Да преправим старите мебели - 4

• 146 625
  • 754
  •   1
Отговори
# 210
Не знам дали си спомняте, но се чудих, дали да си боядисам навеса в бяло или да го оснавя както е по стандарт - в натурален цвят.

Е, вече е боядисан и стана супер. Използвах бяла боя, при която си личи фладера на дървото. Добре изглеждаше и когато не бяха боядисани самите греди, а само сачака, и след това, когато всичко стана бяло. Точно като на картинките. Сега ми трябват само елементи за украса.

ПП: Чак сега видях стаята на pebs, всичко е станало прекрасно.

Бързо покажи навеса!!!БЪРЗИЧКО!!!!! Mr. Green Mr. Green

Те@ - много хубав гардероб. Скрина е станал чисто нов. Много добре изглежда. Но аз не бих го боядисала бял. Ще си загуби чара и старотата. Ако естесвено функцията му и идеята е да е бял - ще чакаме с нетърпение преобразуването!

# 211
Не знам дали си спомняте, но се чудих, дали да си боядисам навеса в бяло или да го оснавя както е по стандарт - в натурален цвят.

luda, моля те СПЕШНО!!!! Показвай бързо навеса. Другата седмица трябва да боядисам тавана на вилата /той също е сачак, чамов/. Искам да е бял, но не знам дали да е с латекс, с бял лак или някаква бяла боя...
За съжаление моят любим бял лак на Фауст вече не се внася /с него направихме таваните в спалните и стана супер/, та сега търся заместител. Ама спешно, спешно, спешно!

# 212
И аз чакам снимки от навеса.
Момичета, гледам тук един продукт http://www.getitbg.com/product/3647/gubra-polirashta-vaksa.html  и ми се струва, че е на доста ниска цена, в сравнение с Осмо. На мен май ще ми свърши работа за старото дюшеме в селската ни къща. Дюшемето е грубо, над 50-годишно, никога не е циклено и лакирано, защото все е било скривано под балатум, който наскоро махнах. Чудя се дали ако го тръкна малко с шкурка и го намажа с такава вакса дали ще стане добре. Има обаче доста големички фуги на места, които не вярвам с кит за дърво до се скрият.
Бенита, вашите с какво запълваха фугите?

# 213
  • София
kalimbi ,каква е тази гетинаксова маса,че ми звучи страшно познато,ама нещо ми бяга точно какъв е материалът?Защо смяташ,че боядисана няма да се получи?Ако не искаш с боя , да ти предложа вместо с фолио да я облепиш с корк?Аз миналото лято облепих с корк градински маса и пейки и се получи много добре Peace Идеята я взаимствах от baibibi.Отгоре съм минала няколко ръце с яхтен лак и вече почти 1 година си изглеждат много добре.Мокрят се от дъждове(под платнен навес са само),мия ги,храним се на тях.
Те@,скринът е станал чудесен,наистина!Успех и с гардероба!

# 214
  • България-Швейцария
Ето този гардероб шкуря с виброшлайф и на ръка извитите части.Ето
Те@, гардеробът ти е почти в стил Луи XV-ти, много ще сбъркаш наистина, ако го боядисаш бял.
Можеш да направиш чудеса с него, ето снимка на автентичен такъв в апартамента на моя приятелка.
Аз лично не си падам много по такъв тип мебели (като присъствие в собствеиия ми дом), но пък и не мога да отрека красотата им Peace.

# 215
  • Gorni Bogrov
Преди време ви питах как боядисвате мебелите със латекс,но не получих отговор Sad,сега пак ще ви досаждам със този въпрос,защото тези дни трябва да боядисам една врата и ми се ще да стане същият цвят като стената.Вратата е дървена и никога не е боядисвана със нищо,моля ви кажете какво трябва да направя и как са я боядисам със латекс?

# 216
Преди време ви питах как боядисвате мебелите със латекс,но не получих отговор Sad,сега пак ще ви досаждам със този въпрос,защото тези дни трябва да боядисам една врата и ми се ще да стане същият цвят като стената.Вратата е дървена и никога не е боядисвана със нищо,моля ви кажете какво трябва да направя и как са я боядисам със латекс?

стига де.... аз лично няколко пъти отговарях. Включително и за това че боядисах вратата. Crossing Arms

# 217
Veniz, имам същите чуденки и за моето дюшеме в антрето, старо също над 50години, скрито под балатум има и фуги, но тях не ги намирам за проблем. Скоро ще махна балатума и искам да го го освежа по някакъв начин. Нареждам се и аз под твоите питанки!
Тази вакса дали ще има ефект за новото ми дюшеме, което не бе добре изциклено и стои грапаво след като е лакирано. Един дърводелец ми даде съвет да го мина с вълнен парцал, с цел да го загладя и после пак с лак, което не ми харесва като идея, вече живеем в къщата и няма да понеса миризмата.

# 218
Да се чуди човек защо все още използвате тези гадни, смърдящи, реактивни лакове за под! При наличието на такова разнообразие от лакове на водна основа и вакси за дърво, не мога да разбера каква е причината да си осмърдявате къщите и душите.
Ако има грапавини след лакирането, никакъв вълнен парцал няма да реши проблема. Само с шкурка ще можеш да загладиш грапавите места, а после да лакираш, но със сигурност ще стане петно.
Вакса и масло за дърво се използват върху чисти повърхности. С една дума - ще се наложи да се изцикли дюшамето и после да се маже. Има оцветяващи вакси, които придават на дървото състарен вид.
Колкото до боядисване на дърво с латекс - ако дървото е чисто, просто мажеш с мече или четка /по твое усмотрение/ и - готово! Няма никаква философия, както се нанася на стена, така става и върху дърво. Някои хора предпочитат преди латекса да минат една ръка с грунд, но аз съм виждала дори мебели, боядисани с латекс, които са били без грунд. Така съседът по вила си боядиса сачака на тавана - директно наплеска с латекса. За по-голяма здравина на покритието се препоръчва след като изсъхне латексът, да се мине с безцветен лак /но тук трябва много да се внимава, защото повечето безцветни лакове не са съвсем прозрачни, а имат лек жълтеникав оттенък, който окепязява всичко./ За не знам кой път вече ще препоръчам безцветния лак на Сократес за паркет - той е абсолютно прозрачен и не променя основния цвят. При това се слави с голяма здравина, водоустойчивост и т.н. Особеността е, че трябва да съхне 15 дни, за да придобие якостта, която се рекламира.

# 219
"Майстора", който цикли дюшемето накрая го и лакира, и цикленето му толкова, и лакирането с тази смрад. Цялата стая е грапава не е на места така, че да се реши проблема с шкурка. Трябва пак да викам някой да цикли и после сама да си го лакирам. Може ли да ме ориентирате какъв не миризлив лак да търся? 15 дни нямам как да чакам, мога да вдигна панаира за един уикенд и после пак обратно...

# 220
  • Пловдив
Veniz, обещавам да питам баща ми, че той прави всичко. Само имам едно опасение, че няма да помно търговското име на продукта  Embarassed
Първо пробваха с някаква смола май беше размесена с триците от цикленето, но нещо не се получаваше и се ронеше. После взеха някакъв готов продукт. На светлите места не си личи, нещо бежово беше. Но на места има големи дупки запълвани точно в зоната на чепчетата, където е тъмно дървото и се вижда. Ама това май само аз го забелязвам  Mr. Green
Тяхното дюшеме също беше покрито дълги години от балатуми, но преди това е било ползвано и няколко ката боядисвано в някакво кафеникаво. Голяма борба беше докато смъкнат боята от дъските. И след цикленето пак не било гладко и всичко баща ми на ръка е минавал с шкурка... Направо много труд хвърли. Но сега ми топли душата като го видя  Mr. Green

# 221
  • в моя свят на мир и любов
Ще снимам.

Боята беше ето от тази марка:
http://www.colorsystems-bg.com/?t=item/show&target=259

Единственото, което смятам, че не е направено както трябва е начина на боядисване - за да се получи перфектно трябваше да е с пистолет, а не с четка. Но аз не държа чак на такива подробности Laughing

# 222
И аз да си питам питанката Simple Smile
Голям проблем са ни гредите и челните дъски на навеса Sad Как да преборим слънцето, дъжда и снега Sad
Редовно гредите биват прелакирани, но все изглеждат зле Sad Изложени са на много студ, влага и слънце... терасата ни е западна и гредите се препичат. Снега и дъжда си ги мокрят подобаващо Sad Писна ни от безиросване и лакиране отгоре... мойто мъж казва, че щом и безира не може да спаси положението значи няма какво, но аз си спомням, че обяснявахте, че безира било остаряло вече  Rolling Eyes
Пусто нищо не разбирам Simple Smile Ако искате ще прилагам снимков мат'рЯл.
Предполагам боя няма да издържи повече от лака, нали? И с какъв лак? Яхтения е голям боклук, а уж трябва да издържа на влага и слънце  newsm78
Помогнете във вас ми е надеждата Simple Smile Същото ще използвам и за дървената ни маса, която е подложена на същия тормоз...

Редактирам се... Луда, в този сайт има много интересни неща... ще показвам довечера на майстора Simple Smile

Последна редакция: чт, 10 юни 2010, 12:04 от Elichka_mama

# 223
  • в моя свят на мир и любов

luda, моля те СПЕШНО!!!! Показвай бързо навеса. Другата седмица трябва да боядисам тавана на вилата /той също е сачак, чамов/. Искам да е бял, но не знам дали да е с латекс, с бял лак или някаква бяла боя...
За съжаление моят любим бял лак на Фауст вече не се внася /с него направихме таваните в спалните и стана супер/, та сега търся заместител. Ама спешно, спешно, спешно!
Докато снимам моя навес, ето един таван с боядисан в бяло сачак: http://krasivdom.com/2010/06/08/%D0%BF%D0%BE%D0%B4%D0%BF%D0%BE%D … 1%8A%D1%89%D0%B0/

Става хубаво и когато гредите се открояват в естествен цвят, с по-тъмен или по-светъл цвят.

# 224
  • София и там където не се пуши
luda на нашата вила е точно така - бяли стени и таван и декоративни греди в оригинален цвят, които май само с безир са мазани, но не съм сигурна, трябва да питам майка ми.

Общи условия

Активация на акаунт