полуаутизъм в семейството. Какви са рисковете?

• 1 082
  • 9
  •   1
Отговори
  • бургас
здравейте, искам да питам дали някой знае нещо по въпроса. Братът на мъжа ми е полуаутист аз знам че това е наследствена болест някой знае ли как стоят нещата понеже се страхувам за децата които ще имам. Cry

# 1
Смята се, че причината за аутизма е генетична, но точният механизъм на увреждане на гените е неизяснен.
Дори и генетично всички да са здрави,няма гаранция за бъдещото поколение,както и ако има болни,това автоматично не означава че ще се прояви и при твоето дете.
Познавам деца които имат чичо или леля с аутизъм,Даун и т.н.,обаче те са абсолютно здрави.
Все пак на прегледи съобщи за притесненията си.Има достатъчно добри специалисти в раната диагностика,така че ....късмет  bouquet

# 2
Има теории,че аутизмът е генетично увреждане, но причините за появите е са на 100% изяснени.

Това увреждане не се предава по генетичен път!!! Нямаш място за притеснение!

Причината да не се дава възможност на хора с аутизъм да имат деца е поради риска за отглеждането на децата - и тва не е валидно във всички случаи - говоря за тежка форма на аутизъм. Предполагам, че въпросният човек има Аспергер синдром, след като го наричаш полуаутизъм.

# 3
  • Бургас
Няма доказателства, че аутизмът се предава генетично. Нямаш никакви причини за притеснения, но както са ти казали по-горе, спокойно може да се консултираш и с гинеколожката, и с генетик .
Въпреки доста задълбочените ми познания, не бях чувала термин полуаутизъм  Rolling Eyes

# 4
  • В.Търново
И аз не съм чувала за термин полуаутизъм,или го има или го няма.Не е гаранция,че като в семейството има болен от тази болест и твоите дечица ще бъдат такива.Аутизъм може да се появи и при деца,в чиито семейства няма болен.Например знае се,че от някои ваксини,които се поставят на бебетата и децата като страничен ефект може да се появи аутизъм.Така че спокойно,не мисли за това.Успех! Simple Smile

# 5
А какво е полуаутизъм? newsm78Аз зная за аутизъм.Не е наследствен.В гените на човека има заложени много болести,но те не се проявяват винаги,а само ако има условия за това.Не е сигурно,че детето ще има аутизъм,ако някой роднина има.

# 6
  • бургас
благодаря за отговорите момичета вече съм по-спокойна  Simple Smile със болестта изобщо не съм запозната казвам полуаутизъм защото на мен така са ми обяснили.

# 7
  • София
Ами... помоли ги да ти обяснят по- смислено. По- подробно. Срещни се с човека, говори с него, създай си сама впечатление.

# 8
  • софия
И на мен не ми е ясно понятието полуаутизъм! newsm78
Както и да е!Консултирай се с лекар,но до колкото знам това заболяване не можело да се хване
с генетични изледвания по време на бременността.

# 9
здравейте, искам да питам дали някой знае нещо по въпроса. Братът на мъжа ми е полуаутист аз знам че това е наследствена болест някой знае ли как стоят нещата понеже се страхувам за децата които ще имам. Cry

Ако в семейството има аутистични черти, то има вероятност да има проблем с детоксификацията от тежки метали. В такъв случай е по-безопасно да не ваксинираш детето и да внимаваш с другите източници на токсини, като риба и морски продукти и никога да не слагате метална амалгама, ако още е останал зъболекар да ползва такива.Основната опасност, обаче е от ваксините.

Няма доказателства, че аутизмът се предава генетично. Нямаш никакви причини за притеснения, но както са ти казали по-горе, спокойно може да се консултираш и с гинеколожката, и с генетик .
Въпреки доста задълбочените ми познания, не бях чувала термин полуаутизъм  Rolling Eyes

Има ясни доказателства, че аутизмът се предава генетично, както и че може да се предизвика отключване в следствие на ваксини и ниско-дозови живачни натравяния. Повече аутизъм има в семейства с повече математици, инженери и техници, отколкото в такива на филолози, артисти и т.н, което е довело до теорията за "екстремния мъжки мозък" като етиология на атуизма. Но също така има "епидемия" от аутизъм, което доказва, че има и фактор на средата (ваксини и други токсини), които могат да го предизвикват или отключват у някои деца.

Последна редакция: сб, 15 май 2010, 17:58 от Archangel

Общи условия

Активация на акаунт