Майчинството счетоводно - 30

• 40 573
  • 755
  •   1
Отговори
# 480
Здравейте отново от мен.

Тук някъде из темите бях мярнала калкулатор, който изчислява дължимите осигуровки и от страна на работодател и от страна на работник- общо.
Т.е да знам колко трябва да давам ако съм някъде фиктивно назначена.
Сега обаче не мога да намеря калкулатора из обширните теми.
Ще ми помогнете ли? Praynig

# 481
Здравейте отново от мен.

Тук някъде из темите бях мярнала калкулатор, който изчислява дължимите осигуровки и от страна на работодател и от страна на работник- общо.
Т.е да знам колко трябва да давам ако съм някъде фиктивно назначена.
Сега обаче не мога да намеря калкулатора из обширните теми.
Ще ми помогнете ли? Praynig
На първа страница

# 482
Viva_123, благодаря намерих го.  bouquet Ама къде съм бляла и аз не знам, всъщност знам, ама карай.... ooooh!

# 483
  • Пловдив
Момичета и аз да ви питам нещо, пак Simple Smile .Дъщеря ми навърши 1 г. на 09.05.2010 г.Тогава ми изтече и първата година от майчинството от 410 дни.Подадох си документите на счетотодителката в края на май, тя ми каза, че ги иска до 02.06.Та сега си получих майчинство ама е само 80 лв. (вероятно за 10 дни от май).Та сега се чудя другите 20 от остатъка за месец май ще ги получа ли или да чакам направо юли за юни.Ако някой може да ми каже.Благодаря ви предварително  Hug

# 484
  • Пловдив
Момичета и аз да ви питам нещо, пак Simple Smile .Дъщеря ми навърши 1 г. на 09.05.2010 г.Тогава ми изтече и първата година от майчинството от 410 дни.Подадох си документите на счетотодителката в края на май, тя ми каза, че ги иска до 02.06.Та сега си получих майчинство ама е само 80 лв. (вероятно за 10 дни от май).Та сега се чудя другите 20 от остатъка за месец май ще ги получа ли или да чакам направо юли за юни.Ако някой може да ми каже.Благодаря ви предварително  Hug

това ти е обезщетението от 1 до 9 май
майчинството за май ще го получиш на края на юни.юли ще получиш за юни
както описваш дните на май все едно е с 40 дни,а не 31  Crazy
първо 9 дни обезщетение,после 10 дни майчинство и после още 20 дни майчинство изникват

Здравейте момичета!!!
Аз пак имам едно въпросче- свързано с детски.
В соц.служба казаха че можем да подадем декларацията за детски на нашето бебе,казаха да носим копие от акта за раждане и попълнена декларадия,но нищо не споменаха за бележка за доходи на родителите,дали трябва да ги носим или още не.В първата декларация която ми дадоха да попълня,казаха в графата за доходи да пиша нула Thinking совсем се обърках вече.

ако работите,ще ви трябват бележки за доход за 12 м назад+бележка от педиатъра на детето

Последна редакция: сб, 05 юни 2010, 14:42 от AnMary

# 485
Здравейте!Една позната се чуди дали ,ако е студентка редовно убочение ,но в същото време се е осигурява и сега взима майчинство може да вземе тези 2800 лв ,който се дават на учащите майки?Благодаря!

# 486
Момичета, имам следният въпрос - ще получавам обезщетение за безработица до 17 този месец ... как трябва да процедирам оттам нататък за да не ми се прекъсван здравноосигурителните права.
Благодаря.

# 487
Искам да питам нещо, че нашите счетоводителки пак ми правят проблем за билничните  Close
45-дневния ми болничен е издаден от 01.04 до 15.05 вкл., на него пише да се явя на работа на 16.05, това е и датата на термина ми, но аз родих ден по-рано - на 15.05 и от болницата ми издадоха болничен от 15.05 до 25.06 вкл. /42 дни/, счетоводителката ми смята, че този болничен е грешен, защото трябвало да бъде от 16.05, а не от 15.05, нали тази разлика се изравнява с третия болничен, който педиатърката ще ни издаде? Грешен или не е болничния ми?  ooooh!

