Фетална ехокардиография - защо, кога, къде?

• 347 864
  • 844
  •   1
Отговори
# 420
Благодаря отново!   bouquet
И спирам с глупавите въпроси Blush Mr. Green Hug

# 421
Здравейте.Възможно ли е да се направи ФЕ в 38-ма седмица,или трябва след раждането?

# 422
  • София
Здравейте.Възможно ли е да се направи ФЕ в 38-ма седмица,или трябва след раждането?

За можене защо да не може, но дали има смисъл...

# 423
Питам,понеже имам следния проблем:когато ми правиха ранната ФМ преглеждащата лекарка каза,че около сърцето на бебето имало течност,която била в рамките на нормалното,но било важно при следващия преглед да се обърне внимание,дали  не се е увеличила.Когато бях на късна ФМ казах за това,но лекарката/която беше друга/ отвърна,че плодът бил много свит и тази поза не позволявала да се прегледа сърцето.Докторът,който ми води консултациите ми обясни,че няма за какво да се притеснявам,но днес бях на консултация при доктор Жекова в Окръжна болница,понеже смятам да раждам  там /терминът ми е на 2-ри юни/и тя каза,че задължително трябвало да отида в 3-та Градска на ФЕ.Там обаче има свободен час чак след седмица и до тогава няма да  спя...Имах много лека бременност,иследванията са ми отлични,нямам наследствена обремененност...моля за мнение от някой от лекарите във форума,трябва ли да се плаша,какви са последиците от тази течност?

# 424
Здравейте, искам да ви попитам дали някой от вас е ходил на ФЕх при доц. Карагьозова. Бях при нея в 12 и 18 г.с на ФМ. На втората се оказа, че има някакъв проблем с кръвния поток на еднаа клапа на серчицето на бебето и ме вика в 20гс при нея за ФЕх. Изпса ми аспирин протект, флебодия, огесан, магнерод и пентоксипиланин. Накара ни да си направим и изследвания за вродени тромбофилити. Въпроса ми е дали някой е ходил при нея за ФЕх, че не мога да намеря биографията й. Препоръчана ми е от АГ, който ме следи и ми каза че цял живот се занимавала с фет морфологии.

# 425
  • София
Аз ходих при нея на ФМ, на мен лично ми допадна. През цялото време се шегувахме, беше много мила.Преглежда ме около час, но моят случай е по-особен и се налага да се гледа доста  Rolling Eyes Вика ме след 3-4 седмици на още една и каза, че тогава колежката им, която прави ФЕК ще се е върнала от отпуска, та и за нея ще си запиша час. В генетичната лаборатория в МД ми препоръчаха Карагьозова, както и Марков и Димитрова(тя работи с Карагьозова във Фемина). Има една Томова, тя доколкото съм чела е голям специалист във ФЕК.

# 426
Здравейте, искам да ви попитам дали някой от вас е ходил на ФЕх при доц. Карагьозова.
Здравей, горещо ти препоръчвам ФЕХ да правиш при детски кардиолог, какъвто доц. Карагьозова не е. Аз съм изненадана, че не те е насочила към специалист. Изключително доволна съм от д-р Маринов.

# 427
  • София
Да, тя не е кардиолог.
Евтимова е кардиолог във Фемина. И един мъж, май Спасов  newsm78
Аз вече имам час за ФЕК при Евтимова там, 80лв е, за който го интересува  Peace

# 428
  • София
Д-р Спасов се слави като отличен специалист, така съм чувала.

# 429
  • София
Била съм при Спасов от Фемина, доволна съм.
Предполагам, че ФЕТ може да се направи и в 3та градска.

# 430
Моите горещи препоръки са за Проф. Др. Павлова. Тя е в трета грацкар  национална кардиологична болница. Тя е децки кардиолог. повярвай ми една от най добрите в цяла България. УСПЕХ!
П.С. Адрес- ул. Коньовица 65, тел. за записване 921-12-11

# 431
Благодаря ви, момичета за отговорите. Чакам резултати за вродени тромбофилити и ще звънна на Карагьозова да я питам дали тя ще ми прави ФЕх. Дано ме насочи към детски кардиолог, в противен случай ме вика само заради 100-те лв, които ми взима за преглед. А да ви питам Доплер и ФЕх различни неща ли са?

# 432
  • София
В сайта на Фемина пише това 
За оценка на феталното сърце се използва целият арсенал от ултразвукови технологии:
2D-ехокардиография, 3 и 4D-ехокардиография (STIC), доплерехокардиография, М-mode.

# 433
Доплерът е част от изследването при феталната ехокардиография - включва се този режим на апарата и се чува как през съдовете преминава потокът кръв. През сърцето се чува като влакче - пуф-паф, пуф-паф примерно през клапите - ако някоя клапа пропуска се чува как кръвта се връща обратно в сърцето - пуф-паф-шъът и т.н. При кръвоносните съдове, които захранват бебето се чува силен преминавщ поток-кръв - шъъъ, и така нататък. Това е допълнителна екстра на високотехнологичните ехокардиографски апаратури, без която всъщност не е достатъчно качествено и самото изследване. В НКБ работят само с такива.

# 434
  • Бургас
Аз ходих преди около месец при д-р Маринов. Доктора е изключително спокоен, предразполагащ и много мил. Обадих му се на личния телефон и ме записа на преглед за след 2 дни, с удобен за мен час  след като разбра че влизам в 22 г.с. и пътувам от Бургас.

Общи условия

Активация на акаунт