Любов и наказание /Aşk ve Ceza/ - тема 10

• 55 431
  • 734
  •   1
Отговори
# 480
  • Пловдив
Здравеите и от мен.От известно време започнах да чета темите в този форум и бих искала понякога и аз да се включвам ,ако ми позволите разбира се! EmbarassedПочитателка съм на Мурат и на Туба.За мен те са големи артисти(освен че са и много красиви).Искам да ви попитам къде другаде ,освен във Vbox7, могат да се гледат преведени филми с тяхно участие.Благодаря предварително! smile3525

# 481
Веднага та първя страница.

# 482
Здравейте.
Изгледах снощи епизода, много бавно и с прекъсване. Ужасно тежък епизод. Наказанието застигна почти всички. Саваш - жалко за него - да има два свята пред себе си и да не може да се впише в нито един. Ясемин - да намери Човекът и той да си остане далечен. Кое да последва - мечти или любов, да не може да ги събере. Назан - животът да е на една ръка разстояние, но в същото време недостижим. Да се чувства като откъснат лист. Чичек - да почувства свободата, но да е здраво завързана. Севги - да преследва една химера, без надежди...
Невероятната сцена между майка и дъщеря - Шахнур и Назан оплакваха женските си съдби. Шахнур - да можеш, да знаеш, да стъпиш на върха, но принуден да се криеш под шала на традицията.
Ужасно бреме  за всяка жена.
Ще пиша още после.

Казала си всичко което виждам и аз.
 Безсисилието пред възможноста да си свободен , да чустваш , да обичаш, да избираш , да вземаш решения , да правиш , това което ти диктуват душата и сърцето. Cry Cry Cry

# 483
  • планетата Земя и по точно до морето
Здравейте момичета !
zlatinag  welcome, няма нужда да ти позволяваме да пишеш ! Тук сме фенове на филма "Любов и наказание" и се радваме на всеки. Ако си ни чела, няма как да не си разбрала това.

Мурат и Туба, нямат друг проект досега  освен  "Аси", а за него и новия проект на Туба има други теми
Ето ти линк за темата за "Аси" - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=497475.0 ,
а това е за новия филм с Туба - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=497808.0

За снощната серия мисля, че положението е такова, че в момента Саваш няма полезен и успешен ход с Ясемин. Даже си мисля, че в момента е по-добре да са разделени, за да му е по-лесно да оправи нещата в семейството си ! Но това е добре само докато АМ не е научил за Ясемин и детето !

Саваш нали предложи да заминат.

newsm10 Предложи и каза "дай ми време".
Той е отговорен за семейството и бизнеса и не може да тръгне, както му се иска на мига.

В началото на филма Ясемин, вземаше много бързи и смели решения, докато го нямаше детето. Сега постепенно допуска страховете на майка и Лейля да и влияят. Ако не беше Лейля, досега Ясемин да е казала на Саваш за детето. Ето това мен ме ядосва.
Кога Лейля ще разбере, че със страхове, проблеми не се решават. Тя може би никога, но ще пречи и на Ясемин да остане смела и решителна, каквато Господ я е създал Sick
Защо като правило в тр. сериали всеки родител на пораснало дете, вече отговорно за решенията си , се мъчи да налага собствената си визия за живота.  newsm78 Sick

Убеждавам се, че това е част от манталитета на комшиите. А кой е казал и какви гаранции има, че живялите повече са и по-мъдри. Едно е дадеш съвет и то ако те питат, друго е да го натрапваш, както и страховете си.

И на мен ми хареса Чичек ! Показа на майка си, че има и друг начин на поведение , неподвластен на страха и дори се опияняваше от кеф да го демонстрира.  Но си мисля, че беше по-добре да обсъди със Саваш, за да не го слага пак на мушката на лудия си баща.

Последна редакция: ср, 19 май 2010, 18:16 от Ari888

# 484
       Здравейте момичета,
Силна и разтърсваща серия.За мен Саваш е олицетворение на истински мъж,поел отговорностите на семейство,бизнес ,а личния  му живот се изплъзва ,благодарение на тази всеотдайност.Поведението
на Ясемин ми е обяснимо.В момента е доста объркана и невиждаща правилната посока.От тази
 неадекватност може да получи удар под кръста от лицемерната Севги и безкруполен Бора. От друга страна майка  и с нейните страхове и настроения ,че това семейство не е подходящо за дъщеря и тотално ще объркат пъзела на живота и.Появява се и онова мекотело- Мехмед.Той също ще я изнудва и притиска. За това е най-добре Ясемин да преме Саваши признае за мъничкото слънчице ,но сценаристите са решили как ще ни пържат на бавен огън до началоти на лятото.

# 485
  • Пловдив
Момичета,много сте мили всички  bouquetБлагодаря ви!!!Аз с удоволствие следя филма ,но проблема ми е че неразбирам турски,а във Vbox7 започнаха много да бавят преводите.Затова погледнах при вас и много ми харесаха дискусиите ви.Смятам да ви навестявам честичко,наи-малкото поне да ви чета EmbarassedНезнам дали тук мога да получа информация,но поне да попитам-преди време във форума открих тема" турски език за нечинаещи"Започнах да я чета и мислех да се включа и да понауча нещичко newsm78,обаче от вчера темата я няма вече!Някои може ли да ми каже защо?

# 486
  • планетата Земя и по точно до морето
zlatinag превода на предпоследната 19 серия се забави, затова липсва и в бокса. Тук се пускат линкове веднага след като серията е готова с превод. Всички сме в очакване на 19 . Когато е готова момичетата ще я пуснат и ще я качат и в бокса Hug Hug Hug
В момента архивират теми в бгмама, вероятно затова не я намираш. Виж в архива. Като приключат с архивирането пак ще са налични всички теми. В момента има доста стари теми, недостъпни по тази причина

# 487

Съни
, благодаря за кафенцето!  Много е ароматно! Аз сутринта не можах да си го изпия, та викам сега. Peace Peace Peace  bouquet  bouquet  bouquet
Ама и Вие мацки, въздух не се вземате! Поспрете малко, че не мога да Ви изчета! smile3525 newsm51 smile3525 newsm51

# 488
Незнам дали тук мога да получа информация,но поне да попитам-преди време във форума открих тема" турски език за нечинаещи"Започнах да я чета и мислех да се включа и да понауча нещичко newsm78,обаче от вчера темата я няма вече!Някои може ли да ми каже защо?

# 489
  • Plovdiv
bz , просто нямам думи да ти благодаря!
И на мен ми трябваше точно това!

# 490
zlatinaq Добре дошла!

Момичета изгледах серията с превода на Bz , за което съм и много благодарна , и в главатами изплуха множество свързани с серията.
Първо искам да пиша за Надя , незная защо , но в момента на нея съм и най-ядосана . Неразбирам , защо предава Саваш , защо се опитва да го отдалечи от любимата , еденственната за него. Нямам оправдание за нея нито евентуалната любов която изпитва към Саваш , нито ревноста към начина покойто той може да обича , атя не по една или друга причина . Как постъпва истинския приятел в такъв случай опитва се да помогне на него  /Саваш/ и на нея /Ясемин/. Ясемин е объркана видя другия живот на Саваш и осъзна , че нищо незнае за него и логично се изплаши. Кой най-добре можеше да и помогне да разбере какво се случва и защо ? Навярно Саваш , но той не е готов ситоацията е объркана самият той има нужда от помож. И тък трябваше Надя да се включи Да се опита да успокои Ясемин и да и обясни това с агата , традициите , враждата ,като разбирасе не влиза в подробности относно Чичек. #Cussing out #Cussing out #Cussing out

# 491
  • Пловдив
Благодаря ви за сърдечния прием и за всичките ви обяснения newsm51 newsm74.След като сте толкова мили ще ви навестявам често,често travelЧао и приятна вечер на всички!

# 492
  • Plovdiv
 Hug Hug Hug
Все още съм доста заета и едва смогвам да ви чета.
Много ви се радвам ,защото благодарение на всички вас
може да се каже , "че съм в час" по отношение развитието на филма.
Позволявам си да ви поздравя, ето с това :

Kıraç - İstanbul Saklasın Bizi (Orjinal)

Edası ömrüme ömür
Gözleri kömür dilber
Ah bir el ver, bir el ver de
Yaralarımı sarayım

Payıma düşmüyorsun belki
Hakkım değilsin
Yine de gel
Bir senin yanında ben olayım

İstanbul Saklasın bizi
Boğazında düğümlesin
Kimseler göremesin, bulamasın ikimizi

Kuralına uymaz hayatın