Отговори
# 555
Zlatna_g, май скоро ще има новини около теб  Laughing
а защо да пиеш но-шпа  newsm78

# 556
Слънчева, ти с каква упойка роди?

Спинална анестезия!

# 557
Zlatna_g стискам палци  Flowers Four Leaf Clover

Baby Love® аз съм сложила в сакчето един пакет нощни превръзки, но доколкото знам веднага след раждането най-подходящо е да се ползва лигнин и ще разчитам на него като за начало.

Искам да ви попитам дали знаете как стои следният въпрос- относно презимето на бебето може ли да не се се слага наставката (така ли се казваше newsm78 ) -ов. Примерно ако таткото се казва Росен, второто име на бебето да не е Росенов, а само Росен? Има ли някой в такова положение?

# 558
                                                         ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ ОБЕБИЛИ СЕ МАМИ!
                           НЕКА МНОГО ВИ РАДВАТ МАЛКИТЕ СЪКРОВИЩА!

Злати,молим се за теб  Praynig Всичко ще е наред!

Вели vivid_v,аз се оправих,но 3 дена бях като парцал,слава богу бебка е ок,само дето я мъчат колики вече  Sad

Kenga,на Белослава презимето е Росен  Laughing никакъв проблем няма,днес си взехме акта за раждане  Simple Smile

Аз колан сложих на третия ден след секциото по препоръка на опериращия ме док.Искам да пита обаче от кога да започна с коремните преси?

# 559
Честито на Бръмб само радост да ви носи малката госпожица Hug

За бибата- аз ползвам на Нук- каучук.

Май започват коликите.Вчера и днес по едно и също време почва да се гърчи милото Weary.Толкова ми е мъчно за нея,правя и масаж на коремчето,давам капки.За сега не са чак толкова силни,но не спи спокойно.Буди се с писъци smile3518

# 560
Злати, хайде да ни изненадаш  Hug
Кенга, Алек е с бащино име Иво- Алек Иво Николов. Същото е положението и с Крис  Peace
Ани, как е положението с две деца и сама у дома? Аз знам , че ще се справиш прекраснои да не те мисля, но все пак...

# 561
Златна, стискам палци  Peace А пък и на теб вече ти е време  Grinning

Моите болки спряха, а аз да използвам момента - изчистих къщата  Crazy Ще видим как ще е през нощта, но и аз имам 2 седмици още до термин - май само се вкарвам във филми  Mr. Green

Спири, дано да изкарате по-спокойна нощ  Praynig Наистина като колики звучи  Peace

За презимето, аз много исках да няма -ов, ама нашия тати е голям традиционалист и не се съгласи за Кари  Rolling Eyes Сега второто няма как да е с различно презиме  Crazy

Baby Love®, аз съм си взела нощни на Always. С предната бременност пак тях ползвах и бях доволна  Peace

# 562
Привет мами

Златна, хайде успех утре, мисля и аз да ида за всеки случай, пък и да ме върнат аз да съм си спокойна.

Момичета, аз буквално съм си на концерта на АС DC, с такава сила се чува у нас  Party

Уини, тази тема която пусна за признаците на раждането, определено ме накара да се замисля ако изкарам нощта утре да ида на преглед

Ми лека вечер пожелавам, аз ще си полегна, ще позяпам ТВ докато свърши джънгъра от концерта и ще се опитам да поспя и ще дам всичко от себе си да нямам нощни изпълнения

# 563
Благодаря за отговорите, аз също взех Always нощни, също и някакви на бройка приличащи на памперси и лигнин. Но все пак исках да знам вие на какво сте се спрели, че доста марки има а пък и аз преди бременността ползвах предимно тампомни, от превръзките се обривах.
Злати и от мен имаш стиснати палци. fingerscrossed

