Строеж-къде, как, колко? Тема за взаимопомощ-16-ти том :)

• 72 688
  • 737
  •   1
Отговори
# 570
  • Банкя
SvetlaK И нашият е на север, но то на едно стълбище май не му трябва повече. Wink

Rени Нашето стълбище съм го предвидила 100см, не знам дали архитектът ще го промени, но тъй като в по-голямата си част е с две плътни стени отстрани, та предпочетох да е поне 1м. Grinning
Това е идейно с луничките на стъпалата, ще помисля и върху такъв вариант. Peace

Ljuboznatelna  Sad Ще мога да я погледна чак довечера снимката, но много ти благодаря, че си се сетила за мен. Hug
А ти имаш ли идея, какъв ще ти е парапетът на стълбището, както и тези ръкохватки на стените? Thinking Аз още го мисля...

# 571
От снощи съм в чудене, а с архитекта още не можем да отидем на място, та исках да получа съвети и предложения от вас Praynig Hug
Ето снимка на ниво сутерен,

което ще се използва за лятна дневна. Като видях построените 2 тухлени колонки и реших, че не ги искам да ми пречат на отворения поглед към полянката ( тя в момента е засипана с купища пръст) и сега се чудя как да направим остъкляването без тях. За момента са предвидени 3 двойни врати по 160 см, но ми се иска друго, което да оставя максимално празно и свободно отворено пространство. Някакъв вид чупеща дограма или приплъзване с повечко тесни крила, че като се съберат да не заемат много от ширината - нямам идея Thinking newsm78

Последна редакция: ср, 14 юли 2010, 15:15 от Asinka

# 572
  • густо майна Филибето
Акси , извинявай, не съобразих. Ето пак:

Стълбата още я мисля как точно да е, защото най-много ми се иска да си е открита, за да имам усещането за простор. Обаче искам и гардероб и сега се чудя под високото й рамо ли да го пъхна, или пред стълбата. И в двата случая не мога да ползвам цялото пространство под нея, заради формата. Ако е отпред си решавам проблема с парапета, защото едното дете ми е с проблем и ми трябва много устойчив парапет. От друга страна съм се влюбила в няколко парапета и си мисля колко ще е хубаво да си имам видим парапет. Нещо като тези:

http://img227.imageshack.us/i/stairs70.jpg/
http://img195.imageshack.us/i/stairs76.jpg/

Този също ми се струва интересен, друг стил http://img196.imageshack.us/i/stairs35.jpg/
Като се има предвид, че това е от последните неща, имам доста време за мислене, може да реша друго. Wink

Asinka , какъв разкошен изглед и какъв екран, направо ти завидях Simple Smile Това 6 метра ли е? Ако събираш пердетата на колоните, няма да те дразнят. Ако имаш пердета де Simple Smile Така или иначе ще се налага да ги събираш някъде и това отнема от прозореца, а в двата края по 6м нагънат плат... Thinking Леле, невероятна гледка! Супер!
Аз бях питала тука за чупещи и плъзгащи, май отварящите са си най-добре.

# 573
Ами да - почти 6 метра е - тухлените колони в момента са 2 по 40см и 3х160см отвори. Идеята е да няма пердета - всъщност този сутерен е под хола и терасата на горното ниво, та по-скоро ще е за съвсем лятно обитаване - изток (сенчесто). Въобще искам да ми е слято помещението с двора. Затова не ми се искат никакви колони да ги обикалям и да ми пречат на гледката Rolling Eyes

# 574
  • густо майна Филибето
Това дали не е подходящо? http://www.glasslux.hit.bg/

# 575
Ами да - почти 6 метра е - тухлените колони в момента са 2 по 40см и 3х160см отвори. Идеята е да няма пердета - всъщност този сутерен е под хола и терасата на горното ниво, та по-скоро ще е за съвсем лятно обитаване - изток (сенчесто). Въобще искам да ми е слято помещението с двора. Затова не ми се искат никакви колони да ги обикалям и да ми пречат на гледката Rolling Eyes

А на какво ще се крепи плочата? Не че тия тухлени "колони" са сериозна подпора, но все пак?

# 576

А имаш ли идея какви са цените на този вид дограма/без профилите/  newsm78 Изглежда много добре.

