Да преправим старите мебели - 4

• 146 716
  • 754
  •   1
Отговори
# 435
JuliS Shocked Shocked Shocked разкошна находка !
Кошничката на СедеФка също е супер.Браво, много красиви неща видях в темата.

# 436
В момента обезпаразитявам един  дарак, който ще ползвам за цветарник и стара етажерка. Не смятам да ги пипам, само малко алфалт лак, за да станат тъмни и това е. Като приключа, ще ги снимам. Имам няколко неща, за които все не ми остава време, така си стоят на терасата Tired

# 437
Здравейте, момичета! Много се възхищавам на творенията ви ....и точно поради тази причина ( а и заради познанията ви за лакове, латекси идр.) искам да ви помаля да ми дадете съвет - подариха ни една масичка с две столчета на Дисни - много е красива, но рисунката върху нея, всъщност се оказва някакво фолио, което се  бели много , много лесно(даже вече върнах първата в магазина след като се обели за 30 мин. след отвярянето и под "картимнкатааа" зайна голямо бяло петно.....),сега сменената маса си стои в кашона,докато измислим как да я предпазим.Мислех да залепим отгоре прозрачно витражно фолио, но никъде не открихме такова с ширина 90см, каквато ни е нужна,а само на 45см.; стъкло или плексиглас мислехме да сложим, но трябва с няккво лепито да ги лепим и не знамдали няма да разяде картинката.
Молбата ми е да кажете, ако знаете някой лак, с който бихме могли да опитаме, които да покрие върху тази лъскава повърхност....дали има такъв???Ще чака с голямо нетърпение отговори и всякакви други предложения, че ми е такъв мерак вече да я сглобиме и да зарадвам дечицата с красиво кътче за рисуване в стаятя....

# 438
не ти трябва витражно фолио. Трябва ти каст ламинат. Или обикновено прозрачно фолио. Ще го намериш във всяка една рекламна агенция. Широчините са 50, 61,73,1.23 см
Ще ти отрежат колкото си поискаш - не е скъпо по принцип. Каст ламината е по -скъпичък...ама ... и обикновено фолио ще свърши работа. Лепенето на плексиглас не е решение. Той се напуква при неподходящо лепило. Направо се цепи. А се лепи с хлороформ....за да няма поражения...но трудно се намира. и те така

Ако все пак прецакате картинката.... в същите рекламни агенции ще ви напечатат на РVС фолио каквато си картинка искате. Mr. Green Тъкмо няма да им писва на децата!

# 439
  • София
Да покажа и моето творение http://assyadari.snimka.bg/family/detska-staya.515548. Гардеробът не е много стар (на 5 г.), от ламинирано ПДЧ, но исках да го освежа и да го направя по-детски. И тук е мястото да благодаря на всички пишещи в темата - от вас черпих идеи и техника за ремонтиране   bouquet  bouquet  bouquet
За интересуващите се шкурих малко повърхността, боята е бяла акрилатна на Сократес, а на скрина е на Селт (нямаше кой знае каква разлика относно покривността). Отгоре завърших с безцветен мат лак пак на Сократес. А зеленото и жълтото на скрина е даже латекс + лак отгоре.
Стикерите са от Джъмбо, супер са. Но по погрешка преди това бях взела едни други, но кой да им чете етикетите - оказаха се за стъкло. Ще има намерим и на тях място.
Има още неща да се правят. Една етажерка ще преправям по същата технолигия. После пак ще показвам.

Последна редакция: вт, 06 юли 2010, 12:12 от assya_p

# 440
Благодаря ти, JuliS за бързия и компетентен отговор - залавям се с търсене....

# 441
  • Точно където трябва
Аз не успях да сваля всичката боя от прозорците. Остана едно зелено отдолу и както ми сочи опита с вратата лак няма да го покрие. С какво е най-добре да боядисам. Че аз за старият автоемайл лак се сещам.

# 442
assya_p, творението ти е супер! А кантовете от какво са?

Аз все още умувам за моята детска. Моите мебели са 7 годишни, ама сърце не ми дава да ги надера. Пък дъщеря ми иска вече от сини да станат лилави или розови.

