Редно ли е жена на 62 години да осинови дете?

• 25 803
  • 400
  •   1
Отговори
# 270
  • София
Виждали ли сте въпросните кукли? Ако не се лъжа и тази жена бяхте оплюли преди време.  Ама колко от вас могат да родят такива красавици?  Mr. Green

че те не са нейно производство? похвали донорката и донора, не сурогатната матка.

Доколкото разбрах от репортажите преди и сега - "нейно производство" са. Ако става дума за жената родила на 52 години.
Иначе няма логика това изречение например: "При по-голяма възраст на майката има опасност от генетични аномалии на плода, но двете момиченца са в прекрасно здраве, подчерта доц. Янков." http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=1072894

не са нейни, донорски са. знае се това. а казаното Янков точно това потвърждава - че ако бяха генетично нейни, има опасност поради възрастта.

# 271
  • София
И аз мисля, че има дискриминация спрямо жената по възраст. Не става въпрос да я величаем, но тя и децата й са човеци в нужда.

има дискриминация, ама не спрямо тая жена! на нея законът й разрешава на 62 години да ражда. дискриминация има спрямо фертилните жени над 43 години, на които законът не позволява да родят генетично свои деца!

айде стига глупости вече!

# 272
 Сега като ги даваха - много приличат на нея.

# 273
  • София
И аз мисля, че има дискриминация спрямо жената по възраст. Не става въпрос да я величаем, но тя и децата й са човеци в нужда.

има дискриминация, ама не спрямо тая жена! на нея законът й разрешава на 62 години да ражда. дискриминация има спрямо фертилните жени над 43 години, на които законът не позволява да родят генетично свои деца!

айде стига глупости вече!

Допълних си в предишния постинг, че дискриминацията е в общественото отношение, ясно е, че законово нарушение няма.

Надявам се да не се настроиват едни жени с проблеми срещу други.

# 274
  • Paris, France
Пиша в тази тема само защото темата за състоянието на малките близначенца Мери и Жаклин е заключена. Много плаках, като разбрах колко страда Жаклин и съм вбесена, че в 21 век в Европа, 2 имащи нужда от технологични медицински грижи бебета са държани в малка провинциална неонатология. Не е вярно, че не могат да бъдат транспортирани. Проблемът е, че нямало хеликоптер а с линейка по разбрицани пътища наистина не става.

Не виждам голям проблем с възрастта на майката, има и по-стари от нея. Аз самата родих много по-недоносено дете от нейните, нищо че бях в пъти по-млада от нея. Няколко пъти писах, че станалото е станало и сега трябва да и се помогне.

# 275
Пиша в тази тема само защото темата за състоянието на малките близначенца Мери и Жаклин е заключена. Много плаках, като разбрах колко страда Жаклин и съм вбесена, че в 21 век в Европа, 2 имащи нужда от технологични медицински грижи бебета са държани в малка провинциална неонатология. Не е вярно, че не могат да бъдат транспортирани. Проблемът е, че нямало хеликоптер а с линейка по разбрицани пътища наистина не става.

Не виждам голям проблем с възрастта на майката, има и по-стари от нея. Аз самата родих много по-недоносено дете от нейните, нищо че бях в пъти по-млада от нея. Няколко пъти писах, че станалото е станало и сега трябва да и се помогне.

Под 500грама ли ?

# 276
Каквото и да се говори тук,не е нормално 62 годишна да гледа бебе(дано са живи и здрави).Родителите на майка ми са били на 40 и 58 години когато са я родили.Майка ми винаги се е тормозила от факта ,че е останала много рано сама, а да не говорим подмятанията когато е била дете че е осиновена .Тя сега е на 62 и има внучка на 22 .За всичко си има време.

