Лечение с протеолитични системни ензими (2-ра тема)

• 158 122
  • 747
  •   1
Отговори
# 675
Здравейте, аз пак се включвам. С плексит съм на ляво рамо. В момента се е обострил, боцка ужасно, пари на моменти, схваща ми се нагоре и врата.
Мога ли да го облекча, чрез прием на серапептаза? Четох по-назад, че при опити за забременяване ензими не се приемат, заради унищожаването на чуждите протеини. Серапептазата само дали би попречила, защото в момента бебеправим.

# 676
  • Варна
Здравейте, съжалявам , че толкова късно я открих тази тема , а и нямам възможност да прочета всичко  . Не знам дали сте коментирали за ензимите и проблемите със стомаха  и по - точно газове и оригване. . Кой от всичките ензими е най-подходящ за тези проблеми?

Извинявам се, че нахлувам в темата за ензимите, с които не съм запознат, но конкретно при стомашни проблеми като подуване, газове, гадене и т.н. много помага комбинацията от джиндифил + копър:

http://www.iherb.com/Jarrow-Formulas-Ginger-500-mg-100-Capsules/204?at=0

http://www.iherb.com/Nature-s-Way-Fennel-Seed-480-mg-100-Capsules/1941?at=0

По една таблетка от двете при хранене помага много. Лично съм го пробвал, опитай и ти, няма да останеш разочарована. Разбира се, ако можете да се храните разделно и цялостно да подобрите хранителния режим, това също ще повлияе благоприятно.  Peace
Папаин! Това е ензимът! На мен ми помогна точно при такива оплаквания, писала съм назад в темата.

Здравейте купих си папаин. Ще пробвам с него. Обаче как да го вземам, на опаковката пише 2 пъти на ден по една таблетка , това достатъчно ли е?
Когато съм зле дъвча по 2 таблетки след хранене, т.е. общо 6 за деня. Тези 2 до никъде не стигат.

# 677
Здравейте на всички бих искала и аз да се вкл към Вас.От два дена чета форума ви като изумена за ензимите и направо съм шашната. И аз като  всички вас търся лек за себе си и детето си.Ние сме наследствено обременени с гломерулонефрит, като моя вид е установен-/огнищно-седиментен пролиферативен гломерулонефрит/. Бих искала да се обърна към PinkPanther за помощ, знам, че всички търсят него за такава.
PinkPanther, моля за съдействие. Кой ензими бихте ми препоръчали и в какви дози? Също така синът ми е на 9 години/разбрах че деца над 4-5, могат да ги ползват/, също с гломерулонефрит но неуточнен, за него подходящ ли ще е приема, какви и в какви дози? Съжалявам че така директно ви питам, но моля да ме разберете, че съм една отчаяна майка и жена. Ако е възможно да ми кажете и за трансплантирани / брат който беше на хемодиализа 5 г/ подходящи ли са ензимите. БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО

# 678
  • София
А чистене на миома?
гледах днес по БТВ за http://www.antioksidant-ge132.com/ge132-ge132.htm, една от съставките гъба Reishi  помага серизно при различни тумори, а миомата е подобно.
Но в ихерб го няма, мисля да поръчам само гъбата newsm78 (извинете за спама)

# 679
От опит искам да посъветвам всеки който има някакъв вид кисти -/най-вече кисти на яйчниците /първо да пробва с билки или както направих аз с Мужик корен.Мужик корена се продава във всяка аптека ,пие се по схема .Преди три години когато се опитвах да забременея изпих два курса лекарства за да изчистя киста и нито се махаше ,нито намаляваше.Бях се отчаяла.
Прочетох в нета за мужик корен и си го купих без да питам лекарката си .Изпих цялото шише ,около месец е курса.Кистата изчезна. След година майка ми също изчисти киста на яйчника с Мужик корен.

Склонна съм към образуване на функционални кисти, които след прием на дуфастон изчезват. Моля те, сподели по каква схема се пие и колко време.

