Лечение с протеолитични системни ензими (2-ра тема)

• 158 130
  • 747
  •   1
Отговори
# 660
  • София
Все да питам и отлагам.
Моля който добре визуализира да спре с четенето до тук  Mr. Green
Като пиех ензимите изпражненията ми бяха огромни, почти двойни на диаметър и дължина. Изглеждаха втасали, все едно тесто с много мая, леки но шупливи и набъбнали. Това нормален ефект ли е?

И друго пинки, някой в друга тема беше писал, но не намерих отговор. Когато даваме ензимите при възрастни хора и те прочистват кръвоносните съдове и наслагванията, наистина няма ли опасност да се откъсне голямо пърче и да стане беля? Или те леко по леко отмиват слой по слой...? Защото добре ги разтварят, но как точно.

# 661
Ако ефектът с изпражненията не ти създава проблеми, не му обръщай внимание.

Фибриновите отлагания по съдовете приличат на паяжина, не на утайка. Освен това методът с прилагане на ензими е много стар и изпитан - поставянето на пиявици при тромбофлебит - те отделят ензими.

Говорил съм с кардиолози и съдови хирурзи - няма такава опасност.

# 662
  • София
  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet
Много много ти благодаря, не ми пречи изпражнението, но ми беше любопитно това масово ли е или по-скоро изключение

# 663
Поздрави!
Ако позволите предлагам да се обобщи наличната или известната на вас информация по темата до момента защото аз не услях да прочета за половин ден всичко писано.
Бихте ли споделили какво рибено масло приемате. Различно ли е от онези дребни червени перли които се предлагаха преди години?

в линка по долу са описани някой препарати те ли са и предпочитаните от вас и как ще коментирате отговорите на доктора?
http://www.puls.bg/forum/viewtopic.php?f=47&t=17981

# 664
Мога да споделя каква информация съм запазила от темата. Досега са правени обобщения неведнъж, но са пръснати из темата.

Протеолитични ензими

"За какво трябва да се използват?

-при вирусни инфекции
-при болки в кръста,  независимо от причината
-при влошено кръвообращение
-за подобряване реологията на кръвта
-при опасност от инсулт или инфаркт
-при различни форми на артрит
-при травми от спортен и друг характер
-за бързо зарастване на рани
-при хирургически интервенции
-за прмахване на отоци
-за премахване на стари вътрешни сраствания от операции, инфекции и др.
-за заглаждане на груби белези, от изгаряне, операции и др
-за резорбиране ва фиброзни образувания
-за премахване на кисти от всякакъв вид
-за подпомагане лечението на злокачествени и доброкачествен тумори
-за възстановяване при ставни дегенеративни процеси
-за лечение на тендовагинит
-залечение на спинални стенози
-за лечение на остри абсцеси, синузит и др.
и за премахване сенки под очите.

Кой трябва да се пробва с ензимите?

--хора над 60 години
--хора с високо кръвно налягане
--хора с различни ставно-дегенеративни болести и болести на гръбначния стълб - артрити, дискови хернии, спондилити, спинални стенози!!!, темпоро-мандибуларен ставен синдром и др.
--хора с различни белодробни заболявания - ХОББ, бронхити, плеврити и др.
--хора в преддиабетно състояние и ранни форми на диабет
--болни, лекуващи се от рак (като допълнителна терапия)
--хора със сраствания в резултат на инфекции и операции
--жени с различни фиброзни образувания
--хора с автоимунни заболявания, при които други лечения не са дали резултат - атопичен дерматит, псориазис, алергии, астма и др.
--хора с атеросклероза
--хора с Алцхаймер
--хора с автоимунен тироидит
--хора със синузит
--хронична умора
--проблеми с очите
--варикозни вени

С кои лекарства не могат да се приемат ензимите?

Не е добре да се взимат с антибиотици и с антикоагуланти, с Coumadin,хепарин, Plavix, ибупрофен(Motrin, Advil), naproxen (Naprosyn, Aleve)

Оптималният вариат включва:

-Now Foods, Protein Digest, 60 Vcaps (NOW-02971) - 3 бр.