# 488
привет и от мен, момичета! ПРеди в сайта на НОИ можеше да се прави справка на изплатените помощи чрез ЕГН и ПИК, но сега страницата изобщо не се отваря.  Rolling Eyes  НЯкой знае ли къде и как мога да направя подобна справка, че нещо плащанията не ми се връзват  newsm78 хубав уикенд на всички   bouquet

# 489
# 490
  • Пловдив
Момичета и аз да ви питам нещо, пак Simple Smile .Дъщеря ми навърши 1 г. на 09.05.2010 г.Тогава ми изтече и първата година от майчинството от 410 дни.Подадох си документите на счетотодителката в края на май, тя ми каза, че ги иска до 02.06.Та сега си получих майчинство ама е само 80 лв. (вероятно за 10 дни от май).Та сега се чудя другите 20 от остатъка за месец май ще ги получа ли или да чакам направо юли за юни.Ако някой може да ми каже.Благодаря ви предварително  Hug

това ти е обезщетението от 1 до 9 май
майчинството за май ще го получиш на края на юни.юли ще получиш за юни
както описваш дните на май все едно е с 40 дни,а не 31  Crazy
първо 9 дни обезщетение,после 10 дни майчинство и после още 20 дни майчинство изникват

Не знаех, че има обезщетение за тези дни до 9 май, затова така зададох въпроса, като имах предвид 10 дни от май имах предвид точно тези които са ми платени  Peace .Благодаря ти за бързия отговор   bouquet

# 491
Искам да питам нещо, че нашите счетоводителки пак ми правят проблем за билничните  Close
45-дневния ми болничен е издаден от 01.04 до 15.05 вкл., на него пише да се явя на работа на 16.05, това е и датата на термина ми, но аз родих ден по-рано - на 15.05 и от болницата ми издадоха болничен от 15.05 до 25.06 вкл. /42 дни/, счетоводителката ми смята, че този болничен е грешен, защото трябвало да бъде от 16.05, а не от 15.05, нали тази разлика се изравнява с третия болничен, който педиатърката ще ни издаде? Грешен или не е болничния ми?  ooooh!

Болничния е издаден правилно от датата на раждане. Единия ден застъпване ще се прибави към третия болничен. Счетоводителката няма основание да не го пеиме. Да прочете Наредба за медицинската експертиза на неработоспособността, там е описано ясно.

Момичета, имам следният въпрос - ще получавам обезщетение за безработица до 17 този месец ... как трябва да процедирам оттам нататък за да не ми се прекъсван здравноосигурителните права.
Благодаря.

До 10.08. трябва да внесеш 16,80лв. здравна вноска за м. VІІ. После всеки месец до 10-то число по 16,80лв. за предходния.

# 492
Viva_123, благодаря!   bouquet
Е, тоя път вече ще накарам счетито да си изяде дипломата, писна ми вече от нейните глупости  #Cussing out

# 493
  • Пловдив
привет и от мен, момичета! ПРеди в сайта на НОИ можеше да се прави справка на изплатените помощи чрез ЕГН и ПИК, но сега страницата изобщо не се отваря.  Rolling Eyes  НЯкой знае ли къде и как мога да направя подобна справка, че нещо плащанията не ми се връзват  newsm78 хубав уикенд на всички   bouquet

страницата на НОИ се отваря

Здравейте!Една позната се чуди дали ,ако е студентка редовно убочение ,но в същото време се е осигурява и сега взима майчинство може да вземе тези 2800 лв ,който се дават на учащите майки?Благодаря!

да,разбира се че има право па помощта студенти+обезщетение затова,че е работила
двете неща могат да се взимат паралелно

# 494
Здравейте!Първо се извинявам ака някъде има писано по въпроса,но нямам физическата възможност да изчета всичко.Питането ми е следното-на 20.о5 тая година излезе поредната класация в яслите в нашия град.Оказа се че сме класирани.На 22.05 отидох в яслата с намерението да запиша детето,но доколкото разбрах от директорката това било само потвърждение,че не се отказвам от мястото и детето ще посещава ясла.Каза ми но 02.06 да ида при джипито и да почна да подготвям изследванията.Едва когато са готови тогава да ида и тя щяла да ми каже кога да водя детето на ясла.Та питането ми е-детето ми записано ли е на ясла или не?Притеснявам се,че не съм се обадила на счетоводителката ни и да не стане някой гаф,а те винаги са били коректни с мен.
Благодаря ви предварително за отговора   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт