Мама през ОКТОМВРИ ще роди - вече и през дрешките личи!

• 30 873
  • 729
  •   2
Отговори
# 420
Мирче,  и аз съм при д-р Павлова на ФМ на 11.06.
Дано се засечем и да се запознаем. Hug

# 421
  • София
Ние излизахме на вън малко на разходка за кратко но все пак временцето е мн по приятно от вчера!  Grinning
Отивам да готвя!

# 422
  • Бургас
Честити момиченца на Бърди,wafi

mama Ma,  

Димитрова ми прави ФМ в  12 г.с. и в 16 г.с., сега ме вика пак в 21 г.с., а също и за фетална ехокардиография - без да се налага, по моя преценка. Сигурна съм, че ще ме извика после за четвърта ФМ и за амниоцентеза. Просто смятам, че ми предлага всички видоде прегледи, без значение кой ми е нужен и кой не. Затова не искам повече да ходя там  Simple Smile

Арим, не съм защитник на Димитрова, но по принцип е правилно решението й. Не подценявайте феталната ехокардиография, а относно това , че те вика , това е превантивно, защото тя не е кардиолог и няма сертификат за фетална ехокардиография, при която се проследява хемодинамиката на феталното сърце и кръвоснабдяването на бебето. Позволявам си да го напиша , защото първото ми дете почина точно от сърдечна малформация и съм много добре запозната с тази част от прегледите. На мен Димитрова също ми е правила ФМ , но по никакъв начин не ми е казвала , че задължително при тях трябва да отида за ФЕ, точно обратно посъветва ме да отида в Националната кардиология, където са най - добрите в ехокардиографиите. А за амнио аз дори се напъвах да правя , а тя беше категорично против, което ме навежда , че не е комерсиална, дори пред мен се свърза с д-р генетик, за мое спокойствие. Много пряма и коректна ми се видя.

Последна редакция: ср, 19 май 2010, 19:02 от nani-banani

# 423
  • Stavanger,Norway/ Varna
Здрасти,аз цялден спахи сега ми е едно такова замаянооо. Ноо имах голяма нужда от сън, много умора ми се беше струпала.
Днес получих и писмо от болницата с насрочен час за записване за родилното. Таа, на 13.09 ще ходя да се запиша ида им представя документите си. Това го нямаше с първата ми бременност, тогава директно отидох като ми започна раждането.  Simple Smile
Цял ден ме боли междукрачието също така, отидох да се поразходя и сега е малко по- добре, ноо явно се започва с болежките. Crazy

# 424
  • София
pashic, да ти кажа тук са малко така нещата че ти е по-лесно ако живееш в Младост да идеш в Пловдив на ФМ, отколкото някъде по-нагоре от НДК Crazy Майка ми вдругиден ще идва със самолет от Варна и аз за да я посрещна май ще трябва да тръгна преди нея newsm78

Димяни, аз бях при д-р Дяволов и съм доволна. Известен е като изключителен лекар при секциото, много елсно възстановяване след това и много малки, лепени разрези. Е аз мислех естествено да раждам при него де ама добре се получи в крайна сметка.. Но ако имаш желание като му дойде времето ще ти дам координати, но преди 8ми месец няма смисъл да ходиш а и той сигурно ще те върне. Екипът му са страшни обаче, аз още си спомням една мацка с герданче (само това си спомням от нея Crazy ), която беше много мила Heart Eyes

Аа и честито и на другите разбрали пола Grinning Така се заплеснах че щях да пропусна Simple Smile

# 425
  • София
Bebzz, аз съм чувала за Дяволов само добри неща и си мислех за него имам координати моя приятелка роди много рано в 25 г.с. и той и спаси живота!
Нека минат живот и здарве още 1,2 месеца и ще реша!

# 426
Ето ме и мен най-после.

Бърди, wafi - добре дошли в отбора на госпожичките   bouquet

Arim, при Димитрова бях единствено в 19 г.с. и ме прати на ехо след като изрично пита дали съм била вече или не, защото позата на принцеската ни й пречеше добре да огледа сърчицето.

Доки днес на прегледа каза, че беба е супер. Така и не я видях, но и утре е ден  Heart Eyes. Предписа ми обаче да пия 1 седмица 3х1 но-шпа, т.к. матката била напрегната. Обясни ми, че магнезия и желязото (което аз пия) не се понасяли много добре и затова. И другата сряда пак съм при нея. Кръвните изследвания реши, че ще ги пускаме следващия месец, но когато отида на 27 ще видим дали няма да размисли.

Лека и спокойна нощ, милички  Hug

# 427
  • София
Smehorana можеш да пиеш магнезий и желязо, но е задължително да има 2-3 часа между приема на едното и другото. Аз бях така миналия път и ако имаш желание няма проблем Peace

# 428
  • София
Офф... и аз трябва да започна да си пия желязото,че не мие  добре хемоглобина/113/ а от 1 месец не го пия че ми е много лошо от него но ще трябва да си го започна да не става по лошо!

ХАйде лека ви нощ милички и до утре! Hug 

# 429
Pozitive-термина ми е на 27 октомври, ама аз нещо си мисля за 10.10 като дата, но ме е страх от секциото.
daila777 -напоследък все ми казват за ниамед, че ги вкарват за нормално раждане ,а после ги режат и затова не искам май там.Иначе Христов е добър, много приятелки дето искат секцио отиват там и за операции също, но аз май искам да се пробвам по нормален начин! Вие как мислите?
DSS- аз засега ходя при д-р Бузалов, ама искам да видя и в Иван Рилски много я хвалят. Ти в Ниа мед ли ще раждаш и как?
Моя лекар не ми е правил никакви изследвания до сега,а виждам че вие спорите дори кое е по-добре да се направи,Някой ще ми разясни ли какво трябва да се направи в този етап на бременността и с каква цел.Благодаря ви !!!

# 430
bebZz - благодаря ти за инфото  Hug Мисля си обаче, че така или иначе имам под ръка но-шпа и ще си го пия него. Пък другата седмица ще преценим с доки какво ще правим.

stelita86 - погледни на първа страничка в Полезни връзки има линк към това, за което питаш  Peace

# 431
Ей, момичета нямате изчитане! Hug
Йееееее, женският отбор растееее!  stork-girl stork-girl stork-girl Честито на щастливите мами! Hug
Подхванали сте гледам пак темата за болниците, но за жалост тук не мога да се включа. Аз моята си я бях харесала още от началото и заради лекарят ми и заради условията. Цените, както вече казвах, и тук са кошмарни, особено в частните клиники, но поне получаваш това, за което си си платил.
Честито за хубавките новини от прегледите и доброто ви настроение днес въпреки кошмарното време (поне за София разбрах, че е било такова)!  Hug Heart Eyes Hug
Аз днес съм много щастлива! Разбрах, че една много близка приятелка (тя ми е като сестра) е приета да учи в Лондон и я очаквам на есен с куфарите вкъщи! Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Юпииии! Ще си имам помощниииик!Супер яко момиче е!
Публикувана от: bebZz
pashic, да ти кажа тук са малко така нещата че ти е по-лесно ако живееш в Младост да идеш в Пловдив на ФМ, отколкото някъде по-нагоре от НДК Crazy Майка ми вдругиден ще идва със самолет от Варна и аз за да я посрещна май ще трябва да тръгна преди нея newsm78
Мале Бебз, ако знаеш само колко познато ми звучи! ooooh! =) Даже и тук се придвижвам по-бързо!

# 432
  • Варна
Здравейте момичета. Някой разчита ли БХС инфо, че ги видях сега в нета, но нещо не разбирам.
Free - bCG (бета-хорионгонадотропин)   норма [4.6-35.5]      11.5
AFP (алфа-фетопротеин)      норма [17.4-51.7]      27.2

ВАШИЯТ РИСК за болест на ДАУН e определен на       1 от 3500   
Възрастовият (статистически) риск за болест на Даун (T21) е      1 от 1200
Ако някой помогне ще му бъда задължена!  Peace

# 433
Здравейте момичета. Някой разчита ли БХС инфо, че ги видях сега в нета, но нещо не разбирам.

Първите 2 са в норма, а риска от Даун е много, много нисък-няма да те пращат на амниоцентеза. Hug

Момичета, честити моми!! И аз имам усещането, че ще е такова, ама да видим. Нещо ми се появяват леки киселини и малко ми е неприятно. Ще чакам да станат по-зле и ще го мисля. Вие имате ли такива проблеми и какво правите?
Гледам за раждане сте записали...Аз си мисля за Шейново, не знам защо така. Нещо на там ме влече. Имате ли впечатления. Имам по една позната раждала във всяка болница-и всичките доволни  baby_neutral

# 434
  • Варна

Първите 2 са в норма, а риска от Даун е много, много нисък-няма да те пращат на амниоцентеза. Hug

bouquet

Общи условия

Активация на акаунт