# 564
Здравейте и от мен вече мили майчета и такива, които сте в очакване на тези мънички слънчица.Прибрахме се днес вече наобед баш в най голямата жега два часа път от Варна направо #Crazyот жега.
Първо да честитя на всички майчета да са им живички и здрави бебоцитене съм ви чела страница  по страница но ще наваксам.
Доста напредват майските ни вързопчета.
Ние сме добре.Родихме се малко по големи от началната страничка 3,550кг.Кротички сме пу пу изписаха ни 3.240 малко по лекички но все пак качихме 90 гр.в болницата,само се събуждаме да ядем даже може и да не се събудим.Само само спи,затова даже сега имам време да седна да ви видя и попрочета след като починах малкичко Моя вика абе как реве това дете казах му има врме ще чуеш искал да го чуе.Само един проблем си имаме и то май най сериозния мисля с кърменето.И това най вече към Бръмчето и Змейка или друг който можеда даде съвет но видях че една от нашата съветничка е родила -честито Бръмче но поне Змейка или змаестничката помогнете.Ето и цялата история с кърменето ни...............
Почнахме още на първия ден даже няколко часа след раждането естесвено нямаше голям резултат още не са се очовечили неанаят къде са.Но имах много хубава коластра доста жълтичка и хубава според акушерката от която и няколко капки стигали стисках зърното облизаше се и доатам-държеше я сита.Дотук добре.Но дойде втори ден нещеше да захване зърното според акушерката било добро но аз мисля че леко малкичко.Но тя и незнаше какво да прави с него-и си поисках залъгалка малко да стимулирам рефлекса и на цукане имах чувстово че незнае как въпреки че е вроден.Зацокахме залъгалката добре ,сега зърното но пак има желание лапва го почва уж нещо ,но го изпуска малко ли и идва newsm78.Но и го слагах насила в устат и се стисках да и наготово ,поне да не  дават добавка.Мина коластрата и дойде кърмата пак същата история.хрумна ми друго така и така трябваше да се доизчеждам поради напрежението и правих зърното преди кърменето със помпата по дълго и голямо.Имаше минимален напредък.Но така имах чувството че незнае какво да прави пак го плюеше,но на няколко пъти го заръбва и не пуска ама за каква болка сташе въпрос........... #Cussing outИ това коет изчеждах давах с биба.вчера преди изписването бях много зле вече психически и измислих друг капан ама  Crossing Arms....купих силиконови зърна но и там пак греда.Залепвам ги на зърното хваша ги но и  идват далече пак ги издърпвах с помпата и стават по дълги ама то глупавичко и пак нищо .Не издържах а и поседни ден ми беше доста гадничък плакахме и двета тя че е гладничка аз че не става и решх да си почина.Изцедих се за вечерното и нощното да имам .И си казах и в деня на изписването почивам и от други ден пак наново с мъките.Та утре е наново.Имате ли някаква идея как  да постъпя и как мога да я накарам да се кърмим -инъче върти главичкат и търси.?А имам доста кърма и явно е качесвена съдейки че за два дена нададе 90 гр.На едно изчеждане имам около 130 гр.които са прекалено достатъчни за сега.А имам и друг въпрос днес като се прибрахме незнам от умора и недоспиване ли ме втресе изведнъж като почна от изтръпване на зърната и немога да се изправя и да взема детето да го сложа да спи след което извднъж се стоплих легнах и само ако открия и пръстче пак студено и след секунди горещо.А и не спирам да се потя стоя си на нормална температува и постояно се бърша,главата вечно мокра от пот направо...какво може да е това  дали от гърдите нещо а гъдите тъкмо бяха изцедени до дупка.?Сега пиша и пак съм гъол.
Ивинявам ,сеза дългия пост но исках и да попитам за моя проблем и да ви кажа как сме .
Ей сега ще кача и някоя снимчица да ни видите каква е калпазанка нашата момичка.

# 565
Сега се върнахме, ходих да взема мъжи с колата от концерта.

Вече сме спокойни, концерта мина, бебко може вече да излиза!  Laughing

Лека нощ, момичета! И да се наспинкате добре! Hug 

# 566
  • София
Ихааа,влизам и виждам,че Бръм е вече мама за втори път! Честита дъщеричка Изи! Да са ти живи и здрави дечицата,много радост да ти носят!
Нямам време да прочета,какво се случва с вас и ми е мъчно,че изпускам новинките и радостите  Sad
Само набързо минавам да надникна,временце нямам никакво за нищо друго.Гледкаме се с бебка,мъчим се с яденето,болни сме в момента,но се надявам да се оправим скоро.
Пращаме много целувки и прегръдки на всички бебенца и техните мами  Hug

# 567
Мен пак ме почнаха контракциите, не са много редовни - на около 20-25мин, но ще видим какво ще стане през нощта. Хич не ми се ражда нощно бебе  Tired искам да съм отпочинала, но когато-тогава  Peace

Лилка, добре дошли вкъщи  Hug Не мога да ти помогна със съвет относно вашия проблем - дано някой от специалистките напише нещо в скоро време  Peace Ако ли не - можеш да пишеш на лични на Шаманката - цъкни върху името й на първа страничка  Peace Поне е хубаво, че имаш кърма - дано се справите  Peace

Baby Love®, аз съм същата и по принцип си ползвам само тампони. След като родих Кари лохиите ми бяха към 40 дена и направо бях откачила с тези превръзки  Rolling Eyes Но няма как - тампони нали не се ползват след раждане  Peace

Хайде лека и мека от мен и утре ще се отчета  ако не сме потеглили към болницата  Crazy

# 568
  • София
Ето ме пак нощната птица. Явно няма да се спи тази нощ. Точно се унеса, защото аз по принцип бързо си заспивам, и започне свиването. Като гледам вече е на 9-10 мин. Явно ще зачестят. Хем ме боли и ми е гадно, хем ми е кеф, че явно му се вижда края. Толкова го чаках този момент.
Благодаря на всички за подкрепата!   bouquet
Само гледам часовника и си казвам: всяка минутка ме приближава към бебка. Отивам да пробвам да си поспа още малко, че ще ми трябват силички. Дори и сън по 3-4 мин ще ми е от полза.

# 569
Докато се цедях качих снимчици на малката http://lilisto2.snimka.bg/baby/bebka.501035
Имате поздрави от мама ileina(Елена).Тя е мъжка майка героиня.След секциото все едно е нямало такова.Толкова добре изгледаше че нямам думи страхотно бързо се възтанови и и пожелавам и така да продължи за да се грижи пълноценно за малкия мишок Ради.Неможах да видя и кристи но и нея вчера са я изписали да са живи и здрави.
А да попитам някой мама вече може ли да ми даде по  подроно имфо(може и на лични но ще е полезно и за други мама) от сега нататък какво трябва да направя и как се процедира за да се запише бебчо,да се подадт документи за първоначална помощ,оттам за детски ,болничен и т.н.Какво трябва и в какви институции се носят всички тези документации?

Последна редакция: сб, 15 май 2010, 02:53 от лилка

Общи условия

Активация на акаунт