Да преправим старите мебели - 4

• 146 725
  • 754
  •   1
Отговори
# 405
  • София
Иии, чудна е кошницата!!!  Grinning
Цвета е много интересен, нали не е бяло?

# 406
Vache, направо ми вдъхна надежда  Mr. Green намислила съм нещо, но не бях сигурна дали ще стане, след това, което си направила, се хващам след няколко дни  Simple Smile

СедеФка, имам едно подобно чудо на терасата, което ме чака вече няколко месеца  Laughing точно за такъв вид си правех сметка, радвам се, че го видях реализирано, супер е Simple Smile а с какъв латекс боядиса? С четка, нали? И този лак на водна основа става ли за шкаф, който евентуално ще се мокри, не като в баня, но може да падат няколко капки от време на време  newsm78

# 407
  • София
Човече, айде де.. давай! Мен вашата детска ме подкокороса  Crazy Crazy Crazy Няма какво да се чудиш, с тия акрилатни бои супер се работи  Hug Лака би трябвало да предпазва от вода, нищо, че е на водна основа. Боята аз едвам си я измих от ръцете където успях да се намажа. Алкидната по-лесно съм измивала  Laughing

# 408
Vache , много добре се е получило. Очаквам да видя и завършеният вид! Hug

Аз съм решила една такава "лачена" етажерка да преправя. Когато съм готова няма да пропусна да се из фукам  Mr. Green ( за сега само събирам информацията, а Боро контакта е вече на лице).

# 409
Цвета е пепел от рози, постигнат на майтап за стените на спалнята преди година. Имаше останали 2л в мазето и с него мацах кошницата. Цвета се постига като в бял латекс се сипва кафяв оцветител. Може да стане и по- наситено розово, преценяваш на момента.
Лака става за всичко, нищо че е на водна основа. Като изсъхне е бетон направо. Бях го купила за едни светли букови столове още зимата, но чак сега ги лакирах. Като започнах да го нанасям с четката и като започна да се пени ooooh! върху латекса...викам си: ей, сега си с....ах на труда Twisted Evil Но след 5мин вече пяната изчезна и се успокоих.
Първите снимки са всъщност след като вече е измита и изтъркана от чернилките на дъното. Мислех, че никога няма да се измие, обаче обезмаслителя върши чудеса Grinning
Дъщеря ми толкова я хареса, че недава да я връщам. Имам една голяма кошница в мазето, сега ща- не ща ще я правя и нея Mr. Green

# 410
  • Точно където трябва
Привет! Изчетох само няколко странички назад, но нямам време за повече затова директно ще питам  Embarassed
Проблема е следният. Сваляме боя от дървени врати. Пада почти всичко, но....остават едни малки частички зелена боя, най-долният слой. Бяха ни казали че с оцветяващ лак ще се покрият. Грундирахме /малка част за проба/ и намазахме с лак орех.
1. Стана безумно тъмно, нищо общо с картинката.
2. Зеленото не се покри.
Сега ще сваляме и нацапотеното. Ще стане ли?
Някой ако е пробвал този новият лак ще създаде ли проблем при свалянето?
Някакъв лесен начин за сваляне на зеленото, не е много, ама...или с каъв лак, че да се покрие?
Какъв лак /цвят и марка да си купя, че да стане кафяво не червенеещо, не жълтеещо, искам си точно кафяво?
Благодаря!

Последна редакция: ср, 30 юни 2010, 13:27 от elliee

# 411
СЕдефка страхотна кошничка !Бравос!
И аз имам да мажа две стари кошници в бяло,че направих модерна кухня и не ми се връзват вече на дизайна ,а много си ги обичам и не искам да се разделям с тях .......та в момента са лакирани и няма как да ги мина с латекс - направо ще ги нацапотя с блажна боя !
Сега излизам да двора и ги почвам !Ти ме вдъхнови !

# 412
седефка, страшна е кошницата!!!! Mr. Green Mr. Green
Аз съм си прибрала един сандък плетен от една плявня Whistling нали съм вид "клошарка".
Ама съм си я оставила за отпуската.  Mr. Green Като гледам кошницата и моята ще да е бяла... много ми харесва. Hug

# 413
Страхотна тема, чак сега я видях Flutter
Имам въпрос - как да направя шкафче от дърво цвят подобен на венге?
Ще сложа и снимки, но по-късно Blush

# 414
  • Точно където трябва
Страхотна тема, чак сега я видях Flutter
Имам въпрос - как да направя шкафче от дърво цвят подобен на венге?
Ще сложа и снимки, но по-късно Blush
С лак за дърво, цвят орех - по личен опит - става си точно венге.

# 415
Благодаря, без никакви други манипулации ли? Или зависи от състоянието ooooh!

# 416
  • Точно където трябва
Прочети поста ми малко по-горе. Аз имах точно проблем с това, че взех цвят орех, ама си го представях малко по-меко, топло, светло кафяво, пък то стана...Само лак. Беше някакъв български, сега не го помня, но мога да проверя. Вчера ходих да си търся по-светъл и в магазина ми показаха 2 вида на водна основа и друг а незнам си каква основа. За цвят орех и при двата на мострата изглеждаше съвсем различно. Този на водната основа беше мн. по-светъл, а другият си беше венге. Така че внимавай.
За др. манипулации - ако има нужда от шкурене и др. такива си ги прави, но цвета при мен стана само от лака.

# 417
запис, че пропуснах май две теми, а имам планове за подновяване на едно-друго за август

# 418
Да, вече прочетох Blush
Искам да стане венге цвят. Ако не те затруднява да видиш марката на лака, че те са толкова много и явно всеки с различен ефект ooooh!

# 419
Прочети поста ми малко по-горе. Аз имах точно проблем с това, че взех цвят орех, ама си го представях малко по-меко, топло, светло кафяво, пък то стана...Само лак. Беше някакъв български, сега не го помня, но мога да проверя. Вчера ходих да си търся по-светъл и в магазина ми показаха 2 вида на водна основа и друг а незнам си каква основа. За цвят орех и при двата на мострата изглеждаше съвсем различно. Този на водната основа беше мн. по-светъл, а другият си беше венге. Така че внимавай.
За др. манипулации - ако има нужда от шкурене и др. такива си ги прави, но цвета при мен стана само от лака.
a под лака каква беше боята Ели? Тя нали се вижда през лака или не си го представям правилно...

Аз искам едни врати да потъмня, те са бели в момента.

Общи условия

Активация на акаунт