111та италианска тема

• 43 600
  • 749
  •   1
Отговори
# 675
mcdirock
аз ли4но след пробване на разли4ни видове маШини през годините си минах на добрата стара мока, не ми заема място и ми е по_романти4на
в офиса имаме една на неспресо, офисен модел, ако те интесресува кой то4но Ще проверя
прави само кафе  и пуска топла вода евентуално за 4ай. МаШината не се плаЩа, 4алдите са по 45 цента, хубаво е кафето, дават ти и 4аШките, бъркалките и захарта. С първата доставка ни дадоха и порцеланов сервиз 4аШки. 
в на4алото ти дават набор от вси4ките им видове 4алди, пробваШ и реШаваШ от кои да поръ4ваШ

# 676
Аз кафе си правя в кафеварка и си го пия, въпреки че не ми е вкусно. Rolling Eyes Kафе пия като лекарство, понеже иначе съм заспала и мудна цял ден, но на вкус почти изобщо не ми харесва. Замислям се да премина на чай, понеже уж има същите възбуждащи свойства като кафето и може би е една идея по-полезен.

Да похваля support центъра на sony vaio. Имах доста особен проблем с usb изходите на компютъра (изключваха се внезапно) и звънях няколко пъти. Много са учтиви и се ровят много подробно, за да помогнат да се открие проблемът. Ние вкъщи бяхме направо сигурни, че проблемът е хардуерен и вече се бях наканила да нося компютъра в магазина, откъдето го купих. Добре че реших първо да се обадя на телефона за support!  thumbsup

# 677
  • Italia
Кафето от мока не знам Що,но не ми харесва. Confused
4ай оби4ам да пия малко по английски с няколко капки мляко вътре,но не всекидневно.
Доколкото знам за капу4иното си има специална 4алда.
И тук при нас в маркетинга имат маШина на Неспрессо ама пусто нямам време да сляза 3 етажа по-надолу да ме по4ерпят за проба.Ина4е ми казаха ,4е капсулите ги плаЩат по 0,30 и няколко цента пар4ето.

# 678
Аз в България съм пила от члада и е много хубаво кафето, да.
Мока свекърва ми пиеше ( и майка ми), аз пия каквото ми дадат, но предпочитам еспресо;-) и ако може 100% арабика.

Ани, всъщност знам, че кафето има изнервящ ефект, не събуждащ. Май го казваше д-р Емилова в някоя от лекциите й.
Аз до много късно ( примерно 20г.) не пиех кафе, после к'во ми стана... Във факултета с една колежка непрекъснато висяхме на мляко с нес и от тогава обожавам кафе. Минала съм през всякакви етапи на пиене на кафе, а в 5ти курс започнах да работя и в едно кафене, където правехме 'чудно капучино", не искам да ви казвам как  Grinning
Напоследък пия нормално кафе с малко мляко ( което за БГ е тройно късо примерно Grinning) и сутрин капучино.

# 679
Аз от години си пия кафето вкъщи, нямам никакво време за барове, а и ми се виждат излишен лукс, в смисъм, че си е скъпо да си пиеш там кафето, на крак, за минутка, и хайде... Не го разбирам аз така, друго си е да си седнеш с приятелка, да си поговориш на чашка кафе..... Ама за това плащаш от 3 до 5 евро, а и нямам приятелка, която да си губи времето за това, то и аз го нямам това време, естествено. На Делонги машина съм, кафето си го купувам от Лидл, кучемарка, ама си ми е вкусно, а и винаги му добавям мляко.
А кой е най-бърз при прелитането до Италия, май няма да се намери кой да ме изпревари - запознанство по интернет през май, той за пръв път дойде през юни, а на третото му идване аз се преместих тук, в края на юли. Резултата го знете - 8 години заедно, 2 маймуни......

# 680
  • Italia
Аааа,4акай Дес,ние не си ги мерехме по признака кой е най-бърз,напротив,съветвахме девой4ето да бъде предпазливо и да кара по-яваШ яваШ. Wink

# 681
  • la Città Eterna
mcdirock, благодаря за съвета. Ние няколко пъти ходихме до прословутия ИНПС, дори някъде по етажите до някакъв шеф се качихме... той ни разубеди, че нямало да стане, защото след като аз не работя, не може да съм им в системата. Не било достатъчно, че съм на карико на мъжа ми, трябвало да работя, за да вляза изобщо в системата им, в момента нямало данни за мен... Иначе имам документ от работата му, че ме осигурява, от подобието на Здравна каса, че ме осигурав здравно и какви ли не подобни бележчици свободен текст, включително ме накара да им представя документите за брак, за резиденция, за кодиче фискале (това със здравната карта) и прочие... в България пък тях не признават....

А кой е най-бърз при прелитането до Италия, май няма да се намери кой да ме изпревари - запознанство по интернет през май, той за пръв път дойде през юни, а на третото му идване аз се преместих тук, в края на юли.

