ЯНУАРСКИ бебешки дневници - том 6

• 29 917
  • 751
  •   1
Отговори
# 615
Аз пък за сефте кърмих навън  newsm44

Вироглавка в тоя филм "Първия плач" една мексиканска акушерка разказваше за странните взаимоотношения на бебето и делфините, говорели на един език едва ли не... сега твойте думи потвърждават  Wink Между другото снимките са прекрасни   bouquet

Ние утре ще сме с първи Петнаксим Wink

Мамо Це аз преди много се притеснявах като ревне някъде Дияна, сега си свиркам...ама и тя не реве толкова и да ревне знам как да я успокоя и тъй...по спокойни са нещата вече Wink

Последна редакция: вт, 25 май 2010, 22:06 от Анонимен

# 616
Привет!  Hug

Напоследък ми прави впечатление един странен рефлекс на моето бебе, та искам да ви питам дали някой от вас се е сблъсквал с нещо подобно: има моменти в деня, когато в хоризонтално положение изведнъж си опъва тялото - май тръгва от единия крак, после се изпъчва в кръста леко нагоре, главата настрани, а понякога си пипа и ухото... Например, иска да яде от гърда, поставям го в поза, обаче се появява този странен рефлекс... И не може веднага на секундата да се върне в нормално положение и следователно не може да засуче. Това го дразни и започва да мрънка, да нервничи. Не се случва само преди кърмене, ами по принцип. Вдигам го на ръце във вертикално положение и проблемът отшумява.
  На преглед при новата педиатърка в София сме чак следващата седмица. Затова ви питам дали знаете на какво се дължи това?  Thinking  През нощта нямаме такъв проблем. Но през деня се случва понякога.
  Вито е от дългите бебета - преди 3 седмици като го мерихме беше 66 см и 60 кг. Няма корем, не е пухкаво бебе. Иначе е весел, изглежда ми здрав. Не мога да разбера това от никненето на зъби ли е, нещо с гръбначния стълб ли е, какво ли... Миналата седмица се обадих по телефона на една приятелка педиатърка в София и тя смята, че е отбиване. Но на мен не ми се струва. Той все така си търси гърдата, когато е гладен.

Лека вечер на всички!

# 617
sunrise7, нещо като мост ли прави? Огъва се, като се изтласква с крачета и извива главичка на страни? Ако това имаш предвид, не е отбиване със сигурност, баткото правеше така на 3-4 месеса и Светозар прави същите движения понякога и преди кърмене или като е нещо раздразнен. Но няма нищо общо с отбиването. Тук можеш да прочетеш за движенията на бебетата по месеци: http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=22516.0
И малко от форума: http://www.bg-mamma.com/index.php?action=printpage;topic=357969.0
Общо взето мненията са, че това движение предхожда обръщането, така бебето си тренира гръбначните мускули.  Peace

Той все така си търси гърдата, когато е гладен.
- Точно така и Светозар търси цицата.  Grinning

Последна редакция: вт, 25 май 2010, 22:44 от little rabit

# 618
sunrise и Божо прави така, но никога преди кърмене, по-скоро като е раздразнен, както казвa Little rabbit, обикновено като го обличам или при смяна на памперса.  
  Вито е от дългите бебета - преди 3 седмици като го мерихме беше 66 см и 60 кг. Няма корем, не е пухкаво бебе.
при тези килограми, как няма корем  Wink

# 619
Aко е движението което описва little rabit и Дияна го прави  Wink

Между другото ако документите за майчинство за ми подадени около 10ти май, кога да си чакам първия превод?

# 620
  Вито е от дългите бебета - преди 3 седмици като го мерихме беше 66 см и 60 кг.

love001  love001  love001

# 621
  • Чехия
Aни има нещо подобно и при моето дете, но мисля, че е волево.... little rabit страхотна табличка.  Hug

# 622
Сънрайз, как 60 кг?  Shocked  Wink  Joy Не ми Фкарвай комплекси...

Иначе това, което описваш го прави и моята щерка (или нещо подобно)... Опира си краката в ръката ми, докато я кърмя или се опитвам да я кърмя и се избутва, изпъва се та чак се огъва, търси уж гърдата, ама и да я намери дръпне един път и повтаря съчетанието  Confused. Този номер обаче не го прилага на шишето... Питай и лекар разбира се, но според мен е излишно да се притесняваш  Peace.

Говорих с нашата лекарка днес - тя каза, че Анна вероятно като расте и апетитът й расте и губи търпение да суче, т.е. като е гладна няма търпението да суче, за да се засити, ядосва се и поради тази причина се отказва от кърменето... Каза още да продължавам да опитвам, дори да пробвам да давам шишето в началото и като си засити първоначалния глад да сменям шишето с гърда... Важното обаче било и тя и аз да сме доволни, защото сега започва времето за "обучаване" на бебчето и е добре физиологичните му нужди да са задоволени, за да се развива ментално  Whistling...  За ваксините - синфлорикс има за всички, родени след 01.01.2010. Тъй като ние сме "изпуснали" времето да го сложим, а тя е против да го бие заедно с пентаксима, предлага да слагаме синфлорикс след седмият месец, т.е. след противохепатитната в 6-ия месец, бебка ще почива един месец и тогава ще й слагаме синфлорикс...  Peace

Благодаря за комплиментите за снимките, но за тях нямам много принос - дело са на нашия татко.

