Да преправим старите мебели - 4

• 146 678
  • 754
  •   1
Отговори
# 510
# 511
Ето ,че вече и аз мога да се похваля с пребоядисаната секция за детската,Без едното гардеробче -реших да не го слагам.
http://soni.snimka.bg/family/remont.336263.19679435
http://soni.snimka.bg/family/remont.336263.19679441
Само ,че мъжът ми каза че се жулкала боята,а е минавано и с лак отгоре.

# 512
Sonka, чудесно е станало. Със здраве да си го ползвате. С каква боя е боядисвано?

# 513
  • в моя свят на мир и любов
Брей, че тудно било да се преправят стари мебели. Особено пък ако искаме да им докараме този прекрасен бял цвят. А най-трудно ми се стори доразкрасяването с профили - тук вече почти се отказах.  Grinning Следващия път ще продам старите и ще си купя нови. Crossing Arms

Ето обновени етажерка, пейка, масичката е правена от мен, но с готови части, продавани в Бриколаж. Пребоядисах и една стара маса, която щях да изхвърлям, но е чудесна поставка за цветята+ няколко дървени кутии. И, разбира се, една колиба, която принадлежеше на кучето, но вече е подготвена за дом на зайците:

http://luda1.snimka.bg/family/stari-mebeli.518765

Моля да се абстрахирате от околната среда, но тепърва ми предстои облагородяване Grinning
Ето и дървения навес, боядисан в бяло. Естествено, бялата боя попи в дървото и сега се нуждае се от още едно-две боядисвания. Но ще изчакам още малко.:

http://luda1.snimka.bg/family/naves.518764

Последна редакция: нд, 18 юли 2010, 18:03 от luda

# 514
Сега виждам темата.

За лаковете - след проби и грешки се оказа, че Dulux е моя лак за мебели.
Имат различни цветове, включително и много тъмен, за който Galactic Voyager беше питала по-рано, както и бял.
Ползвала съм го за вратите и за вградени гардероби и ефекта беше невероятен, чак се учудих. Покрива страхотно и даже придава вид на естествено дърво.
По принцип казват, че не било нужно да се маха изцяло предишното покритие, но при нас все пак бяха добре изшлайфани. Не знам как стои ако не са...
Има си техника на нанасяне, първата вратичка стана малко на бабуни, но то сигурно с всички лакове е така докато свикнеш.
Това беше преди 6 години, още си изглеждат добре и не са ожулени.То това важи и стените с боя Dulux, ама спирам, за да не ме вземете за  рекламен агент...
Чувствително по-скъпи са от лаковете, които гледах в Бриколаж.

# 515
От мръснната работа в къщи след ремонта останаха за боядисване интериорните врати. Свалих блажната боя от тях с ремовал и ги китвах и изшкурих. Останаха до дърво. Сега трябва да сложа боята. Но се чудя дали да положа някакъв грунт преди това. Боята е на Бриколаж, бяла на водна основа. Чудя се и дали след боята да мина с лак и какъв да бъде като марка.

# 516
  • София
   Прекрасни неща сте направили. Аз засега съм в застой, защото това което мислех,че ще бъде хубаво, стана ужасно, мисля за други варианти. Embarassed

# 517
каква боя използва и тази дамаски е върха bowuu

# 518
Luda, тези орнаменти от какво са? Или са готови стикери?

# 519
S_la, боята е на Лакпром, на водна основа, бяла, гланц. Проблемът е че трябваше върху тъмните повърхности да мина 4-5 ръце. Боядисвах с дунапреново валяче. Но не се люпи. Отгоре съм намазала с безцветен лак на водна основа на Оргахим.
Дамаската я намерих случайно. Има в различни цветове и геометрични фигури. И не е скъпа.

# 520
а първо нанася ли нещо, грунд,шкурка, боро -контакт или махане на стария лак с нещо

# 521
Гардеробът и раклата (от ПДЧ) ги надрах леко с шкурка 180. Столът е буков и при него свалих стария лак с шлайф машина с два вида шкурки - първо по-едра (80-120), а после с по-финна - 220. На наранените места попълних с кит за дърво. Хубав и евтин е този на Лакпром, но има само 3 цвята - бял, бук и третото не го помня. След кита - пак с финна шкурка. Забърсах и направо нанесах боята. При ПДЧ-тата не съм използвала Бороконтакт и си хванаха чудесно. А при дървото (столът и бюрото) първата ръка я нанесох по-разредена боя. Не съм ползвала грундове.   

# 522
благодаря ти   bouquet

# 523
  • в моя свят на мир и любов
Luda, тези орнаменти от какво са? Или са готови стикери?
Готови стикери са. Купих ги за 5.99 от един строителен хипермаркет на Околовръстното - "Уницем" /или нещо такова newsm78/.

# 524
  • Пловдив
alessina , досега не съм си купувала Осмо. Ползвам маслото на съседа по вила. Но като съм ровила в Интернет, за да открия къде се продава, видях, че Паркети Миланов предлагат Осмо. Може там да провериш.

Благодаря ти. Ще им звънна.

Общи условия

Активация на акаунт