Да преправим старите мебели - 4

• 146 714
  • 754
  •   1
Отговори
# 420
Здравейте, имам питанка. Бях видяла много отдавна в една тема една мама беше боядисала кутии с латекс и изглеждаха много добре. Сега съм решила да си направя такива големи кутии за съхранение от велпапе и искам да ги боядисам с латекс, но бих искала отгоре да сложа някакъв гланц или лак. Какво ще ми препоръчате?

# 421
Имам питане-искам да пребоядисам едно старо скринче.Трябва ли да махна старата боя(поолющена на места) или мога да сложа контактен грунд (нали така му се вика) и отгоре избраната боя?

# 422
  • Точно където трябва
Под лака боята я свалихме с горелка до дърво. За щастие се отлепваше на големи парчета /този късмет нямахме с едни прозорци в другата къща/. Та, предполагам, зависи каква е била боята, колко пласта е. Само най-долният пласт остана тук-там та сега с някакво шлайфче го мъчим.

# 423
  • София
Здравейте! Имам офис стол, на който тапицерията на седалката за година ползване се прокъса. Дали мога някъде да сменя дамаската, иначе е абсолютно здрав?

# 424
Здравейте! Имам офис стол, на който тапицерията на седалката за година ползване се прокъса. Дали мога някъде да сменя дамаската, иначе е абсолютно здрав?

Можеш, разбира се  Simple Smile избираш хубава дамаска и шиеш, ако можеш, има и фирми за претапициране, но е доста скъпичко, поне според мен, излиза като да си купиш нов  Mr. Green

Здравейте, имам питанка. Бях видяла много отдавна в една тема една мама беше боядисала кутии с латекс и изглеждаха много добре. Сега съм решила да си направя такива големи кутии за съхранение от велпапе и искам да ги боядисам с латекс, но бих искала отгоре да сложа някакъв гланц или лак. Какво ще ми препоръчате?

Предполагам, че ще стане с какъвто и да е лак мат, пробвай първо с една и после с другите. Аз съм боядисвала с акрилатна боя, доста гъста е и не мокри кутията, внимавай латексът да не е много воден, защото ще се деформират. Не съм слагала лак отгоре, обикновени кутии от обувки, но излязоха доста стабилни, въпреки, че са подложени на всекидневен як тормоз в детската стая  Laughing и боядисвай с мече, с четка остават следи, нея използвай за ъгълчетата, ако се наложи.

minie mouse, каква е боята? Може и да не се маха, само лего да я матираш с шкурка.

СедеФка, не помня дали си писала, но кошницата ти беше ли лакирана? Че моята се оказа с лак Rolling Eyes и ми се вижда невъзможно да шкуря по извивките хубаво, дали ще хване латекса направо отгоре  newsm78 и се сетих за един забравен кош, от тези големите, който сме сложили на терасата и не ползваме, ще стане кукла, но първо ще тренирам с кошницата  Whistling

# 425
  • София

Можеш, разбира се  Simple Smile избираш хубава дамаска и шиеш, ако можеш, има и фирми за претапициране, но е доста скъпичко, поне според мен, излиза като да си купиш нов  Mr. Green

Мн се ядосвам с тези столове или се чупят, или се развалят амортисьорите. Сега пък дамаската. И всеки път купуваме нови!

# 426
  • София
Човече, с Боро контакт би трябвало да стане и без да шкуриш
Аз боядисах и вратичките. Сега няма да пускам снимки, че днес имам много друга работа и не знам дали ще успея да завърша изделието. Ще ви покажа в средата на август най-вероятно готовата секцийка. Сега ще отлежава през ваканцията ни  Wink

# 427
Мн се ядосвам с тези столове или се чупят, или се развалят амортисьорите. Сега пък дамаската. И всеки път купуваме нови!

Претапицирането ще излезе от порядъка на 50-тина лева.
Можеш обаче да си купиш парче дамаска и да ти ушият калъфка на ластик, която да обхване седалката Simple Smile

# 428
Човече, с Боро контакт би трябвало да стане и без да шкуриш ...

Това грунд ли е?

# 429
  • София

Това грунд ли е?

май  за такова минава. Едно лепкаво е, което прави по-добър контакта между повърхността и матерЯла!

# 430
Мерси, ще го взема, че ми трябва и за друго боядисване, тъкмо ще ги съчетая  Simple Smile

# 431
  • София

Това грунд ли е?

Не е обикновен грунд.. течност, която прави добър контакт между стари и нови основи. Дават го, че може да намажеш плочки с него и отгоре да залепиш новите. Седи лепкаво и след като попие. Мажи смело с него, аз мазах върху лакирани повърхности малко търкани с шкурка  Crazy

http://www.boro-bg.com/articledetails.php?ArticleID=57

Има и малки разфасовки. Аз взех за 5 лв около литър

# 432
http://stoilovak.snimka.bg/other/mladejka-staya.409939.14129990

Kaлъфи за офис-стол от плата на завесата. Кроят се по самия стол, задната част е от (едноцветно, в моя случай - лилаво) трико, за да прилепва добре.
Калъфът на седалката е на ластик , на облегалката е отзад с 2 малки  ципа отдолу ( като цип на ролкя, които се затварят към средата, където облегалката е захваната за металната стойка.

П.П. Извинявам се за некачествената снимка - цветовете реално са много свежи, но това не е важно в случая. На една от следващите снимки е дадено трикото - има магазини за парчета, където може да се вземе на сметка, напр. на Дондуков ( в Сф) 2 пресечки след кръстовището с бул. Левски в посока центъра.

Последна редакция: сб, 03 юли 2010, 11:49 от white s.

# 433
  • София
White s., изглежда мн добре. Поздравления! Благодаря мн за идеята.

# 434
ето моето съкровище Mr. Green Mr. Green найдено в стара плевня....
http://media.snimka.bg/6615/019485455.jpg
http://media.snimka.bg/6615/019485452.jpg
http://media.snimka.bg/6615/019485449.jpg
http://media.snimka.bg/6615/019485446.jpg

сърбят ме ръцете...ама делеко е отпуската....

Гледам че обсъждате калъфи на мебели.
Скъпият ми кожен диван, на 15 години от магазин "ЗОНА" #Cussing out #2gunfire се нацепи отвсякъде. Естествено гаранцията е 1 година , ми то за диван дето струва почти два бона.... колко да му дадат Twisted Evil Та понеже седалките са отлепяеми, т.е. с велкро... мислех да направя калъфи. Истената е че идея си нямам от къде да купя плат трико. Помощ??? newsm78

Общи условия

Активация на акаунт