-Now Foods, Bromelain 2000 GDU, 500 mg, 180 Tablets  - 1 бр.

-Now Foods, Pancreatin, High Potency, 4x - 500 mg, 250 Capsules (NOW-02946) - 1 бр.

-Now Foods, Papaya Enzymes, Chewable, 360 Lozenges (NOW-02972) - 1 бр.

-Doctor's Best, Best Serrapeptase, 90 Veggie Caps  - 2 бр.

-Doctor's Best, Best Nattokinase, 2,000 FUs, 90 Veggie Caps  - 2 бр.

Това е максимално-оптималният вариант, разчетен за три приема дневно за два месеца. Или двама души за един месец.

Обща дневна активност - около 300 000 HUT.

Ако ви се струва много - махате Protein Digest (най-скъп)

Как се приемат?

1. Pancreatin    250 caps 3х1           
2. Bromelain     180 tabl    3х1                         
3. Papaya Enzyme    360 chew  3х2             
5. Serrapeptase      90 caps  3х1                     
6. Nattokinase     90 caps  3х1                           

Когато си пиете ензимите, пийте ги с повече вода. Поне цяла чаша.
на гладно 1 час преди храна и 2 часа след прием на такава."

За рибеното масло има друга тема. Аз приемам /а и доста форумци от тук/ Now Foods, Omega-3, Molecularly Distilled. По мои спомени в темата за рибеното масло е коментирано, че от тези дребни червени перли трябва да се приемат много на брой, за да се достигне оптималния прием на Омега 3.

# 665
Има ли хора с дискови хернии които са се повлияли добре след прием на ензими, какви са резултатите ?

# 666
Здравейте, в тази тема все още не съм писала, от време на време само в темата за iherb, но пък ви чета. В по предните страници имаше линк за сваляне на една книга - Ензимният фактор. Направи ми впечатление, че в нея постаявт под въпрос не само прясното ами и киселото мляко. За  да не спамя много темата ще си позволя да цитирам само част от тази глава там:

"Въпросът за благотворното въздействие на лактобацилите обаче поначало е спорен. За първи път лактобацилите са откри¬ти в човешките черва. Тези микроорганизми са наречени „интестинални резидентни бактерии”, т.е. бактерии, живеещи в червата. Човешкото тяло има защитна система срещу външни¬те бактерии и вируси, така че дори бактериите, които са добри за вашето тяло, каквито са лактобацилите, ще бъдат атакувани и унищожени от естествените защитни сили на организма, тъй като не са чревни бактерии.

Първата защитна линия е стомашната киселина. Когато лактобацилите от киселото мляко навлизат в стомаха, повечето от тях биват унищожавани от стомашната киселина. Поради та¬зи причина напоследък са извършени подобрения, които се рек-ламират от търговците като „лактобацили, които достигат до червата ви”.
    Дори и ако бактериите стигнат до тънките черва, дали е въз¬можно все пак да заработят ръка за ръка с бактериите, които битуват там?
     Причината, поради която задавам този въпрос и оспорвам горното твърдение за полезността на киселото мляко, е, че чревните характеристики на хора, консумиращи всекидневно този млечен продукт, никога не са добри. Силно подозирам, че дори ако лактобацилите от киселото мляко достигнат живи до тънките ви черва, те не биха могли да ги накарат да работят по-добре: вместо това те допълнително разрушават съществуваща¬та чревна флора."

От месеци приемам коластра, а както знаем тя се извлича от мляко. Също така от време на време приемам и пробиотици, които също съдържат и лактобацили. Не се ли обезсмисля всичко, което правя?
Кое всъщност е правилно и вярно?

# 667
Аз лично, не съм склонен да приема написаното за чиста монета. Лактобацилите балансират чревната микрофлора и не позволяват напр. Кандида да се размножава безконтролно.

Написаното в книгата са логически разсъждения, основаващи се на твърдението на автора, че лактобацилите са чужди на чревната микрофлора.

