Фетална ехокардиография - защо, кога, къде?

• 347 860
  • 844
  •   1
Отговори
# 435
Sesil би ли ми пратила на лични телефона на д-р Маринов и да ми кажеш колко лв ти взе за ехокардиографията. А той детски кардиолог ли е?
LifeIsBeautiful аз ходя на ФМ в МЦ на МД при доц. Карагьозова и на двете морфологии правеше доплер ( както го обясняваш доплера, мисля че го правеше, а и на документите пише че е правила доплерово изследване). За това си мисля че апарата, на който гледа е нов и хубав и е възможно и тя да прави ФЕх.

# 436
  • София
Тя не гледа ли кръвния поток на пъпната връв  newsm78 Или поне нещо различно от сърцето.
Пуска някакъв апарат и се появява един шумящ и туптящ звук и графика на екрана. Питах я това дали е сърцето на бебето, тя каза, че не е проверявала нещо друго. Сърцето го гледа, както и краката, ръцете-как са му камерите, доколкото се вижда.

# 437
Здравейте! Да попитам, защото не успях да намеря отговор в нета. Сега се връщам от ФМ във Фемина и виждам, че на листа пише "в лява камера хиперехогенен фокус". На излзиане от кабинета питах докторката всичко наред ли е и тя каза " ДА" .... В заключението пише , че препоръчва Биометрия с доплер в 36 г.с. Правила съм и 3-те ФМ и сега вижда подобно нещо ? Някой може ли да ми каже какво точно означава хиперехогенен фокус ? Аз, че ще запиша час за ФЕ - ще запиша, но до тогава ...... #Crazy

# 438
Това, според мен, означава, че се установява от ехографското изследване нееднороден фокус в лявата камера, което често е просто допълнителна ембрионална /миксоматозна / тъкан  в камерата и често се среща при дечицата. Необходимо е все пак, допълнително изследване ЕхоКГ за всеки случай, когато са ви казали.  Hug
п.п. според мен, най-добре е да направите изследването в Националната Кардиологична Болница

# 439
  • София
Може би, не е искала да те плаши излишно, затова ти е казала, че всичко е ОК, но  е записала, че се препоръчва и друго изследване.

# 440
Благодаря ви за отговорите! Аз се обадих на докторката и говорих с нея - оказа се съвсем различно от това, което очаквах - "било останало от предната жена и не се отнасяло за мен, но вече съм си била тръгнала и не могла да ми каже ...."  #Crazy  ooooh! за какво си говорим ?!?!?!....... Аз все пак ще си запиша час за преглед, за да отхвърля и останалия малък процент съмнение ...

# 441
Здравейте, момичета. Туко що звънях в кабинета на Гладстон да си запиша час за ФЕх и ми казаха чак след 15.09, а аз трябва най-късно до края на другата седмица да отида. Някоя от вас ходила ли е в НКБ за преглед с предварително записване на часове ли става или отиваш и чакаш?

# 442
Аз ходих миналата седмица в НКБ при др. Велковски. Бях си записала предварително час и той викаше по списък чакащите. Обади се да питаш за кога и за кои лекари има свободен час.

# 443
Обадих се и ми записаха час за сряда за доц Павлова? Дано всичко е наред

# 444
  • София
Здравейте!
И аз мисля задължително да направя ФЕх. Пада се да е в края на септември или началото на октомври, по-скоро ще се опитам да е през октомври, защото на 30.09. съм на ФМ.

Насочила съм се към д-р Велковски от III-та градска. Бихте ли ми казали колко по-рано се записва час, с направления ли работи или е на частен прием? Ако е с направления, от кой се взимат - от личния лекар или от АГ?

Благодаря! Hug

# 445
До колкото знам този преглед е платен, поне аз си го платих 60лв. За часа аз  бях звъннала в понеделник и ми дадоха първия свободен час за сряда, но при доц. Павлова (не съм очарована от нея). Най-добре звънни на регистратурата към средата на септември или в началото и питай за час. Те ще ти кажат дали може или да изчакаш.

# 446
До колкото имам информация д-р Велковски е в отпуск от 3та градска до края на месеца.
И също така знам, че при него часовете вървели с месеци напред.
Но вие се обадете и попитайте.
Аз днес бях на ФМ при д-р Врагалева от МЦ Фемина.
Всичко с плода е наред, но се видя една бяла точка на лявата камера в сърцето.
Каза ми, че това се срещало при много дечица и с напредването на седмиците само се разсейвало, но за всеки случай ми препоръча превантивна ехокардиография.... не е задължително, а пепоръчително. И сега се чудя към кой специалист да се обърна...

# 447
  • София
Преди около седмица се записах за ФЕх при д-р Велковски за 7.10. Казаха ми, че до 23.09. (примерно) е в отпуска, а часът, който ми дадоха бил първият свободен. Мен лично ме устройва тази дата. Peace

# 448
Аз успях да си запиша в частния му кабинет за следващата седмица (когато звънях), а в 3 градска нямаха за месец напред свободни часове. Ако някой бърза пробвайте в частния "Св. Петка" до 20ДКЦ (Красно село)

# 449
  • София
Не съм знаела, че предлага и частен прием. Изследването така и така е платено, щях да предпочета на частно да ме прегледа, пък дори и да е малко по-скъпо...някакси ми се струва, че когато отидеш на частно ти обръщат повече внимание. Разбира се има и изключения, моят АГ например. Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт