Да преправим старите мебели - 4

• 146 619
  • 754
  •   1
Отговори
# 195
Амели, Седефка, мерси момичета. Ще се допитам до майстор, дано не рекне някоя възвисочка цена за услугата. Иначе ми се стурва, че страницата е масивна.
Седефка, все забравям ти ли беше тази, която боядиса стари фаянсови плочки в кухнята. Ако си ти моля те да споделиш дали е здраво покритието, стои ли още боята?

Последна редакция: чт, 03 юни 2010, 21:16 от Veniz

# 196
не съм седефка ама казвам Mr. Green Mr. Green Mr. Green
седи , седи
купих латекс за баня - от Практикер за да си боядисам горната част на банята над плочките, понеже банята ми е стара... а строим в момента и не ми е до ремонт на баня, след като ще правя нова тепърва... и реших да пробвам да боядисам ъгълчето - т.е. един ред плочки с боята. Портокалово естествено... Mr. Green Mr. Green В началото... не пипах да не го остържа , но след месец след като започнах да мия банята  по инерция продължих и към тези плочки. МИ нищо им няма!!!! Не ми стиска да стържа с нокът ... но с мека четка и препарат за фаянс не се повлиява ама хич!!!!

# 197
Veniz, седи да, но ще го преработвам Wink Намазах ги първо с Боро контакт и след това с латекса, защото без контактния грунд се белеше при докосване. Моя латекс беше обикновен, не за мокри помещения и може би затова в частта точно до плота не мога да го мия Mr. Green Точно там има някакви капки с неясен произход /може би са от сока, който дъщеря ми си сипва сама/, които нямат чистене. Сега като се позатопли пак ще го мина с контактен грунд и ще мажа вече с някаква боя. Когато правихме ремонта ми остана доста латекс и затова ги намазах с него, но сега ще го сменя с боя.
Зависи какъв ти е латекса, ако е като на Джули, може и да е здрав. Но задължително фаянса трябва да се намаже предварително с контактен грунд.

# 198
Благодаря за отговорите, момичета, и аз ще взема от латекса за баня и кухня.

# 199
Момичета, имате ли снимки на боядисаният фаянс? Не ми предстои нещо подобно, но ми е любопитно да видя.

# 200
  • София
да и на мен  Simple Smile фугите боядисани ли са

# 201
За съжаление съм ги изтрила. Ще снимам отново, какво да ви правя Heart Eyes, но няма да е веднага.
Джули, ако може да покаже преди мен също ще ви е полезна Grinning

# 202
Благодаря предварително, Седефка!  Hug

# 203
Не се излагайте, моля ви, намерих темата чак на 3-та страница  Naughty

Търся отзиви от това, по-точно втория продукт, акрилна боя, ако някой го е ползвал, нека пише  Praynig

# 204
Гардероб /и не само/ за Амели Пулен Grinning http://www.bezplatno.net/listing-591150-Prodavame_chamovi_mebeli … stupna_tsena.html

и още един: http://bazar.bg/obiava.php?id=420261

Последна редакция: пн, 07 юни 2010, 22:30 от СедеФка

# 205
Седефка, благодаря ти! Такова чудо си търся, пуснах запитване та да видим  Hug

# 206
Да покажа  с какво се боря напоследък, но хич не ми спори нещо Sunglasses
Ето този гардероб шкуря с виброшлайф и на ръка извитите части.Ето пак
Накрая мисля с акрилна боя на Сократес или нещо подобно да го мина и естествено нови дръжчици. Simple Smile
Скринът е боядисан със същата боя.

# 207
Гардеробът е страхотен!
Аз не харесвам как се получава с виброшлайф - става на малки кръгчета. По ми харесва лентовия шлайф.
А гардеробът ще го боядисаш бял ли? Малко ще му се скрие красотата така. По-добре боядисай само някои части /или изпъкналите, или вдлъбнатите/, а останалото да си е натурално дърво. Много му е красив фладерът.

# 208
  • София
Момичета "наточила съм ножа" на кухненската маса. Стара, гетинаксова (или както там се казваше това), разгъва се, но като цяло е малка. Колебая се какво точно да я правя. Или фолио или боя.
В момента има за постоянно мушама, върху която се храним. Не сме я разгъвали последните 5-6 години. Представям си маса, на която ще можем да се храним на подложки. Само че покритието на плота трябва да е устойчиво, защото там приготвям храна - режа, мажа, мокря  нерекъснато и т.н.
Дали ако използвам мебелно фолио за плота, ще може добре да облепят ъглите? И дали ще издържи на мокренето. Да я боядисвам, не мога да си представя как ще изглежда. Вероятно зле. Някакой от вас скоро да е правил чудеса с някоя маса??  Simple Smile Simple Smile  

# 209
  • в моя свят на мир и любов
Не знам дали си спомняте, но се чудих, дали да си боядисам навеса в бяло или да го оснавя както е по стандарт - в натурален цвят.

Е, вече е боядисан и стана супер. Използвах бяла боя, при която си личи фладера на дървото. Добре изглеждаше и когато не бяха боядисани самите греди, а само сачака, и след това, когато всичко стана бяло. Точно като на картинките. Сега ми трябват само елементи за украса.

ПП: Чак сега видях стаята на pebs, всичко е станало прекрасно.

Общи условия

Активация на акаунт