Да преправим старите мебели - 4

• 146 648
  • 754
  •   1
Отговори
# 570
Не се сърди човече,благодаря ти   bouquet,ти отново ми помагаш за кой ли път вече,мисля че направо си изкара заслужена почерпка.
Чакам на лични да кажеш кога ще можеш да пием поне по сок.
Извинявам се за спама.

# 571
  • София
В почивните дни бяхме извън София и си открих четири чудесни дървени стола за хранене. Състоянието им е отлично с едно малко изключение. На два от тях има следи от дървояд. Ослушвах се, ослушвах се, но не можах да разбера вътре ли е гадинката. Мисля, че преди време някой беше дал рецепта за отърваване от дървояд. Търсих в темите, но не се справих. Моля за малко помощ.   Praynig

# 572
  • Пловдив
 Mr. Green Момичета, ако знаете каква идея ми се върти в главата... Blush
Ако има как да направим едно албумче или група във фейса... и там да се съберат всички творения и в заглавието или описанието да са изписани ползваните бои и материали .
Аз щото съм само от зяпащите още... мога само да се възхищавам и да трупам идеи   bouquet

# 573
Не се сърди човече,благодаря ти   bouquet,ти отново ми помагаш за кой ли път вече,мисля че направо си изкара заслужена почерпка.
Чакам на лични да кажеш кога ще можеш да пием поне по сок.
Извинявам се за спама.

Ще пиша  Heart Eyes

benitta, едно албумче някъде не е лоша идея, аз във ФБ не влизам, а и да не се пренесе темата там ...

# 574
Ниастина няма да е зле едно подобно място с творенията. Ще вдъхновява още повече.
Струва ми се, че би било удобно място като Multiply.

# 575
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
В почивните дни бяхме извън София и си открих четири чудесни дървени стола за хранене. Състоянието им е отлично с едно малко изключение. На два от тях има следи от дървояд. Ослушвах се, ослушвах се, но не можах да разбера вътре ли е гадинката. Мисля, че преди време някой беше дал рецепта за отърваване от дървояд. Търсих в темите, но не се справих. Моля за малко помощ.   Praynig

моите мебели с дървояд отидаха в сауната при 70С и влажност 65%
ако столът може да се разглоби и частта да влезе в печката - пъхай и сложи съд с вода.
2-3 часа трябва да престои вътре, за да може и вътрешната част на дървото да се загрее...
над 40 С молекулата на белтъка се разпада и затова измират.

за химикали - незнам...  казват, че не винаги измират  newsm78

# 576
Не се сърди, човече , имам същата ракла, но я боядисах черна и и махнах краката. Върху нея стои телевизора в хола.
Вижте това - интересно обновяване на апартамент, вижте и видеото. Ако някой е срещал в нета картини, като тези в апартамента, моля, да ми каже.  bouquet

За картини не знам, но сайта е страхотен! В един от епизодите има интересно предложение за декорация на стени Laughing

# 577
Здравейте момичета .Аз от около 2 години не съм влизала във форума, но преди 2 дни попаднах случайно на темата ви.Е за 2 дни прочетох всичко що сте изписали от самото начало и ще се радвам да се включа в творческия колектив .От няколко години се занимавам с различни материали и бои, защото работата ми е свързана с това, но неоспорим факт е,  че за два дни докато ви изчета, научих страшно много неща ,а и се нагледах на прекрасни творения. Предстои ми ремонт на детската стая и от вас се запалих да се разровя за стари нещитца , което  пък прерастна в цяла концепция.Еми днес не се сдържах и преправих шкафа за обувки, който дълго време все отлагам .Те всъщност са 2, но единя съм облепила вече с фолио.Имах латекс на Dulux останал от боядисването на детската стая та го вкарах чудно в употреба.Остана ми само финиш лака, но утре ще се сдобия с него.Възнамерявам да е отново от тази марка.Първо изшкурих с виброшлайф леко ,после една ръка грунд Боро Контакт и налкрая 4 ръце латекс.Общо време около 1ч и 30 мин .
Утре ще ви снимам и реставрираните ми интериорни врати на апартамента и една маса с крака от шевна машина...
Абе с 2 думи с тази тема си паднах на пъпа както се казва...А вие сте страшно вдъхновяващи  Grinning Hug
та ето ги и 2та шкафа единя с фолио, а другия с боя
,ПРЕДИИ СЛЕД светложълтия е с боята

Последна редакция: вт, 27 юли 2010, 20:39 от ekspa

# 578
ekspa, чудесни са  Heart Eyes
Може ли да кажеш с какво нанасяш Боро контакта? Аз пробвах с четка, но на места остава по-дебело и след това като тръгна да боядисвам се тегли като тънки ластици  ooooh! изчистих го и от памучна стара си направих парчета, с които разнасям на много тънък слой, но пък се чудя дали ще е достатъчно, за да е здраво?

# 579
Продават се препарати за защита от дървояди - ползвала съм Садолин навремето го взех за 15лв., а също един български препарат правен от фирма Реставрация ако не се лъжа се казва, но си го поръчвах предварително. Намера се на ул. Будапеща до пицария Кривото. И двата са добри като 2-рия е по-евтин и по желание може да се пигментира. Шприцовам с една спринцовка в дупките и намазвам обилно навсякъде. Отровни са, така че умната!

# 580
Аз да ви кажа, че исках да направя един кош за пране от светло син в бял и си купих спрей. Хем не ми стигна, хем стана на капки. Ще трябва да си купя нов, защото с още един спрей за 5лв по-добре нов кош. Може би с боя щеше да стане по - добре. Иначе имам маса направена от материала като скрина на Не се сърди човече. На места е счупена по ъглите. Чудя се с какво да я направя - искам да стане по-светло кестеняво, дори към най-бялото дърво да отиде. Дайте идея. Мислех да я шкуря и след това само с лак да мина, но не съм сигурна какво ще се получи.  Thinking

Иначе и аз подкрепям идеята за албум. Страхотни неща произвеждате и темата ми е една от любимите. По сто пъти гледам какво сътворявате.

# 581
  • София
Благодаря ви за идеите за борба с дървояда. Ще пробвам с препарати, пък ако не стане ще ги водя и на спа туризъм.

# 582
Не се сърди нанасях борото с валяче от тези дето са дунапренени и с леко мъхче.Но преди това шкурих.На някои места не поемаше добре, но това не повлия на боята .Захвна си както си трябва.Утре преди да лакирам ще го мина с финна шкурка да видим дали ще е свършил работа грунда.Принципно за грунд може да се ползва и разредено безцветно Ц200,но само за акрилни и водоразтворими бои.А може ц200 и малко от боята да се смесят.То ще подсили още повече контакта на плоскоста и водоразтворимата боя.

Последна редакция: ср, 28 юли 2010, 10:34 от ekspa

# 583
Да споделя и аз  Simple Smile
Наехме апартамент и на тавана / който също ни предоставиха / намерих невероятен празен гардероб-сигурно от 40-те години..Дървен, извити форми..И едно легло-много интересно.
Обаче гардероба има много, ама много дупки от дървояд. Ясно, ще го мина с препарат-обаче дупките как ще се заличат ?

П.П. Моля кажете как да кача снимки тук  Blush Blush

# 584
Аз набързо минавам да поразгледам дали има нещо ново smile3503 от старо. При мен нищо ново, в застой съм- свеки ме тормози Twisted Evil с нейни глупости. Ще ми прогният шкуриките вече от бездействие Joy

Байбиби, ако наминаваш от тук, да ми кажеш гардероба с бял лак ли го маза и какъв по- точно? Има ли и други цветове? Можех и на лични, но все ще е от полза на някой от тук влизащите Wink майсторици.

Някой ползвал ли е белия лак на Лакпром? Или да експериментирам първо аз?

Цитат
Да споделя и аз  Simple Smile
Наехме апартамент и на тавана / който също ни предоставиха / намерих невероятен празен гардероб-сигурно от 40-те години..Дървен, извити форми..И едно легло-много интересно.
Обаче гардероба има много, ама много дупки от дървояд. Ясно, ще го мина с препарат-обаче дупките как ще се заличат ?

П.П. Моля кажете как да кача снимки тук  Blush Blush

Другарко Рени, ако запълниш дупчиците гардероба ти ще загуби чар и достойнство Naughty Ако искаш гладък, нов и симетричен гардероб просто си купи нов. Иначе този /мисля, че се сещам какъв е Rolling Eyes/ го почистваш, "изкарваш" му шарките на показ и лакираш по избор с безцветен или цветен лак. Задължително мат, гланца не стои добре на тези гардероби Naughty
При борбата с дървояди и дървеници само Регент. Вече не се намира и затова Бохемит Плюс или Cuprinol Worm Killer. Последния е ползван с успех от приятелче- мебелист.

Момичета, чакам една позната да ми донесе снимки на мебели от апартамента на починалата и леля. Не си падала по старите мебели и щяла да ги даде на символични цени. Ако нещо не ми върши работа на мен, ще го постна тук. Дано си харесате по нещичко. Не били много, но пък истински.

Общи условия

Активация на акаунт