Идеи за бизнес-7

• 86 319
  • 736
  •   1
Отговори
# 105
Здравейте,сега се връщам от счетоводител, питах го каква фирма е най-добре да се открие за магазин за дрехи втора употреба,категоричен беше за ЕТ. Колкото съм чела из нета сякаш това вече е остаряла форма,но според него е най-удачна от към данъчна тежест.На патент 20 по квадратурата на магазина (полезната площ), тоест ако е 20кв магазина,данъка ми за година е 400лв,и не се занимавам повече,освен ако не надвиша еди си колко оборот.  Наистина ли ЕТ е най-подходящия вариант,или да се консултирам и с друг счетоводител? 
  И друго питане имам,за този магазин с двама служители общо, лесно ли е воденето на счетоводство, 130 лв ми искат на месец за да го прави той,има ли тук хора,които сами си водят нещата?
Аз съм с ЕТ на патентен данък, имам три обекта-три работника и плащам на счетоводител 30лв. на месец.Като ако мина по ДДС ми искат 160лв.

# 106
Ох,нещо не ми се връзва...тук предлагат регистрация на ЕТ само за 50 лв,счетоводна кантора го предлага за 200лв  

http://registracia-na-firma-varna.pozvanete.eu/index.php?cID=1

Някакси ..съмнително ми звучи..все пак нещо им заверяваш нотариално,де да знам и аз  newsm78 .Разликата в цената е сериозна..

# 107
  • В голямото море...Живот
Nakita не е трудно счетоводството на ЕТ, само трябва да си дръпнеш някоя счетоводна програма за едностранно/първично  счетоводство и да я разучиш.Другата алтернатива на ЕТ е ЕООД или ООД.Разликата е,че там вече отговаряш само с имуществото на фирмата.При ЕТ е с лично такова.И там важи същото за ДДСто като при ЕТ.Успех  Peace

# 108
Здравейте,сега се връщам от счетоводител, питах го каква фирма е най-добре да се открие за магазин за дрехи втора употреба,категоричен беше за ЕТ. Колкото съм чела из нета сякаш това вече е остаряла форма,но според него е най-удачна от към данъчна тежест.На патент 20 по квадратурата на магазина (полезната площ), тоест ако е 20кв магазина,данъка ми за година е 400лв,и не се занимавам повече,освен ако не надвиша еди си колко оборот.  Наистина ли ЕТ е най-подходящия вариант,или да се консултирам и с друг счетоводител?  
  И друго питане имам,за този магазин с двама служители общо, лесно ли е воденето на счетоводство, 130 лв ми искат на месец за да го прави той,има ли тук хора,които сами си водят нещата?

За ЕООД без регистрация по ДДС вземат средно 70-90 лева счетводителите, как така 130 за ЕТ  newsm78, много е това.

# 109
Тука в Русе около 30 вземат за ЕТ.

# 110
Ще се консултирам и с друга счетоводна кантора  Peace

# 111
Мен ако питаш си намери счетоводител на свободна практика, а не счетоводна кантора. Мое мнение е, че те само дерат кожи, а дали ще ти е всичко ОК не е мн сигурно  Peace
За кой град става въпрос?

# 112
Момичета, нужна ми е малко информация и вашето мнение - ще отварям квартален магазин. Магазина е мой. Тъй като наоколо има всичко - от няколко хранителни магазина, цигари и алкохол, закуски всякакви, дрехи, магазин за 1 лев...и прочие; аз дълго време се чудих какво да продавам и ето че ме озари идеята, но много ми се иска да чуя както казах по-горе и вашето мнение - искам да направя магазин за подправки. Свърах се с една доста сериозна фирма (името й е Биосет) и реших да заредя и продавам тяхните неща. Опаковките са им страхотни и моето малко магазинче мисля че ще заприлича на кукличка като го обзаведа с техните продукти. Освен това и за продуктите им съм с впечатлението, че са доста добри (е, малко май са по-скъпички, ама...).
Та, моля ви, дайте мнение ако имате някакви наблюдения за тази фирма, тези продукти (те предлагат освен всякакви подправки, и мюслита, кисели, диетични храни и прочие); и такъв тип дейност. Аз лично съм много очарована, но дали ще има бизнес с тези неща?
Предварително ви благодаря.
http://www.bioset-bg.com/

# 113
Дано въпросът ме не се повтаря, но тъй като темите станаха много, нямам възможност да прочета всичко.

Някой може ли да ми каже какви са изискванията за отваряне на фирма за организиране на тийм-билдинг, тържества, вечери и т.н.? Ако може някакъв линк, където мога да намеря някаква информация, защото съпросите са страшно много.

А изискванията за магазин за алкохол, цигари, пури и т.н.?

# 114
Ще се консултирам и с друга счетоводна кантора  Peace
И си регистрирай ЕТ сама, работа за 30 мин. На много места в нета е обяснено как.

# 115
Момичета, нужна ми е малко информация и вашето мнение - ще отварям квартален магазин. Магазина е мой. Тъй като наоколо има всичко - от няколко хранителни магазина, цигари и алкохол, закуски всякакви, дрехи, магазин за 1 лев...и прочие; аз дълго време се чудих какво да продавам и ето че ме озари идеята, но много ми се иска да чуя както казах по-горе и вашето мнение - искам да направя магазин за подправки. Свърах се с една доста сериозна фирма (името й е Биосет) и реших да заредя и продавам тяхните неща. Опаковките са им страхотни и моето малко магазинче мисля че ще заприлича на кукличка като го обзаведа с техните продукти. Освен това и за продуктите им съм с впечатлението, че са доста добри (е, малко май са по-скъпички, ама...).
Та, моля ви, дайте мнение ако имате някакви наблюдения за тази фирма, тези продукти (те предлагат освен всякакви подправки, и мюслита, кисели, диетични храни и прочие); и такъв тип дейност. Аз лично съм много очарована, но дали ще има бизнес с тези неща?
Предварително ви благодаря.
http://www.bioset-bg.com/
Да, аз имам сайта и каталога им. Даже се свързах с дистрибутор, но по-точно ме интересува, ако вие сте чували нещо или имате някакво впечатление. Също и какво ви е мнението за квартален магазин за подправки, кисели, мюслита, диетични храни? Мислите ли, че може да се развие като бизнес? Повечето ми познати казват, че в квартално магазинче трябва всичко да има - олио, сол, тоалетна хартия и други. Но на мен това не ми харесва - би ми изглеждало като бит пазар. А с тези продукти ми се струва, че ще бъде сладко.... Simple Smile

# 116
Ох,нещо не ми се връзва...тук предлагат регистрация на ЕТ само за 50 лв,счетоводна кантора го предлага за 200лв  

Някакси ..съмнително ми звучи..все пак нещо им заверяваш нотариално,де да знам и аз  newsm78 .Разликата в цената е сериозна..

Да не би само да ти я регистрират в съда за 50 лв , а срещу двеста да ти свършат работата до края  , вписване в регистъра и каквото е нужно там имам предвит  за малкото пари да тичаш после и ти да доуправяш нещата newsm78

# 117

Да не би само да ти я регистрират в съда за 50 лв , а срещу двеста да ти свършат работата до края  , вписване в регистъра и каквото е нужно там имам предвит  за малкото пари да тичаш после и ти да доуправяш нещата newsm78
Да я регистрират в съда, ли?
 Боже хора каквъ бизнес правите вие? Елементарни неща не знаете

# 118
  • най-шареното място
вероятно са регистрирали преди време в съда и затова.

# 119
nelly_dor , може да предлагаш кафе, по-интересни чайове, а също и бонбони на размерване, връзват се с другите ти продукти Peace

Общи условия

Активация на акаунт