Майчинството счетоводно - 30

• 42 157
  • 755
  •   1
Отговори
# 360
Мерси много Елфита Simple Smile Как така няма промени - не гласуваха ли, че НОИ плаща от 4тия ден по 80%, после по 60% ...?

# 361
  • Пловдив
не е в сила още

# 362
О, чудесно, това е добра новина Simple Smile Ура
Благодаря Елфита!

# 363
Елфита много ти благодаря за отговора   Hug Hug Hugsmile3525.
Много ме успокои с това, че няма да ми се  отразят на майчинските,наистина имам нужда да си поседя вкъщи.
Пожелавам хубава вечер на всички в този празничен ден за всички дечица и тези,които са запазили детското в себе си

# 364
Момичета, моля да консултирате и мен, защото получавам противоречива информация от две счетоводителки.
Работя във фирма, в която ме осигуряват на 400 лв и допълнително си плащам осигуровки като самоосигуряващо се лице във фирмата, в която сме съдружници с партньора ми. На няколко пъти вече от НОИ отказват да ми изплатят болнични, които по съвет на счетоводителката вадя в два екземпляра, които се представят от двете фирми поотделно. Според едната счетоводителка, която

Щом се осигуряваш за всички осигурителни рискове, трябва да се изплащат и обезщетение от фирмата, в която се самоосигуряваш.
Няма нужда да сключваш договор с нея - самоосигуряването е достатъчно.

Нека колежката да провери как стоят нещата в Персоналния регистър и да се види какво трябва да се коригира.

Ако си сигурна, че наистина не ти превеждат пари и от двете места.

# 365
  • not found
Искам да попитам след като ми изплащат 1 год. вече майчинството , дойде месеца в който се прейзчислява и въпроса ми е в моя случай ми се забавя плащането от април месец / месеца в който става 1 г. / въпросът ми е кога ще ми изплатят майчинските за април  Rolling Eyes Говорих със счетоводителката и тя каза , че е подала всички документи и , че трябвало да ги получа  Rolling Eyes 

# 366
щом тя така ти казва, значи е въпрос на време

и не се преизчислява, а минаваш в обезщетение за гледане на дете, което за всички е 240лв. месечно  Wink

# 367
Elfita, благодаря за отговора!  Hug

А някой знае ли ако случайно намеря познат, който да ме заведе при него фиктивно на работа на минималната раб.заплата колко лв месечно трябва да му давам, за да му покрия разходите по това?

# 368
Искам да попитам след като ми изплащат 1 год. вече майчинството , дойде месеца в който се прейзчислява и въпроса ми е в моя случай ми се забавя плащането от април месец / месеца в който става 1 г. / въпросът ми е кога ще ми изплатят майчинските за април  Rolling Eyes 

И мен ме интересува подобно инфо. През май детето ми навърши 1 година, преди малко проверих в сайта на НОИ, парите за май още не са ми преведени... Ясно, че оттук насетне ще получавам МРЗ, но все пак- защо бавят парите от предния месец?

# 369
  • Пловдив
Elfita, благодаря за отговора!  Hug

А някой знае ли ако случайно намеря познат, който да ме заведе при него фиктивно на работа на минималната раб.заплата колко лв месечно трябва да му давам, за да му покрия разходите по това?

щом те устройва минималната,започни работа малко преди издаването на 45 дневния болничен.за месеците м болничен/майчинство ще плащаш 20,16 лв здравна на месец
още по-добър вариант е да започнеш работа веднага и веднага да излезеш в болничен,пок ще плащаш 20,16 лв на месец
иначе за 240 лв осигуровка, месечно трябва да даваш 100 лв

# 370
Реших да е минималната от гледна точка на това, че се взима осиг.доход 1 година назад при определяне на майчинството, а аз вече цяла година получавам по 240лв и дори да започна да се осигурявам през следващата половин година на по-висока заплата няма да променя много, а вноските няма да са малки.

И ако остане вариантът с мин. раб. заплата колко ще са ми в крайна сметка майчинските като се роди детето? 90% от заплатата за първата година (която е МРЗ) и МРЗ за следващата 1 год. Не е ли малко парадоксално да получава по-малко пари първата година?

# 371
  • Пловдив
bistec ,две години ще получаваш МРЗ.Уточнено е,че обезщетението не може да е по-малко от МРЗ

# 372
  • софия
Здравейте, в момента съм в отпуск за гледане на дете до 2 год., който изтича на 31.08 2010г. Въпросът ми е мога ли да използвам платения си отпуск за 2008 и 2009год веднага след 31 август без да се налага връщането ми на работа. Благодаря предварително.

# 373
  • Пловдив
Здравейте, в момента съм в отпуск за гледане на дете до 2 год., който изтича на 31.08 2010г. Въпросът ми е мога ли да използвам платения си отпуск за 2008 и 2009год веднага след 31 август без да се налага връщането ми на работа. Благодаря предварително.

да,можеш да го ползваш без да се връщаш на работа
само ако е имало увеличение на заплатата,няма да може да се възползваш

# 374
  • софия

да,можеш да го ползваш без да се връщаш на работа
само ако е имало увеличение на заплатата,няма да може да се възползваш
Много ти благодаря!  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт