По двойки или само служители на фирмени партита?

• 1 854
  • 41
  •   1
Отговори
Приятелка ми сподели, че тяхната фирма шефът им навсякъде ги кани по двойки - коледни партита, коктейли в офиса, групови ходения по мероприятия.

В моята фирма никога не са канили по двойки, дори не е ставало въпрос за това. Може да се каже, че съм близък с шефа, знам, че е женен и има деца, но нищо повече. Иначе си имаме събития и ние.

Става дума за тотално различни политики на фирми със сходен брой персонал (50+ служители) и и сходни финансови възможности. Стана ми чудно кое от двете е по-разпространено у нас, затова ще съм благодарен, ако гласувате в анкетата.

# 1
Аз досега съм работила все в международни корпорации и навсякъде е възприето да се канят само служителите. Никога дори не е правено на въпрос може ли да се доведе половинката, доколкото знам.

Освен това каненето и на половинките най-грубо означава и двоен разход за компанията - по-голямо заведение, повече храна, напитки и т.н. Не всяка фирма може да си го позволи, а при други дори и да могат, то предварително бюджетираното не може да се надскочи в такава степен.

# 2
При нас е по избор и собствена преценка. Работя в държавна администрация.
Не водя ММ, тъй като ми се струва тъпо, а и той едва ли би се чувствал ок. Малка част от колегите водят половинките си. Май предимно по-възрастните.
Аз ходя с него, тъй като фирмата е семейна и честно казано също не се чувствам на място. Изтърпявам го.

# 3
Където аз съм работила, винаги са участвали само служители. Но при мъжа ми канят двойки. Сега даже бяхме на предновогодишен купон и бяха довели и деца.

# 4
Работила съм и при двете ситуации.
Фирма 1 - канеха с половинките, бяхме 15тина човека персонал...
Фирма 2 - само за служители - 250 човека персонал...
Всичко е до политика, според мен. И все пак до размер на фирмата. Представям си 500 човека фабрика с половинките.. айде не.

# 5
При нас през лятото се организира голям семеен празник на открито с надуваеми дворци, занимания за деца, скара и бюфет за родителите, а коледното парти е само за колегите - шефката държи реч, разменяме си подаръци и стоим до късно. В чужбина съм, но повечето фирми имат клонове навсякъде из Европа, затова споделям.

# 6
В другите фирми, в които съм работила, бяхме само служители по време на празненства, пък сегашните шефове ни канят по двойки, въпреки че имат около 50 служители. Някои даже идват с малките си деца

# 7
Само служители - такива са били коледните партита, на които съм присъствала и организирала през годините. Другото означава двоен разход за всичко - голяма зала, двоен кетъринг.
Обикновено в рамките на годината има някаква инициатива, която е отворена към семействата на служителите. Може да е някакъв пикник, на който фирмата осигурява локация и някакви базисни неща, а присъстващите допълнително носят неща за барбекю, примерно. Може и да е някаква благотворителна инициатива, в която присъстващите подкрепят дадена кауза с труда си, опознават се и т.н.

# 8
При нас миналата година бяха за служители, но питаха дали ще си вземем и половинката, да знаят колко места да резервират. НО фирмата заплащаше само на служителите консумацията, половинките си плащат собствената консумация. Което си е разбираемо.

# 9
  • Mars Hotel
Само служителите. Но ние сме 1000+ човека, ще стане абсолютна лудница, ако всеки си доведе и още един.

# 10
  • София
Според случая.
Когато работех в държавната администрация (над 1000 служители и около 100 в централата) и после в голяма корпорация (над 4000 служители и около 300 в централата) , винаги канеха само служителите.
Сега в кантората ние организираме обяд в работно време само за служителите, а ние (съдружниците) сме по двойки, което е разбираемо, защото сме част от фирмата.
Съпругът на племенницата ми работи в голяма международна корпорация и българският клон е поканил служителите си с половинките им.
Най-голямата ми дъщеря работят заедно със съпруга й, но при тях ще бъдат само служителите да хапнат в една тратория.
Втората дъщеря е канена сама на техен коктейл, а на партито във фирмата на съпруга й са канени заедно в ресторант на вечеря.
Малката племенница са самостоятелно. Ще имат вечеря и тематично парти в зала за събития.
Племенникът и той. Те са основно мъже във фирмата и ще ходят на клуб.
Сестра ми ще водят служителите си също самостоятелно на обяд.

Последна редакция: вт, 10 дек 2024, 10:08 от Fever Ray

# 11
Работила съм в малка фирма с 30 човека персонал, сега съм в такава с хиляди хора. Никъде не са канили половинките, но в малката фирма с млад персонал имаше няколко години, в които имахме всеки месец излизане на бар и можеше да си водим приятели. 😀

# 12
Където и да съм работила служебните банкети са били само за служители. Според мен това е правилното.

# 13
В нашата фирма са поканени и половинките, и децата, и бивши служители даже идват. Такъв тип са ни събитията просто. Бройката е около 100 инженери, 10-тина администрация и около 50 производство. На бира и наденички в халето обикновено, а не в заведение.
Работила съм и в държавна администрация за кратко, там си бяха само дирекцията и един бивш директор при повечето събирания. Там не ми е хрумвало да взимам мъжа ми. Нито на него ще му е интересно, нито намирам за нужно, а и някой трябва да бъде с децата през това време.

# 14
  • София, Лагера
И аз съм работила по корпорации само, при това големи фирми. Винаги партитата са били само за служители.
Може би по-малките фирми създават по-семейна атмосфера, като канят и половинки.
Но не си представям, както ние сме 500, да дойдат още 500 човека, непознати. Нито може да се видим, да не говорим, че малко зали биха ни събрали толкова народ.
Като цяло не одобрявам воденето на половинки. Чудиш се на кого да обърнеш внимание - на жената/мъжа или на колегите. Не може да си говорите някакъв офис разговор, защото половинките не са в контекста и само мълчат. Трябва да водите смол ток, което е доста ограничаващо. А ако добавим и евентуална ревност "Този колега защо те гледа така", става дявал на магаре. Satisfied

Общи условия

Активация на акаунт