Момичета, имам въпрос някой ползва ли термос или нещо такова, което да поддържа температурата на водата за АМ и да е доволен от него? Въобще споделете какво ползвате, когато сте на път или навън...  

# 623
 Hug Благодаря на всички за пожеланията
Димана и Иван са болни Ill. От вчера са с ужасна кашлища, за която бях споменала, че я има Димана, а днес се сдобиха и със сополи.Толкова ми е мъчно и притеснено.Ходихме днес по лекари за щастие не е нищо сериозно, чисти са им дробчетата, но изписаха един куп лекарства. Много се давят милите нали не могат да отхрачват и всичко гълтат пак.Димана на няколко пъти повърна, гърлата са им зачервени и са доста кисели. Да не говорим за нея че пак не иска да яде- в 19ч изяде 50 мл и не иска и да чуе за повече ooooh!
sunrise7 за съжаление при нас такива "пози" не е имало, но се надявам всичко да е наред
Герганчето моите документи са подадени на 12,05 и днес си получих превода Money
ivalex на приказно местенце живеете, с приказни дечица ............
О забравих да се отчета от прегледа - Иван е 6,800/64 см, Димана 5,200/52 см
Спокойна нощ ви желая

# 624
Момичета, имам въпрос някой ползва ли термос или нещо такова, което да поддържа температурата на водата за АМ и да е доволен от него? Въобще споделете какво ползвате, когато сте на път или навън...  

Аз съм ползвала подобни неща за пътуване и за разходки.....Едно време бяха допотопни тези, които аз съм ползвала, но бях много доволна. Запазваха ми топла водата за 3 часа.....Сега напредъка при тези артикули е толкова голям, че няма начин как да не си доволна.......

# 625
stasina за памперсите бях чела, че пропускането рядко се дължи на неправилно слагане, по вероятните причини могат да бъдат неправилен размер или модел, обясняват, че различните памперси били различни като модел тоест за деца с по-шишкави крачета или коремчета, по-слабички и т.н, просто бебенцата имат различна структура и от там трябва да пробваш различни марки за да разбереш кои са вашите памперси (ако се сетя за сайта където го четох това ще пусна линк)
Sunrise7 при нас такова движение няма, но не мисля че при ръст 66 и тегло 60кг е дългичък Heart Eyes
оbi4anka дано бързо да се оправят бебоците, на мен ми е мъчно като чета, а за теб не знам Praynig

# 626
obi4anka, това е вирус и Светозар е с кашлица, но няма температура.И аз го водих на 4 различни доктора, диагнозата от бронхит в крайна сметка се оказа само ОВИ. И на мен ми бяха изписали един куп лекарства, дори направиха на бебето абсолютно ненужно кортизонова инхалация, в крайна сметка в момента е само на сиропче Проспан за отхрачване и Стеримар за прочистване на носа. Да ти кажа много голям ефект има от аспиратора за нос, изсмуква идеално сополите и после като напръскаш със Стеримар, нослето идално се отпушва. Аспираторът е Marimer - с накрайник за нослето на бебето и друг, който поставяш в устата си изсмукваш сополите. Горещо ти го препоръчвам, струва само 10 лв. Ние изкарахме две нощи, в които Светозар се будеше на 2-3 часа, но с аспиратора нещата се оправиха и миналата вечер си спа като къпан.  Peace

# 627

Аз съм ползвала подобни неща за пътуване и за разходки.....Едно време бяха допотопни тези, които аз съм ползвала, но бях много доволна. Запазваха ми топла водата за 3 часа.....Сега напредъка при тези артикули е толкова голям, че няма начин как да не си доволна.......

И аз ползвам термос за разходките, до три часа се запазва що годе температурата, но не повече...

Сънрайз, и моя Ицко прави подобни движения понякога  Rolling Eyes Евала на Вито, на 4 месеца, а тежи колкото мен, явно добре го храни мама - ето на това аз викам хранителна кърма, не като на'ште - 6-7-8-9 кила  Joy Joy

Вироглавка,  и на нас това с нетърпението ни го казаха, въпреки че сме с шише  ooooh! Голямо нервене и опъване пада, накрая се разревава и ме гледа много жално  Tired

Бързо оздравяване на всички болни бебчета!  Hug

# 628
Памперс са супер за момченца  Wink. Но за девойчици не са....  Mr. Green Ако ги отвори и погледне човек към светлината, става ясно защо ...

Обичанка, дано дечицата се оправят бързо!  Praynig

И аз имах "допотопен" термос за баткото... Peace Идеална работа вършеше.  Wink Обаче го счупих и сега съм в чуденка откъде да си купя или  какви са новите технологии...

# 629
Благодаря на всички за отговорите!  Hug  Успокоихте ме. Вито още не се е научил да се обръща и явно се подготвя за това, а и както пишете, се получава, когато е нервен или уморен.

Ох, ама и аз съм една...  doh  Какви 60 кг!! Разбира се, че става дума за 6 кг.  Joy

little rabbit
, много полезен линк и табличка!  Heart Eyes

Обичанка, бързо оздравяване на Димана и Иван! За мене те са нещо като талисманите в нашия форум.

viroglavka, леле, като гледам тези педиатри ще дупчат децата ни почти всеки месец с ваксини...  

Hug

Общи условия

Активация на акаунт