В един предишен пост бях писала, че ще пребоядисвам една дървена черна холска масичка. Е, свалих и боята с Терминатор и пистолет за топъл въздух. Мъжът ми и баща му компетентно казаха, че мебели с латекс не се боядисват и масичката беше напръскана с някакъв оранжев спрей. Получи се отвартителен гов...н цвят.  Mr. Green Сега пак ще и свалям боята и ще си боядисам както си искам аз.  Joy

Иначе направих
кутии за дребните играчки на малката. Само, че вместо да боядисам кутии с латекс ги облепих с плат с С200. От лепилото обаче нещо не съм много доволна. Може би трябваше да ползвам някакво по-силно ..... Sorry за качеството на снимките, ама са от телефон. Simple Smile

# 443
  • София
assya_p, творението ти е супер! А кантовете от какво са?..........
Благодаря! Кантовете исках да ги напръскам със спрей, но не стана - много се стичаше. Накраю взеп алкидна боя и ги намазах. 2 дни чаках да изсъхнат..

# 444
assya_p , Браво! Харесва ми как е станало!

Аз да се оплача Cry
Боядисах си една закачалка с латекс. Добре се получи, но лакът направи едни мехури, едни пяни.... Ужас! Развали я....
Какъв лак използвате, че да не се получава този "арт" (де)ефект?

# 445
Иначе направих
кутии за дребните играчки на малката. Само, че вместо да боядисам кутии с латекс ги облепих с плат с С200. От лепилото обаче нещо не съм много доволна. Може би трябваше да ползвам някакво по-силно ..... Sorry за качеството на снимките, ама са от телефон. Simple Smile

Защо не си доволна?Аз имам една малка кутия с плат, лепила съм я с Ц200.Много е здрава , сигурно е вече на 3 години , държа си конците в нея и не е мръднала.Аз много обилно намазах с лепилото и отгоре върху плата също.
Иначе такива кутии за играчки съм правила  и с опаковъчна хартия , пак с ц200, и отгоре с лак за дърво.СЪщо много издържат.

# 446
assya_p , Браво! Харесва ми как е станало!

Аз да се оплача Cry
Боядисах си една закачалка с латекс. Добре се получи, но лакът направи едни мехури, едни пяни.... Ужас! Развали я....
Какъв лак използвате, че да не се получава този "арт" (де)ефект?
лакът задължително на водна основа. Аз лично ползвам на Лакпром
http://www.lackprom.com/produkti/details/50/2/%D0%92%D0%9E%D0%94 … D0%BB%D0%B0%D0%BA

# 447
Иначе направих

Защо не си доволна?Аз имам една малка кутия с плат, лепила съм я с Ц200.Много е здрава , сигурно е вече на 3 години , държа си конците в нея и не е мръднала.Аз много обилно намазах с лепилото и отгоре върху плата също.
Иначе такива кутии за играчки съм правила  и с опаковъчна хартия , пак с ц200, и отгоре с лак за дърво.СЪщо много издържат.

вероятно си направила грешката да сложиш малко лепило... опасявайки се че ще останат петна на плата. Истината е че С200 при исъхване става безцветно. Трябва обилно да намажеш. Става си бетон после!

# 448
Здравейте, майсторици!
Много сте натворили, много сте изписали! Докато изчета всички пропуснати страници и то - ей на, станало ракиено време. Сега отивам да меткам пържолките, че жаравата ще прегори, ама утре ще ви покажа какво съм измайсторила за последните 20 дни.

# 449
Здравейте, майсторици!
Много сте натворили, много сте изписали! Докато изчета всички пропуснати страници и то - ей на, станало ракиено време. Сега отивам да меткам пържолките, че жаравата ще прегори, ама утре ще ви покажа какво съм измайсторила за последните 20 дни.

smile3508 smile3508 а тъй Mr. Green утре ще си търся обещаното да зна`иш!

Общи условия

Активация на акаунт