Майчинството счетоводно - 30

• 40 528
  • 755
  •   1
Отговори
# 150
  • София
 Да, с удоволствие ще отида, но къде точно? В коя стая , на кой етаж?

# 151
  • Майничка
Да, с удоволствие ще отида, но къде точно? В коя стая , на кой етаж?

За съжаление, за София не мога да помогна, но сигурно има портиер, който да Ви упъти, ако попитате къде можете да направите справка за болнични.

# 152
Здравейте .
Да попитам след като е внесен болничния ,до колко време изплащат парите ?
По наредба до 15 работни дни.

# 153
благодаря а сега весело прекарване на празника и почивните дни на всички

# 154
Имам един въпрос: Какво се включва в "брутното трудово възнаграждение"? Миналия месец взех премия и се чудя сега, ако изляза в отпуск дали тази премия ще се включва или не.

# 155
Момичета имам въпрос:
Възможно ли е от НОИ да ми изплатят 2 болнични наведнъж  newsm78 ?
Питам, защото са ми превели доста голяма сума пари и се учудвам  Rolling Eyes (в сравнение с миналия месец)

# 156
  • Варна
Здравейте, имам следния проблем и силно се надявам, че ще можете да ми дадете съвет  Praynig Офиса в който работя е пред закриване във Варна-фирмата е софийска , така вече една година чакаме и ние не знаем какво. Работя във Варненския филиал, две колежки сме. От началото на годината съм на 6 часов работен ден, със заплата същата, както когато бях на 8 часов. Проблема идва от това, че както виждате съм бременна и се надявам да успея да доживея до болнични, колкото и грозно да звучи. От днес идва и новината, че трябва да избираме или пред 4 часов работен ден и намалена заплата или да закрият офиса. Естествено избрахме да останем на работа до когато може. Финансовия резултат е такъв, че е ясно, фирмата няма да я бъде, по точно Варненския офис. Така, малко дълго стана  Confused, въпросът ми е, какво се случва, ако закрият офиса, къде оставам аз, закона защитава ли ме по някакъв начин или не. Искам и да работя докато още мога някой и друг месец, все пак получавам някаква скромна заплата, да мога да си взема болничен, но има и друг проблем, че фирмата закъснява с внасянето на осигуровките и ако подам болничен, ще бъде изплатен най-рано 3 месеца от подаването му....  Tired, а някакви пари е по-добре от никакви, предвид че се подготвяме за бебо
Ако успея да изляза в майчински и все още се водя на работа, какво се случва с изплащането на обезщетенията при 4 часов работен ден, той за цял работен ден ли се смята, така стажа ми намалява сигурно наполовина....
Стана наистина дълго и объркано, надявам се да се намери някой с достатъчно търпение да ми разясни как да изляза от тази каша без особени загуби  Sick

Благодаря предварително  Hug

# 157
Момичета имам въпрос:
Възможно ли е от НОИ да ми изплатят 2 болнични наведнъж  newsm78 ?
Питам, защото са ми превели доста голяма сума пари и се учудвам  Rolling Eyes (в сравнение с миналия месец)
Възможно е ако започват в един месец. Може да са ти превели сума от годишното преизчисление. Ако имош ПИК си провери в сайта, ако не им се обади или изпрати писмо.

# 158
Благодаря за отговора   bouquet

# 159
  • В чуден свят с четири Слънца
Здравейте,
В момента съм в отпуск за отглеждане на дете до 2г., който изтича през август. Този месец дъщеря ми се класира за ясла от месец септември. От счетоводството ми казаха, че ще ми спрат 240лв. майчинство от момента в който детето се запише за ясла. Записах я на 15 май, но тръгва на ясла от 15 септември. Това значи ли, че хем няма да е тръгнала на ясла, хем няма да взимам майчинство за месеците от май до август? Абсурдно ми се струва, ама знам ли? newsm78
Благодаря предварително!

# 160
  • София-Младост
Здравейте,
В момента съм в отпуск за отглеждане на дете до 2г., което изтича през август. Този месец дъщеря ми се класира за ясла от месец септември. От счетоводството ми казаха, че ще ми спрат 240лв. майчинство от момента в който е записано детето за ясла. Записах я на 15 май, но тръгва на ясла от 15 септември. Това значи ли, че хем няма да е тръгнала на ясла, хем няма да взимам майчинство за месеците от май до август? Абсурдно ми се струва, ама знам ли? newsm78

Не е така, когато детето стане на 2г. трябав да се върнете на работа, или да ползвате друг вид отпуск, до тогава обезщетението си ви тече.

# 161
  • В чуден свят с четири Слънца
Здравейте,
В момента съм в отпуск за отглеждане на дете до 2г., което изтича през август. Този месец дъщеря ми се класира за ясла от месец септември. От счетоводството ми казаха, че ще ми спрат 240лв. майчинство от момента в който е записано детето за ясла. Записах я на 15 май, но тръгва на ясла от 15 септември. Това значи ли, че хем няма да е тръгнала на ясла, хем няма да взимам майчинство за месеците от май до август? Абсурдно ми се струва, ама знам ли? newsm78

Не е така, когато детето стане на 2г. трябав да се върнете на работа, или да ползвате друг вид отпуск, до тогава обезщетението си ви тече.
Благодаря! Grinning

# 162
  • Майничка
Имам един въпрос: Какво се включва в "брутното трудово възнаграждение"? Миналия месец взех премия и се чудя сега, ако изляза в отпуск дали тази премия ще се включва или не.

Брутно възнаграждение е това преди удръжките, осигуровките и данъците. Ако върху премията са платени осигуровки и парите с нея не надвешават максималния осигурителен праг (2000лв.), ще се включва.

# 163

Брутно възнаграждение е това преди удръжките, осигуровките и данъците. Ако върху премията са платени осигуровки и парите с нея не надвешават максималния осигурителен праг (2000лв.), ще се включва.

Много благодаря!
Пускам си пет дни от вторник! Hug

# 164
Здравейте,момичета! Искам да попитам тези,които са запознати с новите текстове за платения годишен отпуск! Септември месец ми свършва майчинството,но аз съм учителка,а при нас не разрешават платен отпуск в учебно време! Кога мога аз да използвам полагащия ми се отпуск? Скоро разбрах,че няма закон,който да забранява платен отпуск в учебно време...благодаря ви предварително за отговорите!  Peace  Hug

Здравей Детелина!
Аз също съм учителка и това, което знам е че тази колежка, която замествам също септември месец и свършва майчинството, но се е договорила с директорката да си вземе и отпуските, които са се натрупали за две години, и то без да се налага да се връща реално на работа. Така че, едва ли има закон, който да ти забрани да си ползваш отпуските, даже обратното-нали точно това се говори напоследък по медиите, че даже едва ли не ще ни задължават да си използваме отпуските веднага след връщането от майчинство, за да не се налага да ни ги наплащат.
Всичко е въпрос на договорка, според мен!

Благодаря ви за отговорите,момичета!  Hug
От 16.06. се връщам на работа за 10 дни и после ползвам платен отпуск,но от септември сигурно ще ми го прекратят. Ако не си употребя дните до края на 2011г. ще ги изгубя ли? Мисълта ми е,че с делегираните бюджети в училищата повечето от директорите отказват платен отпуск в учебно време...какво мога да направя,за да не изгубя полагащите ми се дни?
Много дълго стана...дано съм била ясна!

Общи условия

Активация на акаунт