АПРИЛски бебчовци растат, а мамите им се веселят!

• 27 113
  • 728
  •   1
Отговори
# 615
Момичета кой е тоза сайт с бял шум , че ми се откачиха ръцете.И шезлонга не помага вече!!!
Утре мисля да заформя една разходка в парка св.Тройца

# 616
Ех,като чета от мамите за ревящи бебоци........кураж милички.Аз мойта бебка само като почне да се глезонти и да мрънка и се изнервям.Много ми е кротка бубонката мила ,след всичките лекарства,аб-та и 240 игли с фраксипарин през цялата бременност,наситена с проблеми всякакви,а колко нервна бях не мога да ви опиша,е сега поне и двете заслужаваме малко да си отдъхнем и отпочинем.И батко и беше бебе мечта,ама след годинката ми стана фурия като за 3-ма.Сега основно с него ми са грижите,много е палав и много боледува,та ще си ги гледам и двамцата в къщи.Понякога на бебка не мога да обърна внимание,заради грижите с батко и,а все си мислих,че ще е обратното.Да дам и малко отчет:ядем на 3 часа,вечер като заспи след банята в 19.30 си прави дълга почивка до към 3.00.Акаме на 2 дни.Имаме колики,но не плаче,а само се свива милата и ръмжи.С обрив също имаме проблеми основно по бузки,ушички и гушка.оправихме се и си поддържаме кожата с хидратантен крем на юсерин.Според мои наблюдения не понася някой видове нашивки и оверлози по дрешките и от там нещо като алергия,излизат няколко пъпки където е бил допира,обаче после обрива започва да пълзи и да се разпространява,кожата се зачервява и става мн. суха,и грапава.Само накърма сме,наддава добре -около 1 кг. на месец.На ръце не я разнасям,за да не свиква.Заспива сама в кошарата,с помощта на бибката.

Hug PeaceАми това е засега,нямам време да пиша и да чета много.Ще се включвам когато мога.

# 617
ioanna_e, kym kolko planirash razhodkata. Nie ne sme mnogo dobri s praveneto na planove, no vse pak moje i da uspeem da se vmestim Simple Smile

Hubav den na vsichki

# 618
Сърдечно благодаря за хубавите думи!   bouquet
Искам и аз линковете за белия шум, моля. Praynig
Приятен ден!   bouquet

# 619
  • София
Здравейте мами! Hug

Ааа, дребният вчера и днес е нетърпим. Постоянно иска да яде, давам гърда-дърпа се, криви се, едвам го успокоявам най-накрая захапе, яде 5 минути, заспи, събуждам го и пак се повтаря същото. Tired Направо ще полудея. Нещо е започнал много бързо да си мисли, че се наяжда и после си яде юмруците, вместо да суче. Какво е това нещо, бе, хора? Кърмаческа стачка ли е?  ooooh! Интересно, че след всичко това си спи поне 2 часа, а аз си мисля, че не се е наял. А кърма имам засега доста...  Tired
Колики почти не се усещат-само се свива и пръцка човекът, но не плаче.

Tanya, ние ще ходим при този доктор другия месец, така че ако вие ходите преди нас, сподели отзиви! Peace

Хъни-Бъни, съвсем доскоро и аз чувствах подобен дискомфорт отдолу, но изчезна. Изчакай още малко и не се притеснявай. Явно трябва да мине повечко време.

zar4e, тъкмо това се чудех вчера, като се наложи да изпера едно нацапано боди на ръка-ми то това жълто няма изпиране, бре.  hahaha После го пуснах в пералнята. Вениш не сложих, ама се е поизпрало. Гледам доста хора са се сблъксвали с трудното изпиране на "жълтото съкровище". Laughing

kapico, ние шезлонг още нямаме, но вече няколко пъти го возихме в столчето за кола-откъртва веднага. Седял е максимум час засега в него.

Милите мами с ревливи бебчета- много е трудно така. Дръжте се, давайте да ядат, гушкайте и това е, ще отмине. Ето моя, например, си стои спокоен, гледа си и не реве, мрънка като му се доспи само. Но си заспива в повечето случаи сам с бибката. Чакам го да започне да гука, опитва се, ама не може още милия...Ама каката каква ревла беше...ужас. Иначе и аз съм с двете деца, и каката е болна, та пазим къщата...ама какво да се прави...не е лесно. Peace

iveeeta, тоя слинг много лесно се прави. Ще пробвам и аз, че още си нямам.

kaat, аз бланката я взех от 25-та п-ка в Младост 3.