# 277
  • Paris, France
Iliana, да, под 500 грама. Родените инцидентно с екстремно ниско тегло в малки болници или в къщи (има много такива) се стабилизират и транспортират в големи центрове с модерно оборудване и специалисти с опит с толкова малки деца. Понеже в голямата университетска болница, където трябваше да родя, нямаше свободен кувьоз, ме транспортираха с линейка до друга болница с наличен, където родих. Редовно виждах за няколко часа екстремно малки бебета, които след това прехвърляха в големи болници. На 20 дена прехвърлиха сина ми обратно, защото в болницата, в която родих, не го искаха и постоянно ме питаха кога ще го прехвърлят. А не го искаха, защото след първата седмица не им плащаха за бебе, което диша само Sad. В болницата по район често пристигаха толкова малки бебета, едното чак от Ирландия, защото там нямало места.

Да се опитват да отглеждат бебе 500гр в Русе, където най-малкото е било 750гр. си е експеримент с ужасни страдания и последствия за бебето и обществото, което ще трябва да плаща отглеждането на един труп, да труп, и такива видях.

Наясно съм, че често причината за прехвърляне или не е финансова, малко е като лотария. Толкова малко бебе в 29-30 седмица може да се роди и на млада жена, особено при близнаци. За мене е престъпно нарочно да сложиш 3 ембриона, дори и в нормална матка. Жалко, че това все още се практикува в България (но не само)

# 278
Оффф,
         Тука сме БГ-България, то линейки като хората нямаме, та чак хеликоптер.
          Ми, хайде някоя благородна, достатъчно богата душа да вземе да купи един хеликоптер.

България е това.... ooooh!

# 279
  • Paris, France
не са нейни, донорски са. знае се това. а казаното Янков точно това потвърждава - че ако бяха генетично нейни, има опасност поради възрастта.
- е, на тази възраст няма как да бъдат нейни. Факт е, че си е намерила донорка. Имам позната тук, която от 6 години не може да намери донорка, като повечето, когато и отказват, правят по някой коментар за външността и възрастта и, която все още е под 35.

Това не го разбрах. Насилствено ги карат да абортират ли? Или не им покриват следене на бременността и раждане по клинична пътека? Дискриминация винаги и навсякъде има, тя си е природна. Би трябвало мъжът ми да може да излезе в платена отпуска за отглеждане на дете, ама не може и никой не го оспорва.

dunavska baba , още като е започнала да развива прееклампсия е трябвало да бъде прехвърлена в голяма болница с адекватна неонатология.

# 280
Невена, родила си детенце под 500 гр и само след седмица то диша самостоятелно?! Това ли написа?

# 281
Извинения, писах за това:

# 282
  • Paris, France
Невена, родила си детенце под 500 гр и само след седмица то диша самостоятелно?! Това ли написа?

Не, по-недоносено означава на по ниска гестационна възраст и (почти) няма връзка с теглото. Моето бебе се роди 1110гр на 28 седмици и дишаше сам от самото начало, защото бях с изтекли води почти седмица преди раждането, което развива дробовете на фетуса. Той седя интубиран 2 дена превантивно и май даже не е спирал да диша. Тя е изкарала до 30 седмица и в този смисъл бебетата би трябвало да са по-зрели.

Основните причини за ниското тегло на бебетата Жаклин и Мери е двуплодната (триплодна в началото!) бременност. Също и прееклампсията накрая. До мене имаше жена, родила бебе 600 гр в 32 седмица от едноплодна бременност. Майка ми казва, че и възрастта има значение и и вярвам.

# 283
Абе в крайна сметка русенската болница е виновна за всичко.
Плевенската неантоложка каза ,че каквото е трябвало да се направи за бебетата е направено в русенската болница.Не е ставало въпрос въобще за преместване на децата.Явно си по информирана за хиликоптера .
Nevena Virolan това ,че и на млада майка може да се случи го обсъждахме вече .Вероятността да се случи при Красимира е била доста над 50%.Тя  е трябвало да се почувства майка,а риска за децата не е бил съществен за нея .

Моето бебе се роди 1110гр

Последна редакция: вт, 01 юни 2010, 20:41 от Iliana__

# 284
Аз при термин 25-26 юли, до 5 май не мога да ги изкарам 30 седмици. 28+ ми излизат (винаги се брои навършената седмица).

Общи условия

Активация на акаунт