# 577
  • Банкя
Ljuboznatelna Трогната съм!  bouquet Много ти благодаря!
А снимката-къщата е направо страхотна. Така си го представям - бежово с бели кантове. Grinning

От парапетите харесат този с 3-те пръчки на стъпало. Peace
Иначе при мен има стена на средното (най-дълго) рамо, защото на тази стена е камината.
Под най-високата част и малко встрани ми е тоалетната за гости.
Много е вероятно голяма част да остане неизползваема (в долния край), но ще го реша по време на изпълнението. Wink

Asinka Страхотен изглед! Grinning
Ако те дразнят колоните - махни ги, но се консултирай с конструктора, защото най-вероятно те поемат част от натоварванията на плочата над тях и ще трябва по-голяма греда, за да може да отпаднат те.
Иначе показаните от Ljuboznatelna стъкла тип хармоника за красиво решение, но май и преди писах, че според мен не са много практични. Naughty
Май по-добре е плъзгането. Thinking
Предполагам, че във фирма за дограма биха ти разяснили плюсовете и минусите на различните варианти. Peace

# 578

А на какво ще се крепи плочата? Не че тия тухлени "колони" са сериозна подпора, но все пак?

И аз това забелязах. Асинка, трябва да консултирате с конструктора, само той може да ви каже кое и как ще стане. Peace Освен това стъклата трябва да са специално подсилени. Нагоре как ще изглежда? Ще има ли нещо непосредствено над стъклената стена?

# 579
  • густо майна Филибето
Тези колони само от тухли едва ли носят нещо, иначе щеше да има стоманобетонови. Може би гредата е 6м? Напълно изпълнимо е.

А имаш ли идея какви са цените на този вид дограма/без профилите/  newsm78 Изглежда много добре.

Нямам представа, но има телефон, дано са отзивчиви.
Аз нали съм любознателна, порових да видя каква е системата - ето така се събират:

Правят ги фирми за алуминиева и пвц дограма. И тук ги има: http://euroglass-bg.com/galeria-stakleni-plazgashti-vrati.php

Последна редакция: ср, 14 юли 2010, 16:23 от Ljuboznatelna

# 580
Тези колони само от тухли едва ли носят нещо, иначе щеше да има стоманобетонови. Може би гредата е 6м? Напълно изпълнимо е.

абсолютно проблем няма с носенето на плочата. Гредата е 50 или 60 см и стоманобетоновите колони в краищата са напълно достатъчни според конструктора Laughing не бих се и опитавала да махам носещи елементи  Joy
по-скоро конструкцията на дограмата е под въпрос........... Wink

# 581

А имаш ли идея какви са цените на този вид дограма/без профилите/  newsm78 Изглежда много добре.

Аз нали съм любознателна, порових да видя каква е системата - ето така се събират:

Правят ги фирми за алуминиева и пвц дограма. И тук ги има: http://euroglass-bg.com/galeria-stakleni-plazgashti-vrati.php

Сигурно е изпълнимо, въпроса е дали е предвидено в конструкцията.

# 582
даа, доста интересен вариант, но и малко опасен - с деца особено тези свободни стъкла - оххх, знам ли Thinking
Другият, разбира се, момент е фасадата - затова и чакам ново решение от архитекта евентуално. Ето сегашното, където първоначално отново не са били такива 40 см колони. Горното ниво на хола е много важно да пасва идеално и да хармонира със сутерена Confused

# 583
.......................
..............

...........................

на една прителка в къщата лятната кухня им е цялата с такива врати, като 3-тата,4 -тата и 5тата снимка.Преди 5-6 години, когато я направиха така гледах като дете в сладкарски магазин, много ми беше интересна схемата на пребирането на прозорците и винагина купон в тях умирах да ги отварям и затварям  Heart Eyes лапешка работа  Joy

ако някой проверява за цени да каже тук и мен ме интересуват  Simple Smile

тук попаднах на още една фирма има и за зимни градини идеи http://www.best-panorama.com/index.php/site/gallery

ето как изглежда един изцяло остъклен балкон http://www.best-panorama.com/index.php/site/glassystem

Последна редакция: ср, 14 юли 2010, 17:01 от ♥VIKI♥

# 584
  • густо майна Филибето
Asinka, много хубаво това! С този вид, борова гора, на изток...На склон предполагам? И в сутерена с шест метра прозорец..Ох....Ах...Останах без думи! Разкажи малко за довършителните - мазилка, керемиди, парапет, вид на дограмата... Praynig

Много исках дневната част и трите спални да са с източно изложение. Обаче нали първо правихме градина, мъжа ми имал точна крачка Wink, и премери колкото му казах, засади една бреза, два пъти, защото първата не се хвана. И като премерих и видях, че не ми стига за източно, а той като се запъна, че не иска да мести бреза за 40лв... Confused Вярно, тъкмо се хвана и тръгна дръвчето, но сега на изток имам хол, кухня и една спалня. На юг и запад за охлаждане ще разчитам на асмата и капаци на прозорците. Три къщи мислих аз. Първата - гледаща на изток. Втората - според новите размери. Третата, сегашна, според ограниченията на закона. И тези на мъжа ми , разбира се - искам това, искам онова...В другия живот дано има и за мен Grinning

Общи условия

Активация на акаунт