А, не така, моя го срещнах на 1-ви юли за пръв път (съдействах му да си купи билет за Варна и го разходих из центъра на София), после зачезна за седмица да пътешества из Българията, денонощно пращайки ми любовни СМС-и и обаждайки ми се настойчиво да го придружа... Като се върна, му отделих няколко часа преди да си хване самолетчето, колкото да го заведа на СПА-център в София (след като го накарах да ме чака за среща около 2 часа на гарата  Twisted Evil) Twisted Evil И след още месец любов по Skype, в началото на август си плюх у пазвата и се престраших да му дойда на гости в Рим... Толкова ме беше страх, че чак завещание си бях написала, ако ми се случи нещо....  Joy

В нощта на полета в 3 през нощта звънях на един приятел, пътувал много по света, който беше с мен при втората ни среща с моя Д. да ме успокои, че не греша. Та той твърдо каза, че всички италианци са такива, не е нито луд, нито маниак убиец... просто били спонтанно влюбчиви, но много добри съпрузи... направо ми го препоръча за съпруг...

Сега направо се чудя с кой акъл съм тръгнала.
Рано или късно всички достигаме до този въпрос май. Laughing Laughing

И аз не спирам да се чудя на себе си....

Не че препоръчвам на някой да рискува така, още повече, че на 21 години и двамата са твърде млади..... аз на 21 годишен младеж не бих поверила грижата за мен и отговорността да му отида на гости в друга държава..... все пак и той е на издръжка на родителите си.... бих заложила на отиване на хотел (на wizz air има оферта като си купиш билет, да си наемеш и хотел за 8 евро на нощ, по споделено от познати...). Иначе съм на среща да се отзова, при нужда от съдействие.

Cucka89, пиши ми на лични, ако искаш, ще ти дам телефона и адреса си.

Кафе не пия (докторът ми го забрани, иначе много обичам). На бар почти не ходя, освен в много специални случаи с някоя приятелка...

# 682
Ами така че да заключим, че девойката трбва да е предпазлива, но да знае, че ние не сме били  Mr. Green

# 683
Аз мисля, че съветите да запази известна самостоятелност като отседне в хотел са много разумни. Все пак наистина не го познава добре и е в чужда държава .....но иначе съм за - може би това е любовта на живота й, защо да я пропуска.

# 684
Разбрахме само коя по бързо е пристанала на любимия , но що не издадете как сте се запознали виртуално ??Как става номера , я открехнете малко завесата ?? Joy
В някви сайтове ли , как по точно ? Wink

# 685
още повече, че на 21 години и двамата са твърде млади..... аз на 21 годишен младеж не бих поверила грижата за мен и отговорността да му отида на гости в друга държава.....
Ние бяхме съответно на 19 (аз) и 23 (той), когато се запознахме. Оправихме се някак си. Laughing

П.П. Обаче заживяхме заедно на петата година, не на втория месец.

Ами така че да заключим, че девойката трбва да е предпазлива, но да знае, че ние не сме били  Mr. Green
Точно така се получи. Laughing

Последна редакция: пт, 01 окт 2010, 20:20 от Barbabeau

# 686
  • Italia
Abies,10 c's запо4вам да си мисля,4е явно ваШите казуси са по-особени,понеже сте били/сте на карико,макар,4е пак ми се вижда абсурдно.Не може 4овек да го осигуряват,да има ли4ен лекар и здравна карта и да му викат ,4е не е в системата. Все едно някоя тукаШна казалинга да иде да си иска такава тапия примерно ако ре4е да се мести в 4ужбина и да и кажат " Сорри,но не сте ни в системата ". Вижда ми се невъзможно ( макар,4е тук няма невъзможни неЩа, де и всеки град,провинция явно си е отделна губерния  Twisted Evil ). ooooh!

Маркрит,аз не съм от отбора на виртуалните запознанства. В дале4ната 97ма година карахме по старовремски, запознанство 4рез обЩи познати и въртяхме телефонна лЮбов. Wink

# 687
защо да не съм в системата, в системата съм от момента, в който имам местожителство.
след като започнеш да работиш, започваш да плащаш осигуровки и ИНПС те регистрира. преди това няма данни, да.
Казалингите също не са ' аз съм казалинга", до колото знам, казалинга може да плаща контрибути, като казалинга т.е пак ще е регистрирана от нац. с-ма. Но хора, които не работят и са на 'карико', няма как да са записани в осигурителния институт. Поне за мен няма данни за първите 2г.

# 688
  • Italia
защо да не съм в системата, в системата съм от момента, в който имам местожителство.

Ми анджек,де,и аз това викам. Thinking

# 689
и понеже няма данни за внесени осигуровки от моя страна за първите 2г. за първа дата на здравното осигуряване ми казаха да въведа моментът на получаване на резиденца. Май Тсугуми също го имаше тоя казус, или Дюн, не помня.

Общи условия

Активация на акаунт