Да преправим старите мебели - 4

• 146 669
  • 754
  •   1
Отговори
# 525
Момичета, вчера боядисвах една ракла, минах 3 ръце, добре стана и мислех сега да го лакирам, но с още една ръка ще дойде още по-добре, дали е много 4 ръце  Rolling Eyes с акрилатна го минавам.

# 526
Не се сърди, няма проблем за латекс/акрилатна

# 527
  • София
   Момичета, как опазвате мебелите, боядисани с латекс, от нараняване? Кучето, само веднъж заподскача около гардероба и "изкопа" с ноктите боята.А отгоре бях минала и с алкидна. newsm78

# 528
Не се сърди, няма проблем за латекс/акрилатна

Hug

Тайна, едва ли има спасение, всички се наранява при по-агресивна употреба, дори да е от магазина  Simple Smile

# 529
  • София
   Сега ще купувам шлайф машина и ще свалям всичко. После само с алкидна...

# 530
  • в моя свят на мир и любов
Аз да споделя - има едни цветни акрилни лакове за дърво, с които минах най-отгоре нещата, които боядисах. Изненадаха ме първо с ниската си цена /3-4лв/, второ с голямата си покривност и трето с изключителната устойчивост на мокрене. Като че ли водата се плъзга по тях. Това, което лакирах е дървено, а не ПДЧ.

А ето тази работна маса е лакирана отгоре само с червен лак, краката са боя на Селт, без лак. Стои на двора, под дъжда:

http://luda1.snimka.bg/family/stari-mebeli.518765.19686919

Колибката за зайците - също:

http://luda1.snimka.bg/family/stari-mebeli.518765.19686907

# 531
  • Точно където трябва
Чудя се с какви бои са правени рисунките /цветните/ на мебелите на Тера арт. Дали са тези, които всички вие използвате или някакви по.особени? Rolling Eyes

# 532
luda, това цветното само с лак ли го постигна Shocked супер е  Simple Smile

# 533
  • в моя свят на мир и любов
luda, това цветното само с лак ли го постигна Shocked супер е  Simple Smile

Червеното - да, само с лак - червеният покрива много добре. Довечера ще го снимам този лак, лошото е, че разцветките са ограничени до бяло, червено, тъмно синьо, тъмнозелено и патешко жълто. Видях, че има и боя от същия вид, вероятно комбинацията боя+лак ще се получи също много добре.
Сега ще правя и втори навес и въобще няма да си давам парите за разни скъпи бои. Намислила съм да го грундирам с ленен безир, след това една ръка бяла боя и след това една ръка бял лак /може би две - бялото се оказа изключително трудно за постигане/.

Тайна, защо не опиташ да сложиш мебелно фолио, мисля, че ще се получи добре.
Освен това си мисля, че върху боята трабва да се сложи лак за да я предпазва, а съхненето отнема поне 2-3седмици, за да добие якост, нищо че на пипане е сухо още на другия ден.
Или пък вместо да сваляш старата боя, просто мини с Боро-контакт, и боядисвай отново.

Последна редакция: чт, 22 юли 2010, 16:15 от luda

# 534
luda, каква марка са тези лакове и откъде ги купуваш?
Ако дълго време са изложени на атмосферни условия, може и да започнат да се лющят, почти сигурно е, може би не е лошо да поприбереш масата някъде, където поне дъжд няма да я вали, жалко ще е да ти се развали, много е свежа.

# 535
Момичета можете ли да ми кажете дали мога да изсветля чамова мебел? Искам да направя мебелите равномерен цвят, защото много се разминават цветово (купувани са в голям интервал от време). Ако не може, то поне съвет как да запазя светло дървото?

# 536
Страхотни неща показвате smile3501. Винаги чета темата с удоволствие. Имам да обзавеждам една голяма тераса, първо трябва да я покрием де  Simple Smile и ми се прииска да си направя като диванчетата на Байбиби.

# 537
Момичета можете ли да ми кажете дали мога да изсветля чамова мебел? Искам да направя мебелите равномерен цвят, защото много се разминават цветово (купувани са в голям интервал от време). Ако не може, то поне съвет как да запазя светло дървото?
Предполагам чама просто е различно жълт вследствие на лака, който е ползван  newsm78
Не съм спец, но момичетата тук препоръчват шкурене до дърво и нанасяне на безцветен лак (не си спомням кой лак казаха, че е наистина безцветен и не жълтее)  Peace
Не съм питала нашия мебелист с какъв лак е минал леглото на малката и скрина й... страхотни са, личи си хубавия цвят на дървото Simple Smile А един скрин, който купихме набързо от един магазин, е адски грозно жълт като паркетите по панелките  Rolling Eyes

# 538
  • София
Цитат
Тайна, защо не опиташ да сложиш мебелно фолио, мисля, че ще се получи добре.
Освен това си мисля, че върху боята трабва да се сложи лак за да я предпазва, а съхненето отнема поне 2-3седмици, за да добие якост, нищо че на пипане е сухо още на другия ден.
Или пък вместо да сваляш старата боя, просто мини с Боро-контакт, и боядисвай отново.
Трябва да сваля тази боя, защото е 4 ръце латекс и 1 ръка алкидна боя,става много дебело. А фолио не харесвам, но може да пробвам на едно местенце ,да видя как става.То под ноктите на кучето всичко пада.

Я да питам коя шлайфмашина да си взема, дали ще вършат еднаква работа?

http://raider.site90.com/?%D8%EB%E0%E9%F4-%EC%E0%F8%E8%ED%E8,7,2

http://www.grabex.eu/index.php?option=com_virtuemart&page=sh … k=1&Itemid=10 Вторите са по-хубави и по-скъпи, но дали има смисъл от скъпа, като е само за веднъж?

# 539
 Тайна, аз не съм спец по машините, но имам виброшлайф (евтин, китайски, за 20 лв), който е ужасно неудобен, тежък, все си мисля, че ще го изпусна и ме е шубе да работя с него. Може и аз да съм слаба в ръцете, но не е за жени този уред според мен. Работя с шкурка,или на парче или залепена на един инструмент с дървена дръжка. Ремовал никога не съм ползвала, но мисля, че при теб ще помогне за сваляне на алкидната боя. Ако решиш да боядисваш пак, този път мажи и Бороконтакт. Ако ще слагаш фолио, то ръбовете се оставят необлепени и за тях се купуват кантове по размер, които се лепят или с ютия или с Хелмевект. Ама аз не съм му фенка на фолиото и само веднъж в една квартира сложих на трапезарната маса и резултатът беше трагичен.
 Луда, много ми хареса белия ви навес, както и клетките за зайчета.

Общи условия

Активация на акаунт