност не  проблем, ензимите облекчават дори диабет от I тип.

Предлагам да пробваш това:

http://www.iherb.com/Doctor-s-Best-Best-Proteolytic-Enzymes-90-V … ie-Caps/9941?at=0

afwitch Код за 5 $ отстъпка в iHerb XIX862

# 554
bai_Petko - ензимите нормализират повишеното кръвно като прочистват съдовете, а не го свалят директно.

Затова се учудвам.
Поправка, оказа се че е пил хапчета за високо кръвно. Сега му казах да намали наполовина количеството и ако пак му е ниско кръвното да го спре изцяло, но да си следи кръвното стриктно.

Общи условия

Активация на акаунт