# 680
  • Варна
Pau D'Arco.
Чак чистене не знам дали ще постигнеш, но поне не растат повече.

# 681
  • София
Pau D'Arco.
Чак чистене не знам дали ще постигнеш, но поне не растат повече.

Мерси записвам си, сега съм бременна и не расте, макар че казаха ще нарастне стремглаво, но дано не са прави. След раждането ще пробвам  bouquet

# 682
  • София
Здравейте,

Имам колит, който се обажда от време на време, най-често когато ям определни храни, като зеле, мюсли и др. Преди 10-ина дни имах остра криза със силни болки и увеличени левкоцити. Случва ми се рядко и обикновенно е предизвикана от някакво мое неправилно действие. В случая не бях яла някакви дразнещи храни, а се оказа, че е от приема на рибено масло. Явно не ми понесе добре и го спрях. Въпросът ми е мога ли да пия някакви ензими и какви?

# 683
Увеличените левкоцити говорят за инфекция, това с рибеното масло просто е съвпадение.

Ензимите дразнят чувствително повече, но ще потърся някакъв въриант.

...Omega-3 fatty acids. Omega-3 fatty acids are well-known anti-inflammatories. They can be found in cold-water fish such as salmon, halibut, sardines, trout, or herring. Precursors to the most active omega-3s (eicosapentaenoic acid [EPA] and docosahexaenoic acid [DHA]) can be obtained in walnut oil, flaxseed oil, perilla oil, and canola oil. Omega-3 fatty acids have been shown to reduce inflammation in inflammatory bowel disease by reducing the production of inflammatory cytokines (Almallah YZ 1998; Hillier K 1991; Ross E 1993; Steinhart AH 1997). They may also reduce the dosage of corticosteroid drugs needed to cause a remission (Grimminger F 1993; Hawthorne AB et al 1992). Gamma linolenic acid (GLA), an omega-6 fatty acid found in evening primose oil, borage seed oil, and blackcurrant oil, is also showing promise in ulcerative colitis (Burke A et al 1997).

Similarly, a ginger extract called zerumbone has been shown to reduce inflammatory biomarkers in animals that have inflammatory bowel disease (Murakami A et al 2003).

Последна редакция: вт, 08 фев 2011, 18:02 от PinkPanther

# 684
Има ли търговец в София който да продава Серапептаза?

# 685

Как се приемат?

1. Pancreatin    250 caps 3х1          
2. Bromelain     180 tabl    3х1                        
3. Papaya Enzyme    360 chew  3х2            
5. Serrapeptase      90 caps  3х1                    
6. Nattokinase     90 caps  3х1                            

Хубаво обобщение, но къде е точка 4? Предполагам е Protein Digest 3х1. Питам защото аз самият не можах да открия в своите извадки. Четох всички теми цяла седмица и вадих оттук оттам, но имам пропуски.
Освен това за коя серапептаза става въпрос? Вече се спомена 120 000 SPUs. Аз примерно имам от нея.

# 686
Упс, сигурно неправилно съм копирала, но да, лиспващата т.4 е Protein-Digest.
Ето линкове към всеки продукт, но когато аз съм поръчвала. Ако комбинацията е претърпяла изменения, моля да бъда коригирана от Пинки  Simple Smile .

# 687
По рано имаше само серрапептаза от 40 000 HUT. Тогава включвахме и Protein Digest.

С появата на новата серрапептаза от 120 000 SPU (HUT), Protein Digests просто отпадна.

В София серрапептаза се продава мв маг. "Лечител" под името Bodyflex Super.

# 688
  • Пловдив

В София серрапептаза се продава мв маг. "Лечител" под името Bodyflex Super.

Може би трябва да споменем и магазина на Now foods  - там се продава Serrazimes - 90 капсули за 40 лв.

# 689
С появата на новата серрапептаза от 120 000 SPU (HUT), Protein Digests просто отпадна.
В такъв случай, серапептазата, която е от силната не е идва ли в повече да се пие 1х3? Все пак е 3 пъти по-концентрирана.
Друг въпрос - все едно ли е ако вместо  протеин дайджеста (45 000 HUT) махнем панкреатина (12 500 USP за таблетка)? В случай при вегетарианци. Освен това панкреатина е по-обемист и тежи повече (това по отношение на доставката).
И последен въпрос: възможно ли е капсулите да се разтварят във вода (а бромелаина да се стрива) и така да се поемат? Или е нужно де преминат невъзпрепятствено през стомаха към червата? Ако не за всички е възможно, то кои задължително трябва да се поглъщат цели?

П.С. Всичко ми е от i-Herb, вкл. силната серапептаза, така че магазините в София не ме интересуват, а и мисля вече за всички е пределно ясно, че оттам излиза доста по-изгодно.

Общи условия

Активация на акаунт