Страхотен ден за разходки е днес! Слънчев ден на всички! Hug

# 620
Здравейте на вси мами!

Чета коментарите и ако пресея сякаш чета за моето бебе. То не е напъване, мечешко ръмжене, плач, плюв... пак(трикратно сменяне на дрешки за един ден), заспиване с гърда и после пак рев... Но като цяло обстановката е спокойна - не плаче денонощно и вече започва да разрежда храненията. А и започна да се усмихва съзнателно като ме гледа и й говоря. Най-голяма смешка е като ми даде най-широката си запленяваща усмивка и вземе че плювне директно след това от напън... обикновено ме хваща яд като трябва да я преоблека за n-ти път, но тия усмивки ме разтапят направо.

На мен ми помагат доста. Носят ми манджички от време на време. Разхождат я, за да мога да поспя или да напазарувам... Незнам как щях да се справя ако ги нямах тия безценни баби... сигурно нямаше да се размина с торбичките под очите.

iveeeta как се справи с твоя слинг - в какви пози слагаш бебенце? консултира ли се с ортопед дали е ОК, защото мен главно това ме притеснява дали не я изкривявам по някакъв начин... сега или за в бъдеще. Като я сложа легнала ми се струва, че й притискам крачетата, а нали трябва да са като на жабче. А като е изправена към мен ми се струва, че се сгъва много й това й вреди на гръбчето.

мечешки прегръдки и... търпение!

# 621
  • гр.София
http://www.download.bg/index.php?cls=program&mtd=default&id=393921  

http://youtube.com/watch?v=lATx_c1aepU

ЗДРАВЕЙТЕ,НАМЕРИХ ТОВА ЗА БЯЛ ШУМ .ДАНО СВЪРШИ РАБОТА.АЗ СЕГА ЩЕ ПРОБВАМ.И НИЕ СМЕ ОТ РЕВЛИВИТЕ БЕБЕТА.
ЛЕК ДЕН  bouquet

# 622
Привет! И аз съм от крайно нуждаещите се от този сайт с бял шум smile3541,пропуснала съм линка,а и не успях да го открия с търсачка.Може ли да го напишете отново,моля?Спокойни дни и нощи,момичета Hug

# 623
Забравих да ви я покажа. Тук е все още дребос. Сега бая бузки е направила... и общо взето физиономията й вече се състои главно от бузи и очи. http://picasaweb.google.com/Ategina/ElBebeSuzana#

Има ли разхождащи се из Борисовата или Градската градина(народния театър)?

# 624
  • София
Здравейте и от мен!

Отдавна не съм писала, а и нямах време да чета във форума.
Спомням си че назад бяхте коментирали за цикъла - е на мен ми дойде на 37-я ден при условие че кърмя и този ден взе да ми намалява кърмата и следобед към 17 не можех да изцедя нищо а бебка гладна плачеше, а нямах и запаси от кърма мислех че все така ще си се храним от гърда. Взех от аптеката АМ Аптамил 1, в болницата като бях една жена ми каза, че била най-добрата, вярно малко скъпа но ... дадох й веднъж АМ и после се почна наливане с течности - вода, сок, боза, мляко и цедене на двете гърди в часовете за хранене след като хапне бебка, но тя ако има 20 мл се дърпаше и плачеше и след като се измореше и давах изцеденото, не се наложи да давам повече АМ. Ама и тоя цикъл вече 1 седмица - писна ми все с превръзки да ходя  Shocked, то и преди ми беше по 5 дена, но сега докато дойде 2 дена едва прокапваше.
Та сега имам 1 кутия Аптамил 1 900 гр. и се чудя какво да я правя, вътре са два пакета - 1-я съм го отворила преди седмица, пише че след отварянто може да се ползва 3 седмици, а другя си седи така. Ако има някоя мама от София и дава АМ да й го дам за нейното бебче моля да ми пише на лични, не ми се иска да я хвърля, а и имам вече поливин литър замразена кърма в хладилника ако се наложи да дохранвам, продължавам и да изцеждам гърдата от която е яла след всяко хранене.
Иначе добре наддаваме - за за 35 дена 1200 гр., все пак от 2400 гр. тръгнахме.
Колики и ние имаме аз давам Колийф от доста време, пробвахме 1 ден да сменим със Саб симплекс милото дочуло от позната че добре действали, а и са около 8 лв., горката бебка цял ден плака на всяко хранене, и не искаше да яде добре, върнахме се на Колийф и нещата се оправиха. Ето и един лнк със снимки http://www.facebook.com/home.php?#!/photo.php?pid=1353515&id=1155450447

