111та италианска тема

• 43 614
  • 749
  •   1
Отговори
# 660
  • Italia
Що бе,Лени,и аз успях да си взема заветното Е стоинезнамсиколко и вътре си имаШе изброено мо та мо, дата по дата и година по година от кого ,как и тн съм била осигурявана.Липсваха ми само '98 и '99 година,когато бях студентка ама за този период турнах удостоверение от Уни_то и смятам това да им е достатъ4но . newsm78

mcdirock, дай съвет как се казва офиса, откъдето си се сдобила с прословутия документ. С моя мъж къде ли не обиколхме, какви ли документи не ми извади, дето в България не важат, само прословутите Е-та ни ги отказват, защото съм на негова издръжка, т.е. не работя и нямало как да ми  издадат...

Abbies, ами аз просто отидох в в районния ми ИНПС,казах им какво ми трябва и за какво ми трябва и те ми го дадоха. newsm78 Не знам дали твоята картинка се усложнява поради факта ,4е си а карико на мъжа ти,но според мен не би трябвало да има зна4ение. Thinking

# 661
  • Italia
Здравейте скъпи мами! Не знам , дали е подходящо да пиша тук , но надявам се да получа съвет от вас Simple Smile Запознах се с италианец , тук в Бг ( на морето) и прекарахме 10 страхотни дена заедно , месец след това поддържаме контакт онлайн.. Другия месец ме кани на гости при него , предполагам ,че е добро момче , имам чувства , той също казва ,че има.., но всичките ми приятели са на мнението , че е рисковано и не го познавам добре.. Не знам какво да правя ,искам да отида.. Как бихте постъпили?

Навремето ,когато се запознах с мъжа ми историята се разви по подобен на твоя сценарий, но с тази разлика,4е аз бях на 23 а той работеШе и имаШе свое жилиЩе. Бяхме заедно на морето,той си замина.4увахме се в продължение на месец и половина по телефона ( Интернет тогава беже мираж ),след това той дойде до Бг за един дълъг уикенд през октомври,после се върна отново в Бг за три седмици по Коледа и 4ак след това аз дойдох в Ит през март следваЩата година.
Това,което са те посъветвали моми4етата е добро като вариант.МожеШ да си вземеШ хотел или остелло ( икономи4ни хотели,мисля,4е се намират за около 30-40 евро на ноЩ, дано не ме лъже паметта ) ако ти позволяват финансите за няколко дни.
Другият вариант е да го помолиШ пак да дойде той в Бг за няколко дни,така,4е да имаШ възможност да го опознаеШ малко по-добре и то на твоя територия.
Искам само да те предупредя,4е една такава връзка от разстояние е доста трудна за поддържане ( Льоли знае за какво става дума  Hug ),което разбира се не озна4ава,4е е невъзможна.
Желая ти късмет  bouquet

# 662
И аз от ИНПС го взех. Имат един офис за работа с имигранти или нещо такова, от там.

ВИе девойки колко пари оставяте по баровете дневно?

Нашата история също е кратка и пълна с кураж и от двете страни, но не я давам за пример, по-скоро се чувствам от малцинството с късмет в това отношение. Сега направо се чудя с кой акъл съм тръгнала.
Но горе долу така се стекоха нещата - запознахме се през август, октомври Д. дойде да се запознаем на живо, после за Коледа бях за 1ви път тук, а на следващата се оженихме. След няколко дни стават 6 години.
Един съвет от мен - споменавай по-често татко си. "Татко няма да ме пусне", "Татко еди какво си...", дай да се разбере, че имаш семейство зад гърба ти, а не падаш от Луната.

За сирената само мога да кажа да се пробва, пробва и пак, пробва Grinning.

Последна редакция: пт, 01 окт 2010, 20:02 от 10 c's

# 663
  • Italia
Ми аз 4естно казано не съм голям посетител на баровете.Напоследък се слу4ва откакто децата по4наха у4илиЩе да пия сутрин кафе маккиато или мароккино с няколко майки в бар4ето до у4илиЩето и толкоз.Което в цифри преведено прави между 0,90 и 1,20 еври.А,да и 4ат пат по някой сандви4 като съм на работа- 3,90 евро. Аперитиви не пия пове4е от два пъти в годината.Толкоз.

# 664
Аааа значи и в Италия си кикиросвате с други мами по барчетата след като оставите дечурлигата ?? Wink

# 665
Аз , в барчетата около нас не влизам,защото ме е яд на обществото там /ср.възраст 65г.. Crossing Arms/.
Итал.мамчета немога да ги понасям просто.... Sick Sick

В Милано е по-различно,така че когато ходя винаги се разписвам някъде. Hug

Но от 1 година някъде съм си харесала кафето от автоматите на Лаваца,тези с едни мънички капсули, и май не минава ден да не си взема едно.. Peace

Относно историите ни с италианците, ще се окажа май най-голямата куражлийка Mr. Green- аз се запознах с моя август,и през декември бях в Италия за Коледа.. Laughing....в апартамента му !.Ама бяха други времена..... Joy Joy/както казват всички застаряващи Mr. Green Mr. Green/.....
Да си кажа честно нямах търпение да се махна от всичко около мен по това време в Бг... Mr. Green Hug
Но както казва Лени,винаги съм подчертавала семейството което стои зад гърба ми.

