ГРАДИНАРСТВО-моето хоби! 10

• 110 938
  • 751
  •   1
Отговори
# 690
Barbabeau, много ми се иска да си права Praynig Ама като видях зокумите ти засети направо в пръстта..... Sad Тук това не може да стане. Така и така не съм му намерила място,май ще го гледам до пролетта и тогава ще опитам Peace А това за Южна Италия го четох в някакъв сайт за цветя, италиански Rolling Eyes

Пропуснах да ти честитя новите придобивки, ще чакаме снимки! Не мога да не отбележа, че си страхотен фотограф, освен, че и декора ти е като за списание! Simple Smile
Ljuboznatelna, благодаря за комплимента, въпреки че наистина нищо не разбирам от фотография. Simple Smile
Снимки от жълтите лъжежасминчета евентуално ще има другата пролет, понеже сега са прекалено малки и не личат на снимката, но иначе са си там. Пристигнаха ми почти 2 метра високи, но само по 3 тънки клончета, увити като плитка едно около друго. Разплетох ги мнооого внимателно и пуснах всяко разклонение да се развива в различна посока. Догодина очаквам да нараснат доста!

# 691
От къде ги поръчвате тези лъжежасминчета newsm78

# 692
Момичета не мога да не Ви се похваля - пристигна ми "странната" поръчка от Стрелиция с по един брой луковици...... Да си призная съм приятно изненадана - всяка една луковица е опакована в отделно хартиено пликче а вътре с поставен надпис какъв точно вид е луковицата. Удивена съм - сигурно някой ме е "благославял" цял ден докато ги е опаковал, но по-важното е, че нещата са доставени по "европейски" Браво!
Сега остава някой да ми каже и как да ги садя - има ли нещо специално което трябва да направя преди да ги засадя? Някъде бях чела, че трябвало предварително да се обработели с нещо си и пр.....  newsm78
Относно цветовете - на пролет ще снимам и ще покажа резултата какъв е.

# 693
  • Плевен
И аз тук,за да събирам идеи и да си направя догодина чудна градина Simple Smile

# 694
  • густо майна Филибето
Момичета не мога да не Ви се похваля - пристигна ми "странната" поръчка от Стрелиция с по един брой луковици...... Да си призная съм приятно изненадана - всяка една луковица е опакована в отделно хартиено пликче а вътре с поставен надпис какъв точно вид е луковицата. Удивена съм - сигурно някой ме е "благославял" цял ден докато ги е опаковал, но по-важното е, че нещата са доставени по "европейски" Браво!
Сега остава някой да ми каже и как да ги садя - има ли нещо специално което трябва да направя преди да ги засадя? Някъде бях чела, че трябвало предварително да се обработели с нещо си и пр.....  newsm78

Огледай дали няма нещо загнило или мухъл, предполагам че са наред, така че в края на месеца можеш да садиш. Топло е още и може да поникнат.

# 695
От къде поръча бе мила?

# 696
И все пак никой ли няма да прови любезност да ми отговори за розите?
Благодаря

# 697
  • O.A.E./ Пазарджик
И все пак никой ли няма да прови любезност да ми отговори за розите?
Благодаря
Ако са с корен в саксия или ги местиш можеш и лятото да ги садиш. Повече поливане само. На моите и оборска тор сложих(2 годишна) в дупката и около корена. Розите са като троскот грубо казано - както ги режеш така и ще растат. Можеш да си ги моделираш както решиш. Дори е препоръчително за да цъфтят повече.

# 698
mariabutti ,благодаря. да подариха ми я всаксия , но май сега не й е момента за пресаждане
на пролет

# 699
viktori 
От Стрелиция - по-рано бях писала в темата за поръчката.
Любознателна - благодаря  Hug

# 700
mariabutti ,благодаря. да подариха ми я всаксия , но май сега не й е момента за пресаждане
на пролет

Напротив, точно сега е моментът за пресаждане. по принцип растения в контейнери могат целогодишно да се пресаждат, но все пак не е добре в жегите. А вече е доста по-хладно. На твое място бих изчакала още десетина дни и бих я сложила на земята, та да има време добре да се стабилизира преди зимата. И не тори в никакъв случай сега.  Ще изкара нови леторасти които ще са много млади и ще измръзнат. Не я режи, направи го напролет. Просто пред студовете я позагърли малко

# 701
  • O.A.E./ Пазарджик
на пролет

Напротив, точно сега е моментът за пресаждане. по принцип растения в контейнери могат целогодишно да се пресаждат, но все пак не е добре в жегите. А вече е доста по-хладно. На твое място бих изчакала още десетина дни и бих я сложила на земята, та да има време добре да се стабилизира преди зимата. И не тори в никакъв случай сега.  Ще изкара нови леторасти които ще са много млади и ще измръзнат. Не я режи, направи го напролет. Просто пред студовете я позагърли малко

права си не е за торене сега  Embarassed аз нали съм още на лятна вълна...аз ги садих август моите.

# 702
Аз заради бебето не успях да махна луковиците на лалетата тази година,а съм ги нагъчкала.Кога най-късно мога да поразрия и да ги махна или да ги поразместя?

# 703
  • густо майна Филибето
До замръзване на земята можеш. Ние една година садихме луковици в края на декември Laughing

# 704
Влизам, за да ви поплача...
имам орлов нокът, който е покрил цялата ограда между нас и съседите. може би най-любимото ми растение!
Онзи ден се връщам от почивка и какво да видя? орязан безобразно от тяхната страна до самата ограда! не вярвам така точно да им е красиво -никаква зеленина...
от моята на места е изсъхнал, защото са му отрязани лияни, но ще се оправи!

много ме хвана яд!

Общи условия

Активация на акаунт