# 625
Привет сладки Hug Hug Hug
Не мога да  ви изчета,но попрегледах тук-таме.Аз с тези двамата разбойника нямам време за нищо,дори и да ви поздравя Sad
Ние слава Богу от както сме на капки Колийф,не сме толкова ревливи,много съм доволна,а и съм взела АМ Аптамил против колики и чай,общо взето съм се заредила.Тормози ме това че когато е буден,освен на ръце не иска да стои никъде,нито в шезлонг,нито в люлка,да не говорим за неговото легълце и продължаваме с нощното хранене през три часа Cry.До когаааа #CrazyКато пияна съм през деня.
Ние също сме с някакви храчки,които го давят много.Моето педи каза че са от тези болничните инфекции и в други ден ще ни взима секрет.Пъпчици имаме,но те не ме притесняват и големия беше така.Те сами падат след време.
Някой попита за Борисовата градина.Не ми е много близко,но бих се разходила до там Laughing
Хубав ден и до скоро  bouquet

# 626
  • София
Привет и от мен. Ето един линк за програма, която възпроизвежда бял шум, но е trial. Нямам време да я потърся кракната.  http://www.newfreedownloads.com/download-White-Noise-Player.html
И още нещо http://www.burninwave.com/#whitenoiseradio
Горните две мен лично ме побъркват. Аз не понасям този шум....

Мисля сега да пробвам това: NATURA Sound Therapy 3.0. Линка на deni 1971 е с регистрация и плащане, но го намерих и безплатен. Ако някой иска - пращам на мейл. Описанието му звучи доста добре: Програмата създава приятен звуков фон при работа с компютъра. Съдържа звукове на течаща вода, дъжд, ромолящи поточета, вятър и много други приятни за ухото "природни" звуци. Можете да ги миксирате, да създавате свои собствени "композиции". Програмата има удобен интерфейс. Визуализациите допълнително подпомагат релаксирането.

# 627
здравейте
имам вапрос за ваксините.какво ви казаха за пентаксим и синфлорикс едновременно ли ще ви ги слагат?
аз сам против.не е ли опасно 2 ваксини наведнаж.ако даде реакция как ще разберат от коя е?
моля ви помагайте вие какво мислите

# 628
  • последна надежда
С това приспах Марк.
Природни звуци от България http://www.svilendobrev.com/zvuk/priroda-bg-natural-sounds/  

# 629
Здравейте,
Аз пак само чета, направо нямам минутка време да пиша от двамата ми хубостници.
Нали големия кашляше миналата седмица, овладяхме веднага положението и се успокоих и хоп, в петък малкия като взе да се дере – направо ми се скъса сърцето. И така лекари, инхлации, сироп за кашлица (само флудитек може да пие като е токлова малък). Взех един инхлатор онзи ден и сега и инхалции правим през 4 часа. Едния лекар казва с физиологичен разтвор, другия – с вода и сода за хляб – имате ли опит? Аз с големия никога не съм правила инхалции слава богу, ама тук го закъсахме отсега. А просто не мога да спра детскта от днес до септември – едно че не мога физически да се справя, второ нали имам и изпити – абе, ужас. ама ако ми донесе още един вирус, ще мисля пак. Поне са му чисти гърдите на бебо, но всеки ден идва да го слуша лекарката защото много бързо развивали бронхеолит на тази малка възраст.

Та днес след като го прегледа, трябваше да ходим при Драганов и минахме преди това през „Кандиларов” да му вземат секрет от носа, някой питаше как става – бъркат му в носа с едно като дълга клечка за уши. 27 лева е и ства за три дни. За  Драганов – ами аз съм пак доволна – не се държал арогантно, а напротив , много любезен, всичко обясни. За това че момчетат са по-тъпи също го каза, но поясни че не че има нещо против, тях, ами като станели на 10 години, сядали пред компютъра и така преставали да правят други неща, необходими за развитието им (и умствено и физическо). и после му ги водели с гръбначни и всякакви изкривявания и т.н. а момиченцата повече се движели и т.н.

Общи условия

Активация на акаунт