Фетална ехокардиография - защо, кога, къде?

• 347 923
  • 844
  •   1
Отговори
# 315
Мда, Мими, детският кардиолог е най-добрият за оглед на сърчицето... Останалите и на 20 Д да го гледат, пак може нищо да не видят.... И при мен, на 4Д - 1 час в клиника "Малинов"- др Сигридов и д-р Михова 3 пъти ме гледаха. Бяха невероятни - наистина са много добри - още в 13-тата седмица ми казаха пола на плода и ми казаха, че няма малформации... Но, те не са детски кардиолози и явно заради това не са забелязали ВСМ-то при нас.... Затова следващият път, дай Боже Simple Smile , освен при тях за ФМ, със сигурност ще отида и на Фетална Ехокардиография при добър детски кардиолог със сигурна апаратура - а такива явно има само в НКБ, клиника "Надежда" и май в МЦ "Фемина" !

Последна редакция: пт, 09 авг 2013, 23:10 от rosefromstars

# 316
newsm10
Разбира се, но предния път ме гледаха на 4Д и чак пък изобщо да не забележи че сърчицето му нещо не е наред...Sad

Съжалявам мила  spoko

# 317
  • Пловдив
Момичета,от коя до коя седмица е най подходящо да се отиде на ФЕ?  Hug

# 318
  • София

след 21-22 седмица

# 319
  • Пловдив

след 21-22 седмица
Бамби Hug

# 320
Колко струва преглед без  направление на голямо детенце (3г) при коментираните специалисти от НКБ? Ако може и конкретно име?

# 321
При който и да е детски кардиолог в НКБ без направление - 100 лв. , при доц. Велковски - без направление - 120 лв. - сумата включва всичко - преглед, ЕКГ (при необходимост), ехокардиография.

# 322
При който и да е детски кардиолог в НКБ без направление - 100 лв. , при доц. Велковски - без направление - 120 лв. - сумата включва всичко - преглед, ЕКГ (при необходимост), ехокардиография.
Благодаря  Hug

# 323
  • София
ние при д-р Маринов платихме 60лв, но прегледа беше на бебе на 3 месеца  Rolling Eyes
с направление не платихме нищо.

# 324
Бебо беше на 5 дни и пак платихме 100 лв. първоначален преглед при него въпреки че бяхме с линейка от родилното миналата година...

# 325
  • Варна, морето, сините вълни...
Еха как така бе  Shocked Мони също линейката го закара от родилното във Велико Търново до НКБ и нищо не сме плащали, аз дори не съм си държала детенцето  Cry Карахме с колата зад линейката, лекарката го взе и го занесе, не съм влизала когато го преглеждаха Sad сега като се сетя и ме е яд на мен защо съм била толкова тъпа и не съм се натискала да отида....явно съм била толкова стресирана че не съм знаела къде се намирам.

# 326
Мими, явно вие сте били в спешно състояние и затова не сте платили нищо. Така бяхме и ние - спешен случай с изгарянето, а в Бургас няма отделение по изгаряне и нищо не плащахме тогава. Но, от родилното в София - две майки със секцио с новородени бебчета на 4-5 дни, ни закараха с линейката за преглед в НКБ - не е спешно състояние, а просто преглед поради шумчета на сърцето и затова трябваше да плащаме. И двете си плахиме на касата по 100 лв. (то още нямахме и педиатър за направления Simple Smile)) , а и за да ни приемеха веднага трябваше да сме на частно, защото не бяхме спешен случай, а само за консултация-преглед...), е, имахме поне късмета, че доц. Велковски беше там и той видя бебо без допълнително заплащане. А, когато имаш направление от педиатъра за детски кардиолог - се заплащат 60 лв. за ехографията... Когато имаш направление 3А от детски кардиолог за ехографията, тогава може и нищо да не се заплаща... или се заплаща само прегледа при доктора (когато трябва и ЕКГ), но зависи от бюрокрацията им, защото няма как да ти издадат в едномесечен срок две направления с еднакъв код... Когато е спешен случай, тогава нищо не се заплаща, поне аз така знам... а, как се определят с точност спешните случаи - май е на общо-избирателен принцип.... бебо имаше силен шум, посиняваше от време навреме, след третия-четвъртия ден - повръщаше, имаше обрив и даже едното му око хлътна и се изкриви половината от личицето му, а зеницата на едното му оченце се разшири много и му правиха трансфонтанелна ехография - но, явно не бяхме спешен случай.... при нас имаше и вариант да ни оставят (една доцентка там настояваше, че трябва сами да се оправяме, като даже за прегледа не искаше да се обади по телефона в НКБ за да запази часове, защото за преглед, дори и платен, се чака със седмици) от родилното сами да си уреждаме прегледа и превоза до НКБ, което за родилки и то от други градове, беше абсолютно невъзможно за нас (нито телефони на НКБ имахме за да запазим часове, а и да запазиш час ще ти дадат поне за след седмица - по 400 км. на седмица с родилка и новородено бебе...., а и дори да успееш да запазиш час - родилки с новородени по автобусите и такситата (все пак не сме толкова богати мъжете ни да ни чакат на хотел с колите си в частни гаражи в София със седмици-преди това бяхме и в патологична бременност две седмици), просто не ми се мислеше...чудех се на тази "доцентка" неонатоложка дали е нормална или е от "малцинствата" и затова за нея са напълно нормални подобни приказки...) - та затова съм много благодарна на обикновените лекарки от родилното, че уредиха превоза и прегледа, а че си платихме в НКБ - не беше от значение...
Ох, като си спомня, благодаря на Господ, че оцеляхме през този период и че все още се намират добри, макар и не с височайши степени, лекари! Всъщност, като се замисля, то повечето добри, всеотдайни и прекрасни специалисти там бяха просто лекари без каквито и да е степени....
Ето и заради подобни случаи е много важна феталната ехокардиография в НКБ - при някакво съмнение, когато родилката се е проследявала там и(ли) просто за преглед на новороденото веднага ще дадат час след раждането на бебчето за преглед и няма да има част от притесненията като моите по-горни...

Последна редакция: пн, 19 авг 2013, 10:19 от rosefromstars

# 327
Ясно! Наистина беше спешно състояние, все пак беше на 22 дена, преди това го лекуваха от пневмония и никой не беше разбрал за проблема...както и да е, да са ни живи и драви от тук нататък дечицата, геройчета са те  Hug

# 328
  • Пловдив
Момичета,кога е най подходящо да се обадя на док.Велковски? Как се записват при него часове? В клиника ли звъня или лично на него?

# 329
Може на регистратура, може и лично на него да звъннете! Ако е с направление чак за януари записват часове (ако не и по късно вече). За платен прием нямам представя предпопалага поне 1-2 седмици по рано.

Аз звънях лично на д-р Маринов и се уговорих с него за ФЕ!

Общи условия

Активация на акаунт