Отговори
Здравейте на всички! Много съм объркана,така че много ви моля за вашето съдействие!! Cry Възможно ли е 2-3 дни преди очкваната дата на месечния ми цикъл 2,при това различни теста да са ми положителни и това да се дължи на приемания преди това Дуфастон? С приятеля ми доста се постарахме по време на ову-то този месец и много се надявам да има бебче,но гинекологът днес ми каза, че до преди закъснението нищо не можело да се твърди.
Вие на какво мнение сте за Дуфастона и положителните тестове? Благодаря ви в аванс,мили майчета и бъдещи мамички! Laughing

# 1
  • София
не смятам, че се дължи на дуфастона.

# 2
Тестовете за бременност измерват наличието на определен хормон в урината, наречен човешки хорионгонадотропин (human chorionic gonadotropin или съкратено hCG). Този хормон се произвежда от клетки, които принадлежат на плацентата, той навлиза в кръвообръщението когато оплоденото яйце се прикрепи към матката (около шестия ден след оплождането).
Това е от тест за бременност,а Дуфастон представлява заместител на прогестерона,така че според мен си бременна.
Аз с първата бременност си направих тест 2 дни преди предполагаемия МЦ и вече чертичките са на 2 г.
Сега с втората си бременност направих тест 1 ден закъснение и се оказа пак точен.
За видеозон трябва да чакаш около 2 седмици,а ако бързаш кръвен тест. Peace

# 3
  • София
може да си направиш кръвен тест за бременност, той ще покаже...

иначе прогестерон има и в противозачатъчните...по тази логика, всички на противозачатъчни трябва всеки месец да се радват на положителни тестове Wink

иначе при мен се видя на ехото 10-тина дни след закъснението.

А всъщност за какво го пи изобщо този дуфастон?

# 4
  • София
.....но гинекологът днес ми каза, че до преди закъснението нищо не можело да се твърди.

А каза ли ти, че Дуфастонът обикновено предизвиква закъснение?

Все пак мисля, че Дуфастон не влияе на теста, така че тихо честито за двете чертички  Wink

# 5
  • София
Дуфастонът може да предизвика закъснение на цикъл, но не и фалшив положителен резултат. Виж, ако са ти били Прегнил - тестовият резултат може и да е фалшив.
Но при сегашната ситуация - просто си бременна.

# 6
  • Sofia
Не, Дуфастонът не може да предизвика фалшив положителен резултат.

# 7
  • София
.....но гинекологът днес ми каза, че до преди закъснението нищо не можело да се твърди.

А каза ли ти, че Дуфастонът обикновено предизвиква закъснение?

Все пак мисля, че Дуфастон не влияе на теста, така че тихо честито за двете чертички  Wink

зависи как се пие точно. аз съм го пила 3 месеца за регулиране на цикъл  и за да ми идва съвсем навреме Wink

# 8
Много жи благодаря за отзивчивостта!Дано наистина съм бременна.Толкова много се надявам Praynig
Колкото до това,защо го пих Дуфастона-ами,предписаха ми го за малко по-точна менструация.Сега за първи път го пих 10 дни,и то съм го започнала след евентуалното зачеване.
Побърквам се вече-искам да разбера какво става.
По принцип днес трябваше да ми дойде и от вчера усещам придърпване отвреме-навреме много,много ниско долу,но още не ми идва.Дали от начална бременност може да е това придърпване вече 2 дни?Досега никога не съм усещала такова,дори и преди цикъл.
Успех на всички и благодаря за окуражаването! Peace

# 9
И аз смятам, че си бременна. Честито!

# 10
Не мисля,че Дуфастона е повлиял по някакъв начин на теста ,по скоро си бременнна Grinning

# 11
  • София
Джуджка - може като нищо да си бременна Simple Smile
За да си съвсем сигурна - отиваш и си пускаш днес/утре кръвен тест и ще знаеш....

# 12
Чул ви Господ,момичета!Знаете ли дали на гладно се прави кръвния тест за бременност?И дали няма по-евтин от 35лв. в Цибалаб,че съм пред заплата?? Embarassed

# 13
  • София
Чул ви Господ,момичета!Знаете ли дали на гладно се прави кръвния тест за бременност?И дали няма по-евтин от 35лв. в Цибалаб,че съм пред заплата?? Embarassed

Не, не е на гладно. Няма отношение храната към този тест. В Рамус мисля, че беше 20 лева.

# 14
  • София
 Не знам за гладното...нещо ми се върти, че тук съм чела момичета и следобяд да си го правят, така че надали зависи и имаш резултата след 2 часа, иначе - може би ако ти дадат направление(ако може да се мине по ЗК), но Цибалаб си е скъпа по принцип, така че може би в друга лаборатория ще е по-евтино...

Пожелавам ти наистина да си бременна Simple Smile и да се похвалиш Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт