Мама през ОКТОМВРИ ще роди - вече и през дрешките личи!

• 30 873
  • 729
  •   1
Отговори
# 435
  • Стара Загора
stelita86, мисля да раждам в НиаМед.Заради това и там си ходя на консултации.Надявам се да няма проблеми и да родя нормално.
За изследвания - лично аз си правих БХС, а за ФМ се отказах и реших да не правя. Peace

# 436
  • София
Дид, добри са ти изследванията Hug

Хейли, моя приятелка роди в Шейново. С изключение че не са й стимулирали раждането (не е плащала) и 3 дни е чакала разкритие е доволна Peace Там знам за 1-2 доста известни и добри лекарки, едната съм срещала лично и е много приятен човек (в случай на избор екип) Peace

# 437
   Здравейте пак от мен. Аз си тръгнах от работа, че много зли ми стана. Имах и температура, за сега е овладях с оцет, но много се шашнах. Но все така ми е зле и гърлото ме боли зверски. Някой, ако знае какво да правя, моля да споделя   bouquet
   MISHANA13 ще разпитам братовчедка ми за Шейново. За сега знам, че и нейни други приятелки са раждали там, никой не е плащал и всички са доволни от отношение и условия. При братовчедка ми е имало и усложнение, заклещило се е бебето като е излизало, но лекарите са реагирали бързо и добре и всичко е наред. Ще я питам за имена и подробности  Simple Smile

# 438
  Здравейте пак от мен. Аз си тръгнах от работа, че много зли ми стана. Имах и температура, за сега е овладях с оцет, но много се шашнах. Но все така ми е зле и гърлото ме боли зверски. Някой, ако знае какво да правя, моля да споделя   bouquet
   MISHANA13 ще разпитам братовчедка ми за Шейново. За сега знам, че и нейни други приятелки са раждали там, никой не е плащал и всички са доволни от отношение и условия. При братовчедка ми е имало и усложнение, заклещило се е бебето като е излизало, но лекарите са реагирали бързо и добре и всичко е наред. Ще я питам за имена и подробности  Simple Smile

много кофти с това гърло. мен ме държи вече 4 ден Sad аз съм на хапчета за смукане "фитолор" и много чай. правя си и фреш от портокал и лимон. сякаш сега усещам леко подобрение, но не съм сигурна. страшно ме боли главата отзад на тила и ми е схванат врата Sad вчера даже не издържах и изпих един парацетамол и като ме е отпуснало съм заспала.

за болниците: аз съм на мнение, че ако може да си позволи човек по-добре да си плати. има много доволни без да плащат, но лично на мен не ми се рискува. имам приятелки раждали в пловдив в частните болници (тук са 2) не са доволни нито от едната нито от другата Sad нямат никаква апаратура, а взимат маса пари. при усложнения майката остава в частната болница, а бебето го карат във ВМИ или окръжна. в пловдив всички родилни отделения на държавните болници вече са ремонтирани (само за окръжна не съм сигурна, но предполагам, че и там вече е направено нещо) аз първият път раждах във "весела" , но лекарката която ме изражда се пенсионира и сега съм решила във ВМИ не напразно тази болница се нарича "пирогов на южна българия" има специалисти както за майката така и за детето. държат на естествено раждане и имат вип родилни зали за сумата от 100лв. мисля. (преди 3 год. беше 50лв.) и тези пари не са за самата зала, а за акушерката която идва специално за родилката, защото дежурната не може да остави голямата родилна зала. лекарката която ще ангажирам преди е взимала по 200лв. сега не знам, но няма да е повече от 300лв. предполагам. така, че за максимум 400лв. ще имам и акушерка и лекар специално за мен и имаш право на 2-ма придружители във пред родилна зала. гонят ги само когато се покаже бебето и после за рязането на пъпната връв пак влизат Simple Smile което мен ме устройва. нашия тати без уговорка предния път го пуснаха 2-3 мин, след като родих. беше много щастлив и се разплака като видя ванеса. това е незабравим момент и се радвам, че така стана. стана дълго, но мисля, че до сега не са с коментирали болниците в пловдив и информацията ще е полезна за всички бъдещи мами които очакват първите си рожби

# 439
За майките с болно гърло:
Това и аз го изпатих и се оправих със следното-една ч.ч. чай от лайка(пакетче), като се извади пакетчето се слага малко по-малко от 1/2 ч.л. сода и 4-5-6 капки йод. Когато не е много горещо вече се прави гаргара. Така колкото можете по-често. Аз една чаша си я разделях на 2 пъти, но понеже може да се прави и когато течността е студена може да си направите и по-голямо количество. Най-бърз ефект ще има ако имате възможност през 30 мин да се прави гаргарата. Аз нямах-но за 3-4 дни ми се оправи гърлото, а не можех да преглъщам.

За плащането при раждане-много ми се иска, но няма да имам тази възможност, така че ще се надявам да уцеля екипа  Flutter
Хубав и усмихнат ден ви желая, въпреки студеното време!

# 440
Добро утро, слънчица!

Исках да питам вчера има ли други мамчета, които цял ден са си контактували с бебоците? Моята малка Смехоранка не се спря - от ранни зори до късни нощи се въртя, мести, ритка... голям купон беше. За първи път ми се случва да е толкова активна. Не се оплаквам, напротив, усещането е страхотно  Heart Eyes Crazy Единствено не я чувствах да мърда докато ходех. Седнех или легнех ли - веднага се обозначаваше отнякъде  Laughing

tsvelichkova, veselina - бързо да се възстановявате  Hug
DSS - решението да не правиш ФМ от какво е продиктувано? Не искам да те разубеждавам, но 2-те изследвания са много различни и взаимно допълващи се.
Andrea - супер новина! Много се радвам за теб, защото знам колко е важно в чужбина да имаш повечко близки и любими хора  Hug
bebZz, haille - аз също съм се насочила към "Шейново". Това е продиктувано не от лични наблюдения, а от препоръки на хора, работещи в системата.
Днес ми е сънливо и май ще се наложи да пия още едно слабо кафенце, че да се разсъня преди прегледа.
Усмихнат и спокоен ден на всички!

# 441
Добро утрооо! Дано сте се наспали добре  Hug
hailie, аз съм с киселини, по принцип съм си с гастрит , а сега има моменти, когато положението не се трае. Моят софийски доктор ми каза, че спокойно мога да вземзм Талцид / течният е по-добър/. Обясни ми , че е много важно лигавицата на стомаха да е спокойна, за да може всички важни за бебето неща да преминават в организма безпрепятствено. Така , че не чакай нещата да се влошат. Бях чела някъде из нета, че отвара от овесени ядки помага, ама на мен не ми подейства. Преди да забременея пиех много чай от жълт кантарион, но в това положение не е добре да прекаляваме с билките, а от кантариона ефект има, само ако е в огромни количества. Така , че - Талцид.

# 442
Аз тези дни съм много сънлива на работа и нетрудоспособна.  Wink
Всяка нощ спя по 10-11 часа и като стана пак ми се спи, една колежка роди преди 3 седмици и вчера ми се скара, защото съм на работа.
Вие къде се чувствате по-добре на работа или вкъщи?
На мен ми е по - готино и времето минава на работното място, но тези дни като почна много да не ми стига съня започнах да се замислям за болничен. А ми остават само 1,5 месеца и излизам в отпуска.
Усещам бебо много рядко и то само вечер като съм в леглото с ръка на шкембето  Wink
А да не ви казвам какво е тягостно бабите да чакат момиче и да ти го натякват постоянно с въпроса: "Ама сигурно ли е, че пак ще е момче?"
Накрая не издържах и им казах, който иска момиче да си роди, аз раждам момчета  Confused
Имам чувството, че ме смятат за инкубатор, за първото ми бяха заявили, че трябва да е момиче и да се казва Мария. Да ама е момче, та го кръстихме Марти  Twisted Evil
И сега пак почнаха с приказките за момиче, та ми е понякога гадно. Аз само искам да е добре бебето, няма значение пола.

Последна редакция: чт, 20 май 2010, 08:35 от m9m9

# 443
Добро утро мами  Hug M9m9 не се ядосвай на бабите, нека си приказват.....то и мойто свеки вика хайде едно момиченце да е, да ама аз като си усещах че ще е момче, момче и излезе.....хич не ми дреме какво иска тя, важното е ние с мъжо да сме доволни и щастливи и да чакаме с нетърпение нашия юнак  newsm32

Хубав и слънчев ден мами Simple Smile

Относно къде ми е по добре, и на мен на работа ми е добре за сега, гледам да не се натоварвам много, у дома ми е малко скучно сама, всичките ми приятелки са на работа, няма с кого да се разхождам, всеки си има задачки, и така.....

# 444
добро утро

аз тази сутрин с гърлото съм по-добре. ефекта дойде от фреша. чай и хапчета за смукане нямаха никакъв ефект. като ударих на екс 2 портокала с 2 лимона (към 300мл. беше) и днес съм много по-добре, но с моя бременен мозък чак на 4 ден се сетих да си взема лимони. сега гледам съм свършила портокалите и имам само 1 , но ще стискам зъби и ще си направя 1 портокал с 2 лимона, а после пак на пазар за плодове Simple Smile

за пола на бебето нас никога не са ни притеснявали. освен баба ми, но тя е селски манталитет и на втората дума и запушвам устата. на нея все мъжко й е в устата. тя е родила 3 момичета (едното е починало) и сега от дъщерите си и от внуците си все мъжки иска , защото тя не можела. аз и обяснявам, че това не зависи от жената, а от мъжът, но тя май не ме разбира и си пее нейната песен. добре , че майка ми и леля ми са родили по едно момиче и по едно момче Simple Smile , че да не им се натяква. това понякога започва да тежи Sad , а не е хубаво особено от роднини

# 445
  • У дома
Добро утро, мамчета   bouquet

И на мен приятелки, раждали скоро и бременни и скоро ще раждат все ми викат, айде докога ще ходиш на работа, излизай в болничен и наистина скоро ще взема да го направя, само че незнам как стоят нещата с болничните при моя лекар, не сме говорили на тази тема, но нещо взе адски много да ми писва от обстановката на работа и нещо нервичките ми са малко опънати, вкъщи определено ще ми е по-добре.

Още повече, че Карина ще бъде на лятно училище юни, а те свършват в 16:30, просто незнам какво да правя, но каквото и да е най-много до края на юни, след това си взимам отпуската и така за болничен ще ми останат около две седмици.
От 9 август трябва да си изляза в 45 дневния болничен.

Веси, опитай да си правиш гаргара с отвара от невен+ малко сода, действа облекчаващо

# 446
  • Варна
Добро утро ,момичета!!
Днес ще ми правят серклаж ,събудих се много рано ,сигурно от притеснение ..Дано всичко мине наред  Praynig,а и нямам търпение вече да отида в болницата да си видя бебка ,че още не я усещам и по -притеснено ми е Tired,последно се видяхме на 4 май Rolling Eyes...
 Относно работата.. не исках да излизам в болничен ,защото вкъщи няма какво да се прави,не ми се лежии ,скучно е ,а и не ми влизат мрачни мисли в главата ooooh!,на работа работиш и по-бързо минава времето ..
ох ,отивам да се приготвям ,стискайте ми палци Praynig

Веси,а правих гаргара със сол и сода,ядох мед Peace

# 447
  • София
Велина,стискам силни палци и вярвай,че всчико ще е наред!  Praynig Hug

Аз от вчера съм се почнала с едни мисли къде да е събитието и направо не знам  Confused

tsvelichkova,лекувай се и се пази много! Hug

Мен тази нощ много ме боляха мускулите на краката Rolling Eyes спях на пресекули и се увствам уморена но пък се чудя дали да не се дигна днес по магазини за дрешки на Райън пък и нещо за бебка  Heart Eyes то това време за друго не става!

# 448
Добро утро  bouquet
Сома да се разпиша, че да се похваля и се връщам да ви прочета.
Вчера бяхме на преглед и научихме, че ще си имаме момченце newsm44, толкова съм щастлива защото всичко е ок, даже сме доста големи 460гр.-доки каза че това е горната граница за теглото Laughing
И така, връщам се да ви чета и ви пожелавам много приятен ден  bouquet Hug

# 449
  • Варна,морето,сините вълни...
Добро утро,дами!!!
На всички болни мамички пожелавам бързо оздравяване Hug На всички узнали пола на бебчовците едно голямо ЧЕСТИТО  Hug
Наистина ли отпада срещата на варненки,аз от няколко дена съм отложила за петък гости,излизане и съм заявила на всички да не ме закачат, защото съм на среща по женски Grinning
Дори днес ще ходя към центъра и смятах да запазя маса където кажете!!!!Но до обяд надали ще се уточним колко мами са свободни и биха дошли  Cry
Пожелавам ви приятен и усмихнат ден  lovekiss Аз се мятам по задачките.

Общи условия

Активация на акаунт