Отговори
# 525
  • Sofia
madelix, честит ти рожденник!!! Много да те обича, да те уважава и да ви носи на ръце с бебче   bouquet

ЧЕСТИТО БЕБЧЕ НА MAMA CYBELLA

Чета, чета и докато стане време да пиша, забравям  Embarassed Тази вечер ще съм сама с дечковците. След малко мъж ми ще докара Габи и отиват с приятелите да зсядат на стадиона  Peace Много се радвам, че ще отиде на този концерт  Grinning

# 526
Малеее каква голяма госпожица - ДА И Е ЧЕСТИТО НА МАМА СИБЕЛА

Галя85, не се навивай на секцио само ако размерите са причина, хич ама хич не са точни тия ехографски измервания и ако са ти казали 3700 нищо чудно да е много по-малко. Не че е нещо фатално това секцио де

Не че още ползвам де, ама да кажа - ние сме взели каучукови биби на Нук и имаме и 2 подаръчни на Томи типи бяха в помпата и шишетата, те са силиконови. НО тези на Нук ми изглеждат много по-мънички от другите пък на всички пише 0+

Успех на всички болнички мами, бързо оздравяване

Ани, пожелавам ти спокойна вечер и Габи да ти помага, а на мъжа ти весело изкарване, то ще е май бая грандиозно събитие, което ще се чува вкъщи  newsm58

# 527
Няма да се навия за секцио,нали сас някаква система предизвикват раждане.Само заради килограмите ми каза доктора няма друга причина.Благодаря за саветите

# 528
galia85 , ако само кг. на бебо са причина за секциото, не се съгласявай, впрочем ти си с моя термин и при мен бебо е голям, аз съм само с 1 см разкритие и никакви други признаци за раждане и сме се разбрали с док, ако пренося на 22 май влизам за предизвикано раждане , секциото е мнооого крайна мярка, според мен.

# 529
честито на мама Cybella     bouquet

galia85, ако само кг са мотива за секцио и аз не виждам причина до 16.05 за можеш да родиш нормално, а на 19-ти да не може  Confused , а за предизвикването - с хапче и със система с окситоцин  Peace
аз съм със същия термин като теб, и ако пренося ще го предизвикаме, защото така или иначе бебка трябва да излиза вече  Laughing

# 530
  • Пловдив
Дудунски, да те успокоя, че няма да си последна в темата  Rolling Eyes
Нямам изгледи за скорошно раждане каза док... Разкритието си ми е колкото и преди 4 месеца - 1 пръст, въпреки болките и контракциите в последните няколко дни...
Каза, че ако не тръгне само - чак към 2-3.06 да се явя за секциото  Crazy

Змейче, имам въпрос - от вчера малкия три пъти повръща като фонтан, както е на гърда. Какво е това? После реве та се къса, докато не дам малко вода - смукне 2 мл. и се успокои.  След 15 мин. е гладен и го слагам на същата гърда - досуче я, заспи и след 15 мин, пак рев - слагам на другата гърда, изсмуква я цялата и заспива. Притеснява ме това връщане - първия път беше към 11 на обяд вчера, втория към 19 вечерта, сега пак към 11 на обяд. През нощта спа спокойно и се кърмихме на 3 часа.
Залъгалка иска колкото да заспи, понеже не му давам ръката и я изплюва.
Вода иска два-три пъти дневно по 3-4 мл., но си я иска.
От друга страна май съм лепнала вирус - какво може да се пие по време на кърмене? Тече ми носа и ме боли гърло, Осцилококцинум дали върши работа?

Жасминче, много е вероятно да ви започват коликите и бебчо да търси успокоение на гърда. Малките бебоци често бъркат болката с глада и така се получава, че понякога преяждат и повръщат  Rolling Eyes Въпреки това гушкането и честото кърмене пак си остават най-доброто успокояване на коликите при бебоците  Hug
Ето този масаж против колики е доста удачен http://lalechebg.com/2009/09/colic-massage/

Ако смяташ, че имаш силна струя на млякото в началото при засукване, може след като бебето дръпне малко и усетиш тръгването  на млякото, да отделиш бебчо нежно от гърдата и  да изчакаш силната струя и тогава да го сложиш пак на гърдата. Така ще се избегне рязкото напълване на нежното стомахче,  което също може да е причина за повръщането.

Ако и утре продължи това повръщане е добре  да ви види лекар и той да предпише лечение. Възможно е бебчето да се е заразило и би било подходящо да го заведе на преглед при педиатъра.
 По време на болест организма на майката изгражда антитела, които се предават през кърмата и към бебето и в случай, че се зарази, организма му вече ще има механизъм с който по-лесно да се пребори срещу заболяването.

# 531
Ехааа, колко много бебчета още! И как ни изненада Бръмчето, страхотно!

Бръмче, мила Изи, честита дъщеричка!!! Да ви е жива и здрава, да ви е гордост и отмяна, много да ви радват и двамата с гордия батко!!! Много щастие и усмивки на цялото семейство!!!   bouquet  bouquet  bouquet

Честити бебчета и на Гевито и на Cybella!!! Да са ви живички и здравички и много радости да ви носят!!!

Ние днес бяхме на първата разходка с количката. На Павката му хареса и си поспа хубаво навън 2 часа. Ние успяхме и разни задачки да свършим, взехме му и Акта за раждане.

Успех на всички, които скоро ще се срещнат със своите слънчица!

# 532
  bouquet Честити бебчета на Гевито и Кибела! Да са им живи и здрави и много да слушкат!   bouquet

Маделикс, честит ти рожденник! Много да те радва, глези и помага за бебчето!   bouquet

На мен болките ми бяха спрели, но заведох Кари на училище, поразходих се с една приятелка, напазарувах и сега пак ме почнаха присвиванията ниско долу  Rolling Eyes Няма тапа, няма изтекли води за сега - ще видим дали няма да излезе фалшива тревога  Rolling Eyes

# 533
така ми се ходи на концерта на AC/DC и на мен  Sad даже до преди няколко седмици навивах любимия да си вземем билети и ние, то така и така не съм родила  Mr. Green  Joy щях да съм атракция с това шкембе - Марти нон-стоп ми се подиграва на корема  Laughing

# 534
И моят мъж след малко тръгва за концерта на AC/DC. И аз ще остана сама с баткото, но пък сестра ми е наблизо.

Имам някакви болки днес цял ден в корема, но викам на бебко: "Стой, да не проваляме на баща ти концерта.Още през януари си е купил билет човека" Laughing   

# 535
Честито на всички майчета Simple Smile
Пожелавам им здрави дечица и много да ги радват   bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet

Май всички майчета, които мислеха, че последни ще родят - вече са се обебили  Laughing Laughing Laughing ИСКАМ И АЗ ВЕЧЕееееее - това чакане направо ме изнервя, вчера си мислех "еххх, днес ще е" но уви не беше вчера, а май и днес няма да е Crazy / така не ми се иска да е близначе - обаче май натам вървят нещата  Crossing Arms/  Но всичко да е наред да е живо и здраво пък и близначе да е - няма да го хвърлим я, толкова много сме го чакали и искали.... Simple Smile

# 536
Змейче, вие верно след толкова хапчета за задържане сега ще преносите!!! НИщо де, колкото повече седи на топло - толкова по-добре.

Аз съм си със болчици обаче, няма какво да се самозалъгвам, тая гадост продължава да тече а бебето се блъска като щураво вътре, дали не си оглежда бърложката за последно? А с целия си акъл - боли не боли днес оправих цялата къща сакън да не оставя нещо неизмито или неприбрано ако случайно тръгна на къс пас да раждам довечера. Сега обаче много ме болиии Sad Но ще изляза на въздух привечер да се видя с наште

# 537
МОМИЧЕТА НАМЕРИХ ЕДНА ИНФО ЗА КЪРМАЧЕСКА СРЕЩА В НЕДЕЛЯ:

Срещи „Кърменето – въпроси и решения”

Доброволните консултанти по кърмене към Националния комитет по кърмене и партньорите Плейцентър „Приятели” в София ви каним отново на лекция-среща „Кърменето – въпроси и решения”.

Добре дошли са всички бъдещи и настоящи майки, които имат нужда да споделят както своите притеснения, така и своите първи кърмачески сполуки. В приятна и неформална обстановка ще можем да си поговорим за трудностите, които срещате в първите седмици с бебето. А също така заедно да намерим верните решения.

Ще имате и възможност да претеглите своите бебчета на специално осигурен за случая кантар, за да сте спокойни, че те растат и наддават добре.

Срещата е част от националните инициативи на консултантите по кърмене към Националния комитет по кърмене.
София

Кога: 16. Май 2010г. /неделя/ от 11 часа

Къде: Плейцентър „Приятели“ http://priateli.info, София, ж.к. Белите брези, бл. 2, ап. 4 (зад бензиностанция Шел и сладкарница „Пчела“)

Модератори: Ася Иванова и Снежана Любенова, сертифицирани консултанти към Националния комитет по кърмене

Вход: 4 лв.

# 538
Ей, много сме шантави ние жените!

Ето, ще тръгваме да раждаме, ама оправяме всичко в къщи, да не би да остане нещо неразтребено, непочистено, неизпрано.

И аз така правя- само обикалям в къщи и подреждам, защото не знам кога ще дойде момента и искам всичко да е наред из къщи!

Преди малко взехме и матрачето на бебко, оправихме бойлера, сега малко почистване и съм готова! 

# 539
Привет момичета! Честито на всички сдобили се с бебчета Hug
Аз ви хвърлям по едно око от време на време, но почти нямам кога да пиша. Нашето преместване се осъществява едва на края  Laughing и в дадени моменти си мисля, че няма да успея с всичко. ooooh!
Много са ви сладички малките мишки,така ми се иска и на мен. Вече нямам търпение, но няма и признаци, че скоро ще зараждам Crazy
Хора, които ме гледат отстрани казват, че даже ми се е вдигнал корема нагоре newsm78 #Crazy #Crazy

Поздрави и успех на всички чакащи Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт