Редно ли е жена на 62 години да осинови дете?

• 25 709
  • 400
  •   1
Отговори
# 60
Винаги има разлика!Зависи кой я търси!
Случаят има морален казус.

# 61
  • София
красива белла, не съм се изразила правилно вероятно, имам пред вид при условие - родено здраво бебе, самото отглеждане на децата и връзката с възрастта. Визирам поста на Елена Ди, която споменава грижите.

# 62
Такъв човек не може да бъде наречен егоист, да, но може да бъде наречен жертва ... на родителите си. Те са егоистите в случая, в противен случай биха били щастливи детето им да има личен живот, семейство и деца за които да се грижи и биха направили всичко възможно за да му осигурят възможност за това.
При нейния случай и родителите не са егоисти, тъй като те също я насърчават да има собствен живот. Т.е. никой не я спира на сила, за каквото и да било.
Тя самата прави този избор, поради някакво огромно чувство на благодарност.

# 63
Поведението на русенската лекарка според мен е безотговорно и егоистично както псрямо децата, така и спрямо цялото общество. Разбирам желанието и да създаде собствено потомство и да остави нещо след себе си...но понякога би трябвало да пренебрегваме собствените си желания и егоизъм в полза на останалите. Защото все пак не живеем сами.
Има огромно значение - по принцип - как бива възпитавано и отглеждано едно дете, не само заради самото него, а и заради факта, че утре то ще контактува и влияе на всички нас...щото сме хора и живеем в общество. И зависим един от друг.

# 64
Не мога категорично да отговоря на въпроса.  Зависи много от човека.
По-скоро мисля, че една 62г. може да задоволи желанието си за контакт с деца, бидейки
доброволец в някоя организация, която работи с деца, може би и приемна грижа за по-големи деца.
Има варианти да се чувства полезна за някое дете/деца, и без да се нарича 'родител' и да дава 24ч. грижа.
Може например да е в някоя църква и да води 'детски класове' там. Много неща може.
Една възрастна жена ако е със здрава психика и разум мисля, че ще е в състояние да прецени , че осиновяването на бебе , или раждането на бебе на тази възраст не е добра идея.

# 65
  • някъде под слънцето...
В Испания не е разреШено от закона семейство на такава възраст да осинови дете в кърма4еска възраст.За  на несемейна жена е по4ти  невъзможно каквото и да е осиновяване.
Според възрастта на рдзителите се определя възрастта на осиновеното дете.Да не говорим 4е осиновяване на испан4е в каквато и да е възраст е "мисия невъзможна", по тази при4ина по голямата 4аст от осиновените деца, са от Изто4на Европа, Китай, и Латинска Америка.

# 66
  • София
Има хиляди жени на 62, които гледат добре малки деца по една или друга причина.
Ако мине задължителните тестове, които се правят /а те не се правят напразно/ - да осинови.
Също така би трябвало да е имала собствени деца - така си мисля аз.
Ах, да - и да е семейна, разбира се!

# 67
Не е редно.
Може да стане приемен родител на голямо дете.
Peace Също така да участва по програма за присъствие на "баби" в дом за изоставени деца или в SOS Детски селища.
На моя близка на 54 и отказаха дете, заради това, че има операция на тазобедрената става.

# 68
  • Вън от пространство и време
Ако мине задължителните тестове, които се правят /а те не се правят напразно/ - да осинови.

Какви са тези задължителни тестове и къде се правят?!?   Rolling Eyes

# 69
  • София

Не знам точно какви са. Правят ги предполагам от Агенцията по осиновяване /може и да бъркам името/.

# 70

Не знам точно какви са. Правят ги предполагам от Агенцията по осиновяване /може и да бъркам името/.
Има задължителни проучвания и задължителни документи, които трябва да ес представят, но задължителен тест няма.

# 71
  • София

Има задължителни проучвания и задължителни документи, които трябва да ес представят, но задължителен тест няма.

Е сега пък се хванахте за думата - добре де, не е тест, проучване е.

# 72
  • Вън от пространство и време
Не го приемайте като заяждане, но аз правя разлика между преминаване през тест и преминаване през проучване.

Огромна разлика има и при гледане на дете срещу заплащане или на роднини по няколко часа на ден или за няколко дни в седмицата и осиновяване на дете.

Недоумявам защо толкова хора дават пример с дейните възрастни жени, които работят като детегледачки на чужди деца или много активно помагат за отглеждането на собствените си внуци. Да станеш майка е много по-различно и като физически, морален и финансов ангажимент, и като вътрешно усещане.

Един малък пример: ако бабата-детегледачка например си счупи крака просто ще предупреди родителите да си намерят друг да им гледа детето. Ако майката си счупи крака - неин ангажимент е да намери на кого да повери детето докато тя самата не е в състояние да се грижи за него. (Моля не започвайте да изчислявате каква е вероятността някой да си счупи крака, примерът ми е съвсем произволен.)

# 73
Не е редно.
Може да стане приемен родител на голямо дете.
Отраснало,а не пеленаче.

И аз така съм склонна евентуално да го мисля. Осиновяване - в никакъв случай!

# 74
  • Пловдив
На моя близка на 54 и отказаха дете, заради това, че има операция на тазобедрената става.
Майка ми е на 56 с протезирана става също. Иначе е здрава и жизнена. Синът ми е на 1 година и не мога да й го оставя за по-дълго от няколко часа - иска си тичане. Да не говорим че на тая възраст се появяват и съпътстващи заболявания.

Общи условия

Активация на акаунт