Да преправим старите мебели - 4

• 146 616
  • 754
  •   1
Отговори
# 180
здравейте,имате чудесни идеи и хрумки. обръщам се към вас  с надеждата за идея
кухненските ни столове са дървени с плетен бамбук  за облегалка и седалка.Дъщеря ни направи на всичките дупки от крачетата и ги скъса, незная с какво да заменя плетената бамукова мрежа на седалката,така че да могат да се ползват отново

# 181
  • гр.София
В София, в подлеза на метростанция Вардар едно такова антикварно магазинче ми беше и на мен вдъхновение - така, че и по-наблизо има Laughing

# 182
  • София
Имам един стар дрешник в коридора, от онези соц дрешници - огромен, събира страшно много боклуци, но и грозен колкото си иска. Светъл изкуствен фурнир, 4 големи и 4 по-малки врати. Днес се замислих дали да го боядисам с блажна боя в някакъв цвят. Има вероятност да стане още по-грозен, разбира се.  Simple Smile Или пък да го мацна с някакъв лак за дърво да придобие по-приятен нюанс. Но не мога да си представя как ще изглежда. Бих предпочела да е в светъл цвят, тъй като коридора е тъмен като цяло. Какво ще кажете, някой има ли подобен опит?

# 183
В предишния ни апартамент имахме такъв гардероб. Майсторът, който тогава ни правеше кухнята го боядиса, но изобщо не знам как и с каква боя. Сложи и нови дръжки, преди имаше ключалки с ключ. Стана много хубав. Жалко, че нямам снимки.
Тук в темата и други са писали, че са преправяли така подобни гардероби. Но не си спомням кой.
Сигурно още някой ще се включи с насоки по въпроса ти.

# 184
  • Пловдив
Седефка показваше един такъв гардероб, оранжев беше станал Simple Smile Прегледай темата назад.

Аз си заърших криво-ляво банята, има още за дооправяне. Обаче от този уикенд почвам спалнята и ще показвам снимки редовно как боядисвам спалня и гардероб Simple Smile

# 185
Седефка показваше един такъв гардероб, оранжев беше станал Simple Smile Прегледай темата назад.

Аз си заърших криво-ляво банята, има още за дооправяне. Обаче от този уикенд почвам спалнята и ще показвам снимки редовно как боядисвам спалня и гардероб Simple Smile

оранжевият е моят бре!!!!! Mr. Green

# 186
  • Пловдив

оранжевият е моят бре!!!!! Mr. Green
Embarassed Срам, срам. Покажи линка де Simple Smile Да не ровим Simple Smile

# 187
САМОЦИТИРАМ СЕ

намесвам се за латекса. Аз боядисах и гардероба и вратите с него. Вярно...не български а на Алпина - от Практикер.
Много добри резултати. Изобщо не се лющи вече почти година. А имаме малко дете и го си кара колелото и тротинетката в къщи.
Истината е че шкурих лака на гардероба до матово. Не го махнех целия...къде това търпение при четирикрилен стар гардероб ooooh!
Отгоре - задължително лак - на водна основа също. Стана като ПДЧ със леко зърнеста структура. Много по лесно се боядисва с латкс отколкото с алкидна
Пускам една снимка - на тези дето сте я видели - извинете за повторението Blush
http://media.snimka.bg/4687/015628452.jpg
http://media.snimka.bg/4687/015628433.jpg

# 188
  • София
JuliS, страхотен гардероб! Отвътре боядиса ли го? Това с латекса е много интересно хрумване, само че при теб е дърво нали? Не знам дали би хванало на изкуствен фурнир, какъвто е нашия случай, това си е чиста пластмаса.  newsm78

# 189
Нашият беше лакиран. Грозен стар комунистически.
Отвърте  не съм го боядисвала...то толков "кър" къде ти търпение...трябва месеци наред да го правя.... ooooh! ooooh!

# 190
Джули, и аз имам такъв гардероб в къщата на баба ми, но вратичките му са увиснали. И понеже не съм много наясно как да ги оправя и не го пипам, ама като го гледам твоя се убеждавам, че трябва да го стегна и боядисам. Та чудя се нови панти ли да му взема (ама дали ще се справя сама с подмяната newsm78) или някой дърводелец да извикам.
Мисля, че и Девил е показвала същия гардероб-боядисан в бяло със стикери, но не помня каква беше боята.
Ох, и друго се чудя, един такъв стар трикрил гардероб дали ще може да се преправи и да стане двукрил ( шперплатовият гръб е цял отзад).

# 191
  • София
Veniz аз зададох подобен въпрос на мъжа ми. (Имаме два гардероба, единия в коридора, за който ви попитах и още един в детската, за когото обмислям как бих могла да махна или разделя на 2 по-малки).  Той ми  обясни че ще бъде по-лесно да го изхвърлим и аз се съответно се отказах. Не си го давам. Но още ме чопли, че задръствам стаята на децата. Лошото е, че с тези малки жилища човек няма къде да си сложи вещите. Определено имаме нужда от тези гардероби. В момента имам 3 - един малък и два големи. Всичките са пълни. Откакто се появиха децата, просто се пръскаме от вещи. Трябва да затворя очите и да мятам едно по едно в коша за боклук.

# 192
Veniz аз зададох подобен въпрос на мъжа ми. (Имаме два гардероба, единия в коридора, за който ви попитах и още един в детската, за когото обмислям как бих могла да махна или разделя на 2 по-малки).  Той ми  обясни че ще бъде по-лесно да го изхвърлим и аз се съответно се отказах. Не си го давам. Но още ме чопли, че задръствам стаята на децата. Лошото е, че с тези малки жилища човек няма къде да си сложи вещите. Определено имаме нужда от тези гардероби. В момента имам 3 - един малък и два големи. Всичките са пълни. Откакто се появиха децата, просто се пръскаме от вещи. Трябва да затворя очите и да мятам едно по едно в коша за боклук.
Точно затова не го изхвърлих и аз...въпреки че дълги години го преглъчах...и на раба бях да го разснопя и изгоря в парното...
Истината е че събира дрехите на 5 членното ми семейство и ... е нещо от което просто няма как да мина!

Последна редакция: чт, 03 юни 2010, 15:53 от JuliS

# 193
Veniz, дърводелците разделиха на баба ми старият четирикрилен гардероб да стане на трикрилен. Гърба не му го знам какъв е, но по-важното беше, че стана. Явно трябва малко по-опитен човек да го види, за да прецени. Ние с едната излишна страница и излишната вратичка ще правим надстройка, защото иначе пък е нисък и така ще решим част от проблема с мястото и гардеробите. Друг е въпроса, че и той е много соц и лакиран, та ще си играя да го боядисвам, но след ъпгрейда ще е.

# 194
Янтра, душко, почти да познаеш Joy Да, пребоядисвах в оранжево, но кухненските вградени шкафове. Гардероба е на Джули.

По повод рязането на гардероби да се изкажа. Гърба няма никакво значение, защото не е носещ. Имат значение страниците. Ако между 2-ната и 1-ната част има масивна страница, а не просто шперплат, може да се реже. Някой ентусиаст грабва флекса с диск за дърво и беснее половин час hahaha - реже заедно с гърба. Така трикрилен може да стане на 3 единични Peace
Както вече казах при тънички вътрешни страници няма как да стане Naughty

Големи сте скици, ейййй hahaha hahaha hahaha

Общи условия

Активация на акаунт