# 666
Аааа значи и в Италия си кикиросвате с други мами по барчетата след като оставите дечурлигата ?? Wink

Някои хора си кикиросват, някои натискаме газта и фЪр4име  Laughing
цЪ, ниЩо не оставям в бар4етата, в офиса кафето е безплатно и се води работно време  Mr. Green

# 667
Ти пък, Маркрит:) Аз под бар разбирам кафене.
Никакви глезотии.

# 668
  • Italia

Ми да,половин 4ас,няма и толкоз.Време да глътнеШ едно кафе и да пуШиШ един фас и после вси4ко живо хвър4и на работа. Поне в наШето бар4е е така.
Ина4е и на мен кафето ми е фрии в работата ама пусто пове4е от едно,макс две кафета на ден трудно изпивам.Старост-нерадост. Twisted Evil
Най-продължително според мен кикиросват ( по моите географски Ширини му викат киби4ене ) в Бг оба4е,Ша ма проЩавате. Twisted Evil

Последна редакция: пт, 01 окт 2010, 17:23 от mcdirock

# 669
Сега направо се чудя с кой акъл съм тръгнала.
Рано или късно всички достигаме до този въпрос май. Laughing Laughing

ВИе девойки колко пари оставяте по баровете дневно?
По барове нула. По ресторанти харчим. Предвид любовта ми към готвенето Twisted Evil, прибягваме до ресторанти между 1 и 3 пъти седмично.

# 670
Аз сутрин 2.40 за закуска. Научила съм 'бързия'маниер, не мога да се понасям. После още 2-3 пъти през деня 'отскачам' за по кафе, така че правя м/у 5 и 6 евро дневно сметка. По-лошо от пушене.

Да, с възрастта ставаме май по-предпазливи... Аз така започнах да се страхувам и да си мисля разни работи за живота при излитане и кацане  Grinning

# 671
  • Italia
Аз сутрин 2.40 за закуска. Научила съм 'бързия'маниер, не мога да се понасям Grinning После още 2-3 пъти през деня 'отскачам' за по кафе, така че правя м/у 5 и 6 евро дневно сметка. По-лошо от пушене.

Аз ако имам време да закуся и пия кафе сутрин у нас определено предпо4итам. Само,4е напоследък откакто децата по4наха у4илиЩе и аз ходя на работа само сутрин ставам в 6,15 и ми се спи та две не виждам е голям зор,та за закуска у дома не остава време. Tired
Някоя от вас с кафе маШина на Крупс? Отзиви?

# 672
И аз май ще си купувам машина.
Какво е Крупс?
Мисля, че тези машини с дозите в крайна сметка се доближават като цена до кафето в кафене.
Аз пия много кафе и ми е по-изгодно май традиционна кафемашина с дръжка и дозатор.

Без закуска не мога аз. Добро прасе, научено да се храни редовно и нездравословно.

# 673
  • Italia
И аз май ще си купувам машина.
Какво е Крупс?
Мисля, че тези машини с дозите в крайна сметка се доближават като цена до кафето в кафене.
Аз пия много кафе и ми е по-изгодно май традиционна кафемашина с дръжка и дозатор.

Без закуска не мога аз. Добро прасе, научено да се храни редовно и нездравословно.

Ето за туй иде ре4 http://www.krups.it/All+Products/Macchine+per+il+caff%C3%A8+Espr … ffee+machines.htm
Много ми я хвалят колеги,и като вкус и като цена ( една таблетка излизала 0,30 цента ) и прави кафета,капу4и,мока4ини и куп оЩе лиготии.
Аз имах подарена за сватбата кафе маШина с дръжка и дозатор,да съм я ползвала я има я няма 10 пъти...

Не ми говори за прасета и нездравословно хранене. Направо се мразя напоследък.Тук в работата са ме обявили за боклуджийско коШ4е.Все неЩо дъв4а,в по-голяма 4аст от слу4аите джънк.
Сега ме е обзела треска да се запиШа или на йога или на пилатес.Имам вопиЮЩа нужда от отпускане на нервата и стягане на мускулатурата. Rolling Eyes

# 674
А, Nesspresso, what else:)Как прави /прави ли, капучино? Самата доза ли е капучино..
АЗ бих си взела, защото е горе долу приемлива цената на машината, но трявба да се сметне после какво плащаш.
Моята машинка за еспрессо вкъщи е Делонги май, не помня, но й се развали тази гумичка, която уплътнява и не знам дали се намират резервни, нещо не прави кафето хубаво. Иначе купувам Лаваца Клуб за 4 евро и нещо и карам доста време с него...

Общи условия

Активация на акаунт