# 668
  • Варна
И аз четох тази книга - Ензимният фактор. Има много неща, които ми допаднаха като идеи, но това с киселото мляко ме изуми. Идеята на автора е, че млякото е храна само за бебета. Щом се отбие, човек няма повече нужда от мляко, затова способността му да разгражда млякото (особено прясното) изчезва с времето.
Аз предпочитам да съдя по себе си: за прясното мляко съм съгласна - от години не ми понася, чувствам се зле, след като го пия. Но с киселото нямам никакви проблеми и си го ям с удоволствие. На детето ми предлагам също само кисело мляко. Ако пие прясно, то е евентуално в градината.
Иначе да се върна на книгата - авторът явно е супер професионалист в областта си, но не ми харесва как се правят цялостни заключения за здравето на тялото, изхождайки от един единствен орган - дебелото черво.

# 669
Благодаря ви за отговорите Пинки и svetli. И аз съм съгласна и с двама ви. За прясното съм склонна да вярвам заради топлинната му  преработка, и без друго нямам навика да пия прясно мляко, освен мъничко към кафе понякога. Но с това за киселото и аз не мога да се съглася. За това че са разсъждения на автора също съм съгласна, но той твърди че има и за доказателства клинични картини на пациенти  Rolling Eyes
Въпреки това, не съм спряла коластрата де Simple Smile Все още я смятам за полезна.

# 670
  • София
Здравейте Simple Smile
Дълго време се чудех дали да ви споделя нещо. Имах една голяма 5см киста на яйчника (аз съм със СПКЯ). Изписаха ми Марвелон, но през това време вече бях прочела информацията за ензимите и си бях поръчала Супер ензими от iHerb. Пих ги 7 дни по три на ден и когато точно след 1 месец отидох на преглед кистата я нямаше. Доктора беше много учуден, но забравих да му кажа, че съм пила ензими. Силно вярвам, че и благодарение на тях се излекувах така бързо  Simple Smile

# 671
Евелина - радвам се за тебе, но тук явно пръст има и Провидението. Иначе, не се връзва.

Според мен, лечението ще трае поне месец и то с ензими, метформин и вит. D.

Според мен доизкарай си курса на лечението.

P.S. Още един такъв случай и ще ме прогласят за светец!?!  newsm78

# 672
От опит искам да посъветвам всеки който има някакъв вид кисти -/най-вече кисти на яйчниците /първо да пробва с билки или както направих аз с Мужик корен.Мужик корена се продава във всяка аптека ,пие се по схема .Преди три години когато се опитвах да забременея изпих два курса лекарства за да изчистя киста и нито се махаше ,нито намаляваше.Бях се отчаяла.
Прочетох в нета за мужик корен и си го купих без да питам лекарката си .Изпих цялото шише ,около месец е курса.Кистата изчезна. След година майка ми също изчисти киста на яйчника с Мужик корен.

# 673
kariet - изчисти си пощата!

# 674
Здравейте, съжалявам , че толкова късно я открих тази тема , а и нямам възможност да прочета всичко  . Не знам дали сте коментирали за ензимите и проблемите със стомаха  и по - точно газове и оригване. . Кой от всичките ензими е най-подходящ за тези проблеми?

Извинявам се, че нахлувам в темата за ензимите, с които не съм запознат, но конкретно при стомашни проблеми като подуване, газове, гадене и т.н. много помага комбинацията от джиндифил + копър:

http://www.iherb.com/Jarrow-Formulas-Ginger-500-mg-100-Capsules/204?at=0

http://www.iherb.com/Nature-s-Way-Fennel-Seed-480-mg-100-Capsules/1941?at=0

По една таблетка от двете при хранене помага много. Лично съм го пробвал, опитай и ти, няма да останеш разочарована. Разбира се, ако можете да се храните разделно и цялостно да подобрите хранителния режим, това също ще повлияе благоприятно.  Peace
Папаин! Това е ензимът! На мен ми помогна точно при такива оплаквания, писала съм назад в темата.

Здравейте купих си папаин. Ще пробвам с него. Обаче как да го вземам, на опаковката пише 2 пъти на ден по една таблетка , това достатъчно ли е?

Общи условия

Активация на акаунт