Махане на памперс в яслата

• 6 291
  • 19
  •   1
Отговори
Госпожите ми предожиха да занеса една чанта с дрехи и да махнем памперса. Малкият е на година и 10 месеца. Притеснява ме,че времето още е много променливо, пък и е само една лелята...да не би да го държат мокър. При вас как беше? Защото само събота и неделя да го махаме , а в понеделник пак да го слагаме мисля няма голям смисъл....

# 1
Госпожите ми предложиха да занеса една чанта с дрехи и да махнем . Малкият е на година и 10 месеца. Притеснява ме,че времето още е много променливо, пък и е само една лелята...да не би да го държат мокър. При вас как беше? Защото само събота и неделя да го махаме , а в понеделник пак да го слагаме мисля няма голям смисъл....

Моята сега стана на 2 и още е с , говорих с учителките, което казаха, че основно с децата, които септември минават в първа група се занимават, от есента с нашия набор. Аз мисля обаче, че Август месец, докато е с мен през отпуската би трябвало да свикне, сега изобщо няма никакъв ефект, събота и неделя на адаптора, от понеделник в яслата с , ами нищо не се получава, няма навик да си казва. Така че не се притеснявай, до лятото има време. Аз си мисля, че много лесно може да настине с   на ден...докато го преобуят и т.н. Малки са, колко им трябва и имунната система им е слаба още. Както и да е, желая ти бързо свикване без , когато и да стане   bouquet

# 2
И на мен това още отсега ми е болна тема. Моят син е много мъничък още, за да се тревожа насериозно, но вече сме приети на ясла, от наесен ще трябва да се замисля по въпроса с пампите, че вече ще сме на годинка и половина. Много се безпокоя дали наистина не ги държат мокри дечицата. Sad

# 3
Притеснява ме,че времето още е много променливо, пък и е само една лелята...да не би да го държат мокър.

Не бих била толкова мнителна. В крайна сметка те са ти предложили, не ги караш ти. Щом са преценили, че могат и искат да се справят, а и детето според тях е готово, какво има да се чудиш. Възползвай се.
Попитай и как точно се държат и какво правят за да може в събота и неделя да действаш по същия начин и да не обърквате детето, за да може да свикне по-бързо и безболезнено.
Успех!

# 4
Ако режима е като в нашата ясла, няма кога да държат детенце мокро. Те горе-долу през един час са на гърнетата, така че много бързо свикват да пишкат там. Синът ми безболезнено свикна и сам си махна пампера за през деня (даже в яслата и не спи с пампер от миналото лято), вярно че беше по-голям на 2 г. и 3 м. Разговаряй с персонала за всичко, което те притеснява.

# 5
Щом са ти предложили непременно се възползвай.
Няма да оставят детето ти мокро.
Ако има съгласуване между родителите и яслата, махането на памперса е доста бързо.

# 6
Ще използвам последната реплика в перифраза, че по принцип съгласуването м/у родители и персонал според мен прави адаптацията на хлапето много по-лека: във всяко едно отношение.

# 7
И на мен ми помогнаха в яслата с махането на памперса ( преди месец). Уточнявам, че дъщеря ми беше на 2г2м и вкъщи не искаше и да чуе за гърне. Naughty . Казаха ми да занеса резервни дрехи и да почваме.
Първи ден: занесох 5 комплекта резервни дрехи....в края на деня всичките бяха напикани.... ooooh!
Втори ден: само един комплект мокър.... Crazy
От там нататък - няма и помен от напишкани гащи. Чак не можех да повярвам, че стана толкова бързо и лесно. Mr. Green

Така, че опитай щом ти предлагат. Ако видиш, че не става, връщаш памперса и след 2-3 месеца ще пробвате пак. Hug

# 8
Синът ми се научи да ходи на гърне за 2 седмици, когато тръгна на ясла (на 2 години точно). Преди това не искаше и да чуе за гърнето, всичките ми опити бяха безуспешни. Там примера от другите деца + професионалния подход изиграха решаваща роля. За по-малко от месец махнахме и нощния памперс. Сега малкият ми син е на 1 год. и 11 мес., от септември ще е на ясла и аз вече опитвам да махна памперса. Изненадващо леко се получава и се надявам докато дойде време за ясла, да съм се справила сама.

# 9
  • Сф
Хм , в нашата ясла пък на обратно. Тъкмо бях я посвикнала на гърне и там я отучиха. Сега съм я спряла за юни, юли и август и смятам да я науча. Ние сме на 2,3г. Последни сме в кварталната градинка  с памперс Blush, но не се притеснявам много. Като гледам в яслата ни има и 3 годишни с памперси. Чак се учудвам, че има ясли, в които ги учат на гърне #Crazy Peace

# 10
  • в Надежда-та
В нашата градина Директорката е забранила памперсите.

# 11
В нашата градина Директорката е забранила памперсите.

В смисъл? Децата на 1 год. също им е забранено да са с памперс ли  Shocked

# 12
И на мен ми бяха казали, че ако до първа група не се е научил на гърне, няма да го приемат в градината. Памперси в градината не сменят, само в яслата.

# 13
И на мен ми бяха казали, че ако до първа група не се е научил на гърне, няма да го приемат в градината. Памперси в градината не сменят, само в яслата.

Първа група ясно, аз си помислих, че става въпрос за яслените групи, детенцето на авторката е на годинка и 10 месеца. Аз съм в грешка.  Peace

# 14
  • в Надежда-та
Думи те й са: "Памперсите са до входната врата". Доста майки съм засичала, които след като си взимат децата им слагат памперси.
Сина ми в като тръгна (1г.9м.) се напикаваше по време на следобедния сън и им бях предложила да му слагат памперс (бях махнала дневния, когато го пуснах на ДГ) и категорично ми отказаха, казаха, че имат свободни легла и не е проблем да го преоблекат и да го сложат в друго легло.

Общи